KLIMA - NAKUP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A servise Daikina tudi delaš? Recimo kdaj v Mariboru?
smile-1.gif

Klima je obešena eno leto, hladila ni še nič, grela pa zelo malo. V jeseni oz. proti zimi bi verjetno bilo dobro ali mogoče spomladi drugo leto?
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.583
1.192
113
Celje
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A servise Daikina tudi delaš? Recimo kdaj v Mariboru?
smile-1.gif

Klima je obešena eno leto, hladila ni še nič, grela pa zelo malo. V jeseni oz. proti zimi bi verjetno bilo dobro ali mogoče spomladi drugo leto?
smile-1.gif

Spomladi frugo leto... Ti pa prej sam filtre malce operi!

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Mislim, da se ne bom sam lotil dela... hmmm, pa vseeno me zanima, ali mora biti zunanja enota res pod notranjo po višini, da lahko malo splaniram kje bo kaj :)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.392
5.673
113
Ne nerabi bit. Je pa fino če je, ker maš samo en preboj. Če jo boš montiral višje boš pač delal še eno lukno nižje za odtok kondenza

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Katera od teh je dobra ?

Rabim hlajenje inverter. Glede na to da bom potreboval dvigalo za montažo bi rad nekaj, kar nebo odpovedalo v enem letu. Rajši malo več in bo mir. gledam pa one z 35 številko. Kaj pa zaščita pred točo ? Glede na to da je enkrat priletelo in je skoraj vsa okna na bloku razbilo, nebi rad da se to zgodi z zunanjo enoto.

Kdaj je konec sezone, če prav razumem cene potem padejo cca 30% ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Mislim, da se ne bom sam lotil dela... hmmm, pa vseeno me zanima, ali mora biti zunanja enota res pod notranjo po višini, da lahko malo splaniram kje bo kaj :)
Jaz imam zunanjo ”2” metra višje kot notranjo, pa igi ni nič protestiral.
Je pa res da tak način montaže zahteva ločen odvod kondenza, oziroma črpalko. Jaz sem ja pač speljal v kanalizacijo pri kuhinji.
In ja igi-ju lahko zaupate. Jaz sem mu 2009, pa 2012, pa pred dnevi je znanca rešil iz hude vročine za normalen denar.
Ker mi na novi lokaciji klima nesramno glasno piha, se zna v prihodnjih letih da mu bom še v tretje zaupal moj denar.

igi

Guru
13. okt 2007
5.583
1.192
113
Celje
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Katera od teh je dobra ?

Rabim hlajenje inverter. Glede na to da bom potreboval dvigalo za montažo bi rad nekaj, kar nebo odpovedalo v enem letu. Rajši malo več in bo mir. gledam pa one z 35 številko. Kaj pa zaščita pred točo ? Glede na to da je enkrat priletelo in je skoraj vsa okna na bloku razbilo, nebi rad da se to zgodi z zunanjo enoto.

Tole o -30% izven sezone pozabi... vsaj pri "KLIMAH". Jst osebno tudi v sezoni ne izkoriščam vročine in če le imam čas naredim za zelo podoben denar kot jeseni/spomladi. Nabavna cena klim se mi namreč nič ne spremeni!

Dvigalo za montažo in nekaj kar ne crkne? VSE lahko crkne. Tudi top shit stvari. Imaš varianto kamorkuli drugam zmontirati? Ker problem je tudi kak servis kasneje, čiščenje...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Katera od teh je dobra ?

Tole o -30% izven sezone pozabi... vsaj pri "KLIMAH". Jst osebno tudi v sezoni ne izkoriščam vročine in če le imam čas naredim za zelo podoben denar kot jeseni/spomladi. Nabavna cena klim se mi namreč nič ne spremeni!

Dvigalo za montažo in nekaj kar ne crkne? VSE lahko crkne. Tudi top shit stvari. Imaš varianto kamorkuli drugam zmontirati? Ker problem je tudi kak servis kasneje, čiščenje...

Dvomim da se da kamorkoli drugam montirat. Glede na to da bi morala biti notranja enota na hodniku. Ti bom skiciral zadevo da poveš kje bi bilo najbolje postavit zadevo. Zdaj v bistvu čakam če bodo začeli delati fasado saj mi pri tem postavijo oder in mi s tem dvigalo in njegova cena odpade
smile-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Evo, danes zalaufal...teden največje vročine sem preživel ob morju.

Imam občutek da je iztopni zrak pretopel...
frown-1.gif
. Kaj bi lahko bil vzrok? Mogoče premalo plina?
A bi klima sama zaznala, če bi bilo premalo plina?
Ne vem kako bi izmeril temperaturo izstopnega zraka?!

Monter, ki je delal, ga ravno ne bi dal za referenco.
rolleyes-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36

Ker druga nimam, sem zalepil pri izstopnem zraku senzor digitalnega merilca temeprature.

Zaenkrat kaže 14,5 stopinje.

12,5 stopinje je kazal ta digitalni termometer.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.583
1.192
113
Celje
bo kar OK... če bi dal še malce bolj "globoko" bi bilo sigurno še kako stopinjo manj. Tam okoli 10 je ponavadi (odvisno od temperature prostora, zunanje temperature,...). To je inverter in ni nikoli tako hladno kot on/off naprava.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Potem je pa stanovanje tako razgreto...v tem tednu, ko je bilo vroče, je bilo vse zaprto in me je danes čakalo 30 stopinj
smile-1.gif
.

Drugi problem je odtok kondenza. Živim v sedmem nadstropju in iz balkona imamo samo cevke za odtok vode in če tam not napelješ teče po okenjskih policah drugih stanovalcev. Smo eden redkih vhodov, ki odvoda vode iz balkonov nismo napeljali pod fasado, ko se je le ta nova delala.
Ima kdo kakšno idejo glede odtoka, ki bil narejen zunaj fasade?

igi

Guru
13. okt 2007
5.583
1.192
113
Celje
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Potem je pa stanovanje tako razgreto...v tem tednu, ko je bilo vroče, je bilo vse zaprto in me je danes čakalo 30 stopinj
smile-1.gif
.

Drugi problem je odtok kondenza. Živim v sedmem nadstropju in iz balkona imamo samo cevke za odtok vode in če tam not napelješ teče po okenjskih policah drugih stanovalcev. Smo eden redkih vhodov, ki odvoda vode iz balkonov nismo napeljali pod fasado, ko se je le ta nova delala.
Ima kdo kakšno idejo glede odtoka, ki bil narejen zunaj fasade?

Hja imaš dve varianti... ena je posoda za vodo, druga pa je le malce boljša od tiste da teče prosto dol. Cev za kondenz spelji pred zunanjo enoto (na zgornjo stran pred ventilator) in ko bo kapljica priletela iz cevi jo bo veter iz ventilatorja razpihal in bo manj opazna za sosede
wink-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Prosil bi za mnenje dveh klim, ki jih imajo v sparu v akciji in sicer Panasonic CS/CU RE12 in Gorenje KAS35. Se splača vzet kaj od tega...(če že niso razprodane...)

Vprašal bi še, ali te klime v avtomatskem delovanju pihajo navzgor, navzdol, levo in desno, ali sam nastavljaš smer pihanja?
Lp