Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Panasonic je dober. Ampak žal primerjaš cliota (srednji model Panasonica) in scenica (najvišji model Mitsubishija)! Z obema prideš na cilj, ampak razlika je občutna. Če pa bi bilo dejansko 500€ razlike med primerljivimi modeli, se nebi niti oglasil. Dejanske razlike je tam nekje 200 evrov (odvisno od modela)
Drugače pa če kdo posebej želi, vam dobavim tudi panasonica, da ne boste rekli, da je edina stvar, ki jo vidim Mitsubishi
Ne bova se strinjala. Mislim, da pretiravaš v škodo Panasonica.
Ko sem jaz iskal klimo so bili moji pogoji:
-tiho delovanje
-inverter
-dober izkoristek (price/performance)
-da je sposobna hladit/ogrevat 40-50m2 (malo sem predimenzioniral, da se ne bi preveč matrala)
Kupil sem Panasonica za 750€ z montažo. COP/ERR sta med 3,5-4.
Imam jo dobro leto, tako da sem si vsaj eno sezono hladil in grel (edini vir ogrevanja) in lahko rečem, da je super. Več kot zadovoljen. Poraba pri meni ni omembe vredna. Nekih žnj filtrov ne rabim, ker nimam prašnega stanovanja (filtri so vedno čisti). Bivanje je zelo prijetno.
In ja če se odloča med Mitsubishijem za 1290€ in Panasonicom 845€ potem je razlika 445€. Potrebuje Mitsubishija za 1290€ za poletno hlajenje? Po mojem mnenju nikakor. Ta Panasonic je v tem primeru odlična izbira.
Če bi pa bil to tudi njegov edini vir ogrevanja pozimi in ne bi živel na obali, potem pa vsekakor enega dobrega Mitsubishija, ki greje tudi do -15°C. Čeprav to zdaj tudi že novi Panasonici...