Koliko se nas vozi iz MB v LJ vsak dan v službo?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma nobene gužve! normalna vožnja 130km/h... očitno poznaš ti kakšno bližnjico?
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ljubljana - Murska Sobota je 183km (http://www.amzs.si/?podrocje=264)

Predpostavimo, da se voziš 90 minut (kot trdiš v najbolj pesimistični varianti). Torej je tvoja povprečna (!!) hitrost 122 km/h. Če upoštevaš še semaforje v LJ in v MS, omejitev 100km/h čez Trojane in čez Konjiško goro, moraš presneto noro vozit, da prideš v tem času. Vsekakor precej nad 130km/h.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ljubljana - Murska Sobota je 183km (http://www.amzs.si/?podrocje=264)

Predpostavimo, da se voziš 90 minut (kot trdiš v najbolj pesimistični varianti). Torej je tvoja povprečna (!!) hitrost 122 km/h. Če upoštevaš še semaforje v LJ in v MS, omejitev 100km/h čez Trojane in čez Konjiško goro, moraš presneto noro vozit, da prideš v tem času. Vsekakor precej nad 130km/h.

Pokaži mi semafor na avtocesti. Pa ne tistega pred tuneli...
Vožnja traja toliko časa ko si že enkrat na avtocesti v LJ (ringu) in ko greš iz avtoceste v MS.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro, če gledamo od uvoza na avtocesto do izvoza, potem gre.

Koliko časa pa gre za manevriranje po Ljubljani (+ iskanje parkinga) (to je, če nisi ravno namenjen v BTC ali kam tik ob obvoznico), pa menda tudi vsi dobro vemo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
v konici lahko tudi pol ure da prideš do lj ringa, pa tudi potem sem prepričan da vsaj do domžal ne boš veliko vozil več kot 130.(raje 80 kot 100, zjutraj pa ssploh v obratni smeri.)

Če pa si ponoči na cesti in ga žgeš 150+ pa si v eni uri in pol v MS. Semafor na AC. DO nedavnega jih je bilo v MB kar nekaj, sedaj jih baje res najbrž ni več?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
od odprtja mariborske V obvoznice se je čas med lj do ms skrajšal vsaj za 10 min, saj odpadejo vsi semaforji od slivnice do hitre ceste, hc, in krožišče pri pesnici.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
http://www.viamichelin.com/via...eraryFuelType=0

02h33 which 01h15 on motorways

Drugače pa...dobri ste, da se vam da vozit vsak dan. Nimaš potem nič od lajfa...vstajaš zelo zgodaj, spat hodiš zelo zgodaj..., poleg šihta pa si na cesti še 3 ure dnevno.
uf-1.gif

ni lepšega kot po šihtu biti 10 minut kasneje doma..

Jaz grem LJ-MS samo ob vikendih pa še to ne vedno. Drugače pa.. Moji dnevi so skoraj vedno eni in isti.
4.50 vstaja, malo "telovadbe" do 5.25, tuš, služba 6h-16h (včasih tudi manj), od 16.30 pa do 20h pa predavanja.
hysterical-1.gif
In ob tem še 100 drugih stvari.. pa spat ob 22-23h in ponovi vajo...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
tud sam ne vidmi dobrega razloga, da bi se vozil v LJ it MB. Prej obratno, saj je gneča ob konicah bistveno manjša. Da pa bi porabil vsaj tri ure na dan ob idelanih pogojih v avtu, si pa ne morm zamislit. Mi je preveč škoda časa, sej že ko mam pol ure do službe se mi zdi veliko. Že zdej ko sem sam (s punco), se mi zdi, da itak preveč delamo. Da maš pa otroke, pol pa res ne vem kdaj vidjo starše.
Seveda to ni vse. Treba se je zavedati, da več kot si na cesti, večja je možnost za nesrečo. Glede na to, da se proti štajerskem koncu skoz pobijat, je pa verjetnost še večja, saj se veliko ljudi vrača iz službe preutrujenih.

lp

lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
v konici lahko tudi pol ure da prideš do lj ringa, pa tudi potem sem prepričan da vsaj do domžal ne boš veliko vozil več kot 130.(raje 80 kot 100, zjutraj pa ssploh v obratni smeri.)

Če pa si ponoči na cesti in ga žgeš 150+ pa si v eni uri in pol v MS. Semafor na AC. DO nedavnega jih je bilo v MB kar nekaj, sedaj jih baje res najbrž ni več?

ni vse kar ima 4 vozne pase avtocesta....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vožnja MB-LJ ali kamorkoli, kamor je samo v eno smer več kot 1.ura vožnje je zame nespemenljivo. Torej sem 8 ur v službi, zraven pa še vsaj dve uri v avtu. Torej sem odsoten od doma vsaj 10 ur. Kje je potem čas za vsakodnevna opravila?
Drugo je če si samski in živiš pri starših...pa še tukaj je odbisno od posameznika.
p.s sam sem se vozil par let slabo urco v eno smer, tko da ...nikoli več. Tudi za 20% večjo plačo ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to policija..k ma delovno mesto v ljubljani, jebe se pr fuk sodelavki, prenočuje pa na imaginarnem anslivu nekje v okolici goričkega.

prvo
tisti k bi se k men vozil več k 50km v sluzbo..ne bi delal..ker clovk enostavno ni spocit..in prevec tvegas s takim clovekom. z eno nogo je v grobu, bolnici vsak dan

in a mi en napise na pm, k se mi ne d avse brat..kaj hudica razmislajte, da s ene preselite.

se vozim 20km, pa mi preseda.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Drugače pa...dobri ste, da se vam da vozit vsak dan. Nimaš potem nič od lajfa...vstajaš zelo zgodaj, spat hodiš zelo zgodaj..., poleg šihta pa si na cesti še 3 ure dnevno.
uf-1.gif

Jaz grem LJ-MS samo ob vikendih pa še to ne vedno. Drugače pa.. Moji dnevi so skoraj vedno eni in isti.
4.50 vstaja, malo "telovadbe" do 5.25, tuš, služba 6h-16h (včasih tudi manj), od 16.30 pa do 20h pa predavanja.
hysterical-1.gif

a ti vsak dan 'dobis'

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to policija..k ma delovno mesto v ljubljani, jebe se pr fuk sodelavki, prenočuje pa na imaginarnem anslivu nekje v okolici goričkega.
Jap to je v Policiji. Potem pa fantje in punce dajo prošnje za premestitev, ker je v njihovi bližini prosto delovno mesto pa dobijo zavrnjeno oz. sploh ne dobijo odgovora. Se pač ne "pišejo pravilno"
crazy1.gif
oz. vodstvo nastavi nekoga od svojih. Stalna praksa. Veze in poznanstva.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
imam družino, tako da skoz ne bi živel v lj, je pa res, da dvakrat na teden tam prespim in da se ne vozim čisto vsak dan. na srečo se tudi ne vozim v konicah, tako da mi vožnja v eno smer s parkiranjem vred vzame uro in 20 minut. razlika v plači je 750 eur (mb) vs 1700 eur (lj s potnimi stroški vred).
ne bom rekel, da se splača, ampak kako leto pa bom potrpel.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

uf-1.gif

hysterical-1.gif

a ti vsak dan 'dobis'

To je še posebej in ni navedeno.
cheer.gif