Citat:
Uporabnik kroja pravi:
Okey priznam, da me je igi sedaj dokaj zmedel, ker samo delovanje klime ne poznam dobro. V poštev pride samo ena klima, dve nikakor ne. Vsaj za bliznjo prihodnost ne.
Je pa tako. Povsod imamo nova troslojna okna. Stene neizolirane. Elektriko imam že napeljano namerno prav za klimo kjer bo notranja enota. Torej na hodnik. Kondenz cev sem že delno napeljal v wc(kad) Prostora 50m2 nimam(če bi imel bi bilo super, gre tja takoj klima), največja je dnevna soba 25m2, ki je najbolj odaljena od klime in tudi tam se najvec nahajam.
Slika kako zgleda, prilagam, je skicirana.
Sej po eni strani bi jo dal v dnevno, verjetno bi bilo bolje.(sem ze pred meseci to varianto premišljeval). Malce sem tehtal, da so radijatorji zakon v primerjavi s klimo(sedaj nisem več tako prepričan), nisem vedel, če bo elektrika v dnevni zmogla za klimo(nisem hotel da mi stromarji še po dnevni stemajo)..več takšnih in drugačnih razlogov, da sem se odločil za hodnik. Sedaj je ze malce pozno. Če jo bi dal v dnevno, predvidevam da je potem odtok problem potem in morda celo elektrika, bi imel pa sobo lepo ogrevano in ne bi bil toliko odvisen od centrale.(ker se v dnevni največ nahajam)
Vem, da mi ob večjem mrazu(kljub odprtim notranjim vratom), predvidevam okoli nule ali nizje, klima ne bo segrela dobro niti ne enakomerno dnevno sobo, ampak načeloma bi si pomagal z radijatorji.
Slika kako zgleda, prilagam, je skicirana.
Zdej če bo centralna(radijatorji) več ali manj na razpolago ne vidim, da sem čisto narobe naredil, da sem jo dal na hodnik. Problem bo, ko bo mraz, klima bo delala na polno, jaz pa ne bom imel možnosti segreti radijatorjev(ker bo peč ugasnjena- razlogov ne bom navajal
in me bo v dnevni zeblo.
Verjetno pustim sedaj kot je?