KLIMA - NAKUP

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Prosil bi za mnenje dveh klim, ki jih imajo v sparu v akciji in sicer Panasonic CS/CU RE12 in Gorenje KAS35. Se splača vzet kaj od tega...(če že niso razprodane...)

Vprašal bi še, ali te klime v avtomatskem delovanju pihajo navzgor, navzdol, levo in desno, ali sam nastavljaš smer pihanja?
Lp

Gor/dol znajo usmerjati z motorjem, levo/desno je ročno!

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Zelo pomembno je, kam se odprejo lupute. Sam pri nakupu nisem bil pozoren(imam Panasonica), oziroma takrat niti nisem vedel, da obstajajo dve varianti. Če sediš pod klimo se ti morajo lopute odpreti navzdol, saj v nasprotnem primeru ne moreš preprečiti, da ti ne bi pihalo v glavo.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Alko_man Panasonic je super za ta denar (530€ če gledam pravi katalog). Nisi pa povedal koliko kvadratov boš hladil/ogreval.

Pa upoštevaj še, da je montaža dobrih 200€.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Potm se bom najbrž odločil za tega... če še je v akciji. Kvadratura je cca. 70 m2.
Pa katera klima omogoča, da lopute samodejno pihajo tudi levo in desno? Ali ni to pametno, če je širok prostor, ali se zrak vseeno pomeša po prostoru?

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Zrak se meša tudi brez tega, da gredo lopute levo desno. Izphihan zrak se odbije od stene in se razpiha po prostoru. Verjemi mi, da bo ta klima več kot super. S to klimo lahko pozimi tudi ogrevaš saj je COP dober, tako da je poraba minimalna. Igi je pa drugače monter, tako da se lahko tudi z njim dogovoriš za montažo.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
ohoy. koliko pa bi mene prišla ena solidna klima, skupaj z delom?

Imam že narejeno instalacijo, ki sem jo predvidel ob gradnji, vključno z odtočnimi cevmi. Instalacija je narejena za dve notranji enoti, ter eno zunanjo. Nagibam se k temu, da bi klimo koristil tudi pozimi za dogrevanje v kombinaciji s kaminom, torej bi morala bit inverter, right?

Hvala za odgovore.

lpT

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
ohoy. koliko pa bi mene prišla ena solidna klima, skupaj z delom?

Imam že narejeno instalacijo, ki sem jo predvidel ob gradnji, vključno z odtočnimi cevmi. Instalacija je narejena za dve notranji enoti, ter eno zunanjo. Nagibam se k temu, da bi klimo koristil tudi pozimi za dogrevanje v kombinaciji s kaminom, torej bi morala bit inverter, right?

Hvala za odgovore.

lpT

Soliden dvojček tako na hitro 2k eur. Za podrobnosti pa rabim več info. Predvsem o potrebni moči, slike "pripravljene" instalacije (90% jih ne morem uporabiti brez večjih posegov, ker je vedno nekaj narobe).

V glavnem dej mi na ZS podatke in pripravim ponudbo!

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Inštalacijo je delal nek klimaš in so bile narejene za Mitsubishi klimo, zdaj ne vem kater točno model, samo vem, da je bila ena zunanja in dve notranji enoti.
Bom ti slikal in poslal na ZS. Gre pa za hlajenja dveh štukov, vsak po 45m2. Zgoraj imam sobe in je klima v hodniku, spodaj pa je en velik odprt prostor.

GreenOasis

Zelenc'
10. jun 2010
10
0
1
sLOVEnija
Pozdravljeni

Vem da je bilo tukaj na forumu že veliko napisanega o klimatskih napravah, ter predelano skoraj vse od A do Ž...
wink-1.gif

No tokrat smo se tudi mi znašli pred nakupom klimatske naprave in me tako zanima kaj priporočate za stanovanjsko hišo z dvema etažama ( pritličje, mansarda), kateri sta med sabo odprti z galerijo... No spodnjo etažo je moč zapirati medsebojno z vrati..

Sem malo v dilemi (fizika), glede prehajanja mrzlega zraka iz mansarde v pritličje... in tako neefektivnega razhlajevanja zgornje etaže...
Torej kakšen model, ena ali dve zunanji enoti itd...

Lp Alex

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Če ne boste dajala dveh notranjih enot potem jo montirajte v višje nadstropje. Ker se bo le to bolj segrelo, hkrati pa zakoni fizike pravijo da je toplejši zrak lažji od hladnega in se dvigne..torej dovajaš hladni zrak više, ker bo tako ali tako sam 'padal' navzdol.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Mi lahko kdo napiše razliko med Panasonicovima modeloma UE12PKE in RE12PKE-3. Nekaj iščem in se podatki med stranmi zelo razlikujejo...
frown-1.gif

Lp

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Ali obstaja klima, ki zna dovajati svež zrak od zunaj? Odpiranje oken ob dveh treh zjutraj nekako ni najbolj elegantna rešitev.

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Je še kaj podobnega v rangu 1.500 evrov recimo?

Ima hitachi neke "izvedbe" ampak tisto je kr neki... ena cev fi16...

Edino zgoraj predlagani daikin ima dovajanje svežega zraka, pa še to bolj na temo, da vzdržuje vlago v prostoru kot pa prezračevanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Zakaj bi pa ti ravno ob treh odpiral okna?
wink-1.gif

Če imaš klimo...zjutraj pred odhodom zapreš vsa okna, spustiš rolete in vklopiš klimo. Zvečer..predno greš spat, uganeš klimo in odpreš vsa okna na stežaj. Zjutraj ponoviš vajo.
Ako nima izolacije hiše povsem v ku... se ti mora gibati temperatura v hiši med 22 in 23 stopinjami ob minimalni porabi klime.

Ne vem zakaj bi spuščal v prostor vroč zrak....čemu je to namen.