Koliko date za avto?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Za cestnine zdevaš verjetno pa še vsaj jurja zraven, ali pa imaš oldtajmerje ... kajne.
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Za cestnine zdevaš verjetno pa še vsaj jurja zraven, ali pa imaš oldtajmerje ... kajne.
wink-1.gif

Tudi cestnine za vse tri so vštete v 1150eur. Ja dva sta oldija.
cool-1.gif

Si me nasmejal
write.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Krožno križišče na Ravnah samo po sebi ni nevarno, v kombinaciji z ................ vozniki (na .............. si vsak vstavi po lastni želji in presoji) pa je res lahko smrtno nevarno, še posebej v kombinaciji z avtomobilom vrednim 500 €.

Nosiš čelado, ko hodiš po pločniku v mestu? Zgradbe same niso nevarne, v kombinaciji z ljudmi, ki tam živijo, pa se vseeno lahko zgodi nesreča in kaj pade...

P.S.: Peš si upaš čez prehod za pešce v krožnem na Ravnah, če je že avto za 500 EUR smrtno nevaren?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Štart je bil iz zneska, ki ga daš za tri vozila
wink-1.gif

Pri oldtimerjih se zadeve malo drugače obračunavajo.

Sicer pa je sama tema itak tako zastavljena da je odgovor prepuščen domišljiji tistega, ki odgovarja.

'Koliko date za avto'...kaj...ob nakupu, letni znesek, stroški vzdrževanja so zraven, registracija, zavarovanja..?

Temu ustrezni so tudi odgovori....

(Smeškote drugače hčera noter daje...mi ne da drugače miru..niso ravno v kontekstu)

.......................

Kar se samega zavarovanja tiče...pri meni 1900 ccm, 130 konj...lani 187 eur generalli, letos 253 eur pri triglavu
bonk.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Berem to temo, pa mi nekak ne gre v glavo, da je nekaterim človeško življenje tako malo vredno.
Avto vreden 500 € je po mojem mišljenju smrtno nevaren. Mene in meni dragih v takem avtomobilu "no go".
Ali pa sem samo jaz "čudak".
Moj avto je vreden manj kot polovico moje plače, pa ima kljub temu 5 vrat, airbaga, klimo in ABS. Večina delov na avtu je bila zamenjanih preventivno, na vsake 3-4 leta mu privoščim nove zimske in letne gume (vedno zmagovalke na testu) in to kljub temu, da je profila še vrh glave. Celo amortizerje sem v dobrih 200k prevoženih km zamenjal že 2x in to zgolj zato, da je res vse brezhibno, da o rednih servisih kot tudi velikem servisu avta niti ne govorim.
Je pa tako, da me vse našteto stane na letni ravni z rednimi servisi vred največ 500 €, kar pa je še vedno daleč manj stroškov vzdrževanja kot pa je samo letna izguba vrednosti ob nakupu novega avta za katerokoli vsoto.
In iz naštetih razlogov ne razumem zakaj bi bil moj avto smrtno nevaren?

Ima pa vsak svoje prioritete in sam raje svoj višek denarja vlagam v nadstandardno veliko in opremljeno nepremičnino ter izlete in dopuste s familijo, kot pa da bi imel pred garsonjero novo Kio, familija pa bi v najboljšem primeru videla 1x letno Umag.

Sej nekateri se vozijo pa v novih avtih, pa živijo v starih, nevzdrževanih hišah ali blokih. Je človeško življenje v primeru večjega potresa res tako malo vredno?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Ima pa vsak svoje prioritete in sam raje svoj višek denarja vlagam v nadstandardno veliko in opremljeno nepremičnino
Si me spomnil na bivši forum in avto višjega cenovnega razreda
grin1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ja, ko sem pisal svoj post se mi je nekje v podzavesti kar zazdelo, da mi bo nekdo omenil Alfo višjega cenovnega razreda.
smile-1.gif

Ampak sej mora bit malo heca.

Ni bil to namen zapisa, ampak res ne vidim zakaj bi bil en poceni avto tudi tako smrtno nevaren, če je vsaj kolikor toliko vzdrževan.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.234
2.826
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Štart je bil iz zneska, ki ga daš za tri vozila
wink-1.gif

Pri oldtimerjih se zadeve malo drugače obračunavajo.

Sicer pa je sama tema itak tako zastavljena da je odgovor prepuščen domišljiji tistega, ki odgovarja.

'Koliko date za avto'...kaj...ob nakupu, letni znesek, stroški vzdrževanja so zraven, registracija, zavarovanja..?

Temu ustrezni so tudi odgovori....

Jah, glavno vprašanje je bilo v bistvu koliko plač smo dali za nakup avtomobila. Jaz sem dodal še vsakoletne obvezne stroške za vsa moja vozila. Mimogrede tudi Pick upi se drugače obračunavajo. Še vedno ne vem kaj je tvoj problem? To so pač moji avtomobili in povedal sem tako, kot je.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Trenutno 3 avtomobili za vse skupaj je šlo cca 9 mojih mesečnih plač, brez kreditiv, pufov... vse na keš. Letno za zavarovanje in registracijo plus vinjete gre cca 1000eur za vse tri skupaj , ostali stroški zanemarljivi.

shocked-1.gif

Tolk dam jest za kasko samo za enega od avtov.... kje so še vinjeta, cestnine in bencin/nafta ...
tongue-1.gif
Zamenjaj zavarovalniškega agenta.

Ne skrbi, imam najboljšega agenta, vendar full kasko brez odbitne franšize kljub 1 premijskem razredu in največ možnega popusta pač toliko pride za avto kot ga imam .... ceneje ne gre ...
crazy1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Berem to temo, pa mi nekak ne gre v glavo, da je nekaterim človeško življenje tako malo vredno.
Avto vreden 500 € je po mojem mišljenju smrtno nevaren. Mene in meni dragih v takem avtomobilu "no go".

Spomni se kaj si vozil pred 10 leti, kakega polota/cliota...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Passat stane 25k, torej 2-letni povprecno neto place. Je pa malce cudno tule na Alterju, jaz sem pricakoval da jih ima polovica avtomobile vsaj s 300 konji, pa izgleda da ni tako.
confused-1.gif

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik steni pravi:

Spomni se kaj si vozil pred 10 leti, kakega polota/cliota...

Pred 10 leti ..... hm da se spomnim,
novo elantro, seveda pa tu na alterju hyundai ni avto

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Eni majo res čudno razmišljanje, zdi se jim avto za 500 evrov nevaren, ne zelo smrtno nevaren. Medtem pa veliko kolesarjo poleti, hodjo v planine, na morje, hodijo po pločnikih, v naravi, a tle pa ste povsem varni, lahk se kak pijanček zaleti, zavije na pločnik medtem ko nekdo hodi. Ali zbije kdo kolesarja, dost da ga z ogledalom rukne pa pade.
Nekomu avto ne pomen velik, ima pa denarja ko tajkun za druge stvari za bolj pomembne reči.