Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ja lopute lahko gredo levo/desno, samo ločeno ne znajo biti. Bi moral pogledati, če se da, da bi odklopil motorni pogon, in bi potem na roke prestavil lopute en del levo in drugi del desno.
Na teraso pa bo bolje kot pesek dati neko posodo spodaj.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ja lopute lahko gredo levo/desno, samo ločeno ne znajo biti. Bi moral pogledati, če se da, da bi odklopil motorni pogon, in bi potem na roke prestavil lopute en del levo in drugi del desno.
Na teraso pa bo bolje kot pesek dati neko posodo spodaj.
Ne bom dal roke v ogenj, ker sem na poti pa ne morem preverit, ampak moja micka (tista, ki si jo ti vgradil) ima po horizontali lopute v dveh setih povezane med sabo, tako da se da dve smeri nastvljat (sem to zgoraj naredil če se prav spomnim). Po vertikali (tiste, ki jih lahko motrček premika) so seveda v kosu.
Lahko se pa tudi motim, sem nastavil pred 2 letoma, ko je bila nova, in od takrat nisem več spreminjal.
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz
Kakšna točno je razlika med FH25VE in FH25VEHZ. Ima kdo kakšne slike ? Samo grelec ? To pomeni da voda pač zmrzne 15 naprej v cevi in je potem neuporabno ?
No sosede je najbolj zanimalo da nebo kapljala voda iz klime ? Upravnik mi je rekel da bi moral pod klimo imet kakšen lovilec vode da nebi kapljalo na tla ?
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Hvala za razlago.
Sem mislil da za 150€ več dobiš boljšo rešitev tega problema
Citat:
Uporabnik nnnnn pravi:
Danes so mi zmontirali klimo Micko FH 35. Zanima me naslednje. Majstra sta vse lepo povezala nimam kaj rečt, na koncu še zvakumirala. Plina pa niti nista preverjala, niti flaše ni gor priklopil, da bi videl koliko je plina noter. Ko sem ga vprašal zakaj tega ni naredil mi je lepo prijazno in strokovno kot da je to njegova stalnica odvrnil, da je v zunanji enoti dovolj plina in da zato ne rabi dofilat klime. Rekel je da Michubishi firma garantira, da je tovarniško klima nafilana s plinom in zadošča za do 10 m linije.
Zanima me če gdo ve ali je to res, da se ob montaži ne rabi preverjat količine tovarniškega plina in kako to delajo drugi monterji ali filajo novo klimo z plinom ob montaži.
Lp.Pero
Citat:
Uporabnik nnnnn pravi:
Hvala Igi, za odgovor. Sedaj sem malo pomirjen. Ja pri meni je linije tam slabih 6 m, potem res ni blo potrebno zraven filat. Zanima me če se da še kako drugače lajično ugotovit ko bo plina mogoče primankovalo. Ima ta micka to funkcijo za odkrivanje tovrstnih napak in kako odreagira, če do tega pride.
zanima me če je že smotrno drugo leto pred sezono,ko bo prišel moj monter naredit reden servis, ki pride nekje 40 e, dofilat plin.
Verjetno filanje plina pri prvem servisu ni všteto v ceno. Če bo naslednje leto treba dofilat plin me zanima kako se to naredi, se priklopi flaša na cevovod kompresorja in se odpre ventila ter dofila plin ali kako. Na internetu sem zasledil da se preverja preko manometra nek pritisk v sistemu, Koliko to približno znaša ob pravilni dozaciji plina. S tem se verjetno ugotovi če sistem pušča ali kako je s tem.
Zanima me kako se klima obnaša, če bi teoretično blo plina premalo not, verjetno slabo hladi in greje.
Hvala za odgovore v tem sem laik in rahlo skeptičen, ker ne poznam zadeve.
Lp.Pero
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kakšno priporočilo za dobrega mojstra, ki bi prodal in zmontiral klimo v SG?