KLIMA - NAKUP

nnnnn

Zelenc'
2. jun 2014
25
0
1
Se že hladimo, zaj teh par dni vročine se opazi da klima dela dobro. Pač sem se malo pestrašil da nebo kaj vredu, ker s tem nisem bil seznanjen, da se ob montaži načeloma klime ne fila. Ob prvem servisu, ki bo ga opravil monter pa bom ga probal nahecat, da jo dofila, če nebo predrag.
Lp. Pero

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Če boš prebral navodila za uporabo bo noter pisalo da je v klimi dovolj plina in da ni potrebno storiti ničesar. Nekateri monterji sistem še vakumirajo drugi samo odprejo zadevo in to je to.

Jaz sem po 4 letih klimo odmontiral (no..ne jaz)..pa je delovala preko zime 24/7. Se je zgolj plin potegnilo v zunanjo enoto. Stala je odmontirana eno leto. Premontiralo do kolega...zvakumiralo...ter spustilo plin nazaj v sistem (brez dofilanja) in dela kot šus (micka).

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kakšno priporočilo za dobrega mojstra, ki bi prodal in zmontiral klimo v SG?

Če se ti preklemano ne mudi, se občasno pripeljem tudi do SG. Ampak sej razumeš, da ta teden bi vsi imeli... Je pa do 18. malce problem z dražjimi modeli klim, ker jih je zmanjkalo uvozniku...

Zdravo.

Daj mi na ZS spusti svojo tel. št, da se dogovoriva. Sem ti že nekaj časa nazaj napisal ZS, pa ni bilo odgovora.

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:

Če se ti preklemano ne mudi, se občasno pripeljem tudi do SG. Ampak sej razumeš, da ta teden bi vsi imeli... Je pa do 18. malce problem z dražjimi modeli klim, ker jih je zmanjkalo uvozniku...

Zdravo.

Daj mi na ZS spusti svojo tel. št, da se dogovoriva. Sem ti že nekaj časa nazaj napisal ZS, pa ni bilo odgovora.

Ti bom kar tu odpisal, ker sem večim podobno zaje... Ful ste me zasuli s vprasanji. Na ZS, mail in telefon. In ja večino sem vas pomešal zaradi količine.
redface-1.gif

Tako da komur nisem odgovoril naj me sklinca in se bom potrudil urediti čimprej.

041736221@siol.net

Lp igor

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:

Zdravo.

Ti bom kar tu odpisal, ker sem večim podobno zaje... Ful ste me zasuli s vprasanji. Na ZS, mail in telefon. In ja večino sem vas pomešal zaradi količine.
redface-1.gif

Tako da komur nisem odgovoril naj me sklinca in se bom potrudil urediti čimprej.

041736221@siol.net

Lp igor

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik nnnnn pravi:
Se že hladimo, zaj teh par dni vročine se opazi da klima dela dobro. Pač sem se malo pestrašil da nebo kaj vredu, ker s tem nisem bil seznanjen, da se ob montaži načeloma klime ne fila. Ob prvem servisu, ki bo ga opravil monter pa bom ga probal nahecat, da jo dofila, če nebo predrag.
Lp. Pero

Sorry ampak ti res nočeš razumeti. Zakaj bi koga nahecal, da ti dofila klimo? Da boš potem tukaj jokal, da je crknila? V čem je fora? Na klimi ne moreš enostavno izmeriti količine plina. Treba ga je vem potegniti in stehtati. Pa še takrat ne veš če so komponente v pravem razmeju (hladilni plin je mešanica več plinov) Ce ga bo premalo se bo klima že sama ustavila. Tako ali drugače.

Zato še enkrat SISTEM SE NE ODPIRA če ni potrebe po tem. Tudi pri rednih servisih ne. PIKA. Amen. Konec. Verjemi mi. Sem že ene dve zmontiral, tako da vem o čem govorim
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Ene dve si zmontiral samo pri meni. Na katerih najbrž kako nulo zraven.
In ja, glede filanja (pa ne tebi igi). To ni tako kot kolo ali avto gumo napumpat na petrolu. Če me spomin ne vara, se je lani igi ukvarjal z ”mojo” staro prestavljeno klimo (ni bila ponovno vakumirana ker sem delal sam in je po letu crknila) več kot uro da jo je spravil v red. Da o strošku plina (sploh tistega starejšega ne pišem)
Igi: letos še dela, tako da....upam da bo še nekaj časa.

nnnnn

Zelenc'
2. jun 2014
25
0
1
OK Igi sem te razumel že pri tvojem prvem odgovoru ampak moji monterji, ki so sicer klimo tako po opažanju lepo zmontirali, si niso vzeli minutko časa da bi mi to lepo kot laiku razložili tako kot si mi ti. Ampak ko sta bila fertik in ko sem jih vprašal kako je s plinom sta hitro spakirala in odšla ne da bi mi bol podrobno razložila kako je s tem in zmanjšala moje dvome. Tako pa sem bil še bol skeptičen glede tega.
Ker ste mi zadevo bolj podrobno razložili sedaj lažje verjamem, da je to tako kot pravite. Sedaj vem, da klime ne rabim dirat tudi po enem letu ne, tako da ni več dilem.

Lp Pero

nnnnn

Zelenc'
2. jun 2014
25
0
1
Vsak odgovor je dobrodošel za tistega in mnoge druge, ki so v nekem dvomu o neki temi.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Vprašanje: Ko pri nekem ponudniku piše z montažo, kaj to pomeni:
a) naredijo do 5m nadometno inštalacijo skupaj z montažo klime
b) ti za ta denar še kakšen del stene "poštemajo" da lahko potem skriješ te kable

Če a) koliko mislite da bi mi dodatno vzeli da mi skrijejo inštalacije v steno?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Pozanimaj se kateri je dober izvajalec. Pokličeš ga na izmero. Poveš svoje želje, poslušaš njegove predloge (!)..ki so včasih boljši od tvojih (stvar izkušenj in dobrega izvajalca)..in mu rečeš naj v ponudbi upošteva tudi štemanje, kot imaš zamišljeno.

Stvar rešena.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
965
117
43
Zadnje casa vidim v reklamah Harveya, da nudijo Mitsubishije z montazo s kar lepo ceno in na obroke. Pa me zanima, je Igi konkurencen tem cenam ali ne?

nnnnn

Zelenc'
2. jun 2014
25
0
1
Meni so vse naredili v sklopu montaže. Imel sem dva preboja stene, okrog pol metra mi je po steni zaštemal in skril inštalacijo. Linije pa je bilo tudi nekje 6 metrov, dva metra več kot je všteto v montažo.
Skratka če se ne motim bi te malenkosti drugje moral doplačat, koliko nevem. Jas nisem rabil doplačat nič in je blo vse všteto v ceno ene montaže, glede tega niso komplicirali in vsa pohvala mojim monterjem glede same postavitve klime.
Kupil pa sem klimo Mitsubishi FH 35 za 1250 evrov. V to ceno je bila všteta montaža.
Čisto odvisno kako se zmeniš z monterji in koliko so pripravljeni naredit v ceni ene montaže.

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Cena montaže po ponudbi 200€ + DDV, tako da dvomim da bo še štemal zraven. Bomo videli

veš kako je s tem... če je spodaj "siporeks" in se ni potrebno obremenjevati kje vse po sobi letijo okruški ti poštemam v 3 minutah. Če imaš pa armirano betonsko steno in bi rad stanovanje na koncu brez prahu, ti pa niti za 200 dodatka ne grem štemati.