Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A servise Daikina tudi delaš? Recimo kdaj v Mariboru?
Klima je obešena eno leto, hladila ni še nič, grela pa zelo malo. V jeseni oz. proti zimi bi verjetno bilo dobro ali mogoče spomladi drugo leto?
Jaz imam zunanjo ”2” metra višje kot notranjo, pa igi ni nič protestiral.Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Mislim, da se ne bom sam lotil dela... hmmm, pa vseeno me zanima, ali mora biti zunanja enota res pod notranjo po višini, da lahko malo splaniram kje bo kaj
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Katera od teh je dobra ?
Rabim hlajenje inverter. Glede na to da bom potreboval dvigalo za montažo bi rad nekaj, kar nebo odpovedalo v enem letu. Rajši malo več in bo mir. gledam pa one z 35 številko. Kaj pa zaščita pred točo ? Glede na to da je enkrat priletelo in je skoraj vsa okna na bloku razbilo, nebi rad da se to zgodi z zunanjo enoto.
Kdaj je konec sezone, če prav razumem cene potem padejo cca 30% ?
Citat:
Uporabnik Vladac pravi:
Kaj priporočate za pisarno cca 50m2, višina stropa max 3,5m (nisem meril)
12 ali močnejšo ?
EDIT:
Pozimi se bomo greli na klimo.
Gledal sem nekaj v tem rangu:
http://www.klima.si/klimatske-...matska-naprava/
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Katera od teh je dobra ?
Rabim hlajenje inverter. Glede na to da bom potreboval dvigalo za montažo bi rad nekaj, kar nebo odpovedalo v enem letu. Rajši malo več in bo mir. gledam pa one z 35 številko. Kaj pa zaščita pred točo ? Glede na to da je enkrat priletelo in je skoraj vsa okna na bloku razbilo, nebi rad da se to zgodi z zunanjo enoto.
Kdaj je konec sezone, če prav razumem cene potem padejo cca 30% ?
Tole o -30% izven sezone pozabi... vsaj pri "KLIMAH". Jst osebno tudi v sezoni ne izkoriščam vročine in če le imam čas naredim za zelo podoben denar kot jeseni/spomladi. Nabavna cena klim se mi namreč nič ne spremeni!
Dvigalo za montažo in nekaj kar ne crkne? VSE lahko crkne. Tudi top shit stvari. Imaš varianto kamorkuli drugam zmontirati? Ker problem je tudi kak servis kasneje, čiščenje...
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Potem je pa stanovanje tako razgreto...v tem tednu, ko je bilo vroče, je bilo vse zaprto in me je danes čakalo 30 stopinj.
Drugi problem je odtok kondenza. Živim v sedmem nadstropju in iz balkona imamo samo cevke za odtok vode in če tam not napelješ teče po okenjskih policah drugih stanovalcev. Smo eden redkih vhodov, ki odvoda vode iz balkonov nismo napeljali pod fasado, ko se je le ta nova delala.
Ima kdo kakšno idejo glede odtoka, ki bil narejen zunaj fasade?