KLIMA - NAKUP

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
NIč leda, še posebej ne pri +6°C zunanje temperature. Klima je grela že vsaj eno uro, ko se je za par minut ustavila in šla v način za odmrzovanje, potem pa nazaj na normalno delovanje.

Me je že "corsol" prehitel... ja ni nič nenavadnega. Klima meri temperaturo in potem izračuna kdaj bi šla v defrost. Če se ji zdi, da je predolgo brez, gre pa na nek fiksen čas neglede na zunanje temperature.
Pri 6+ se pa zna vseeno narediti na njej kakšen led, ker na rebrih je takrat kar nekaj pod nulo temperatura... in če je še vlaga prava...

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Zelo smiselno. Ker je dobro 'naštudiran' in klima deluje res v ozkem nastavljenem obsegu želene temperature (vsaj naše izkušnje so take...pod pogojem da so filtri redno čiščeni
wink-1.gif
).

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Pri meni se ni obnesel... Plazma na steni ga je "motila". Oziroma je še ena stvar, ki je bila meni moteča, da povem pošteno. Klima mitsubishi FH je tako tiha, da sem zvečer slišal obračanje senzorja. Je pa to vseeno tako tiho, da praktično nihče tega ne opazi...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hey igi. Našel fotke montaže, ti kakšno pošljem na mail.
cheer.gif

p.s.
Sedaj imam klimo (micko) v lokalu ugasnjeno že mesec in pol. A je kakšen poseben postopek ko jo bom spet zalaufal ali jo enostavno vklopim in je to to?
Panasonic pa ob hladnih jutrih in večerih doma odlično opravlja svojo funkcijo, lepo ogreje tako kuhinjo kot dnevno sobo.
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Po dolgotrajnem pinkponk dopisovanju z upravnikom mi je dopizdilo in bom verjetno kupil klimo brez zunanje enote in sicer Olimpia Splendid Unico Star 8,5 SF. Model sicer ni več v proizvodnji, jo pa dobim iz zaloge za nekaj čez jurja.

Sicer GA prodaja novejše model, a so mi previsoki po dimenzijah.

Samo nekaj me zanima - zakaj hudiča so te izvedbe klim tako drage? In ali ima kdo kaj izkušenj z njihovim delovanjem, hrup, učinkovitost... Si morda že komu montiral tako?

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
hja... poznam uvoznika... klima deluje... ni pa najbolj varčna. In je seveda glasnejša, ker imaš kompresor oziroma kar celo zunanjo enoto v prostoru.

Pa kaj res ni druge opcije za klasiko? ker pri tej, ki si si jo zamislil je potrebno narediti dve precej veliki luknji v steno...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ni opcije za montažo zunanje enote
frown-1.gif

Tole Unico bom namestil na okensko polico (naredil bom še dodatni nosilec), ker imam dvodelno okno - spodnje nizko steklo je fiksno. To steklo bom nadomestil z belo iveral ploščo, pa bom vanjo naredil dve odprtini.

Tak je plan.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
frown-1.gif

Saj verjetno si kje nazaj že pisal...a zakaj ej ni? Imaš balkon? Če ga imaš se zadevo postavi na 'njega', pa se lahko vsi na popek postavijo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
ups..ja saj to sem malček predvideval.

Pri nas se glede fasade ne komplicira....fino je le to, da se jih daje eno pod drugo..da nemak zgleda. a ravno mansarde ki nimajo balkonom...kaj naj..zdaj crkne v stanovanju ker se kao ne sme montirat klime na steno? zakaj že.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
frown-1.gif

Tole Unico bom namestil na okensko polico (naredil bom še dodatni nosilec), ker imam dvodelno okno - spodnje nizko steklo je fiksno. To steklo bom nadomestil z belo iveral ploščo, pa bom vanjo naredil dve odprtini.

Tak je plan.

Kaj pa (sem že parkrat videl to rešitev), če namesto spodnjega stekla narediš "škatlo", ki sicer sega v prostor (tako da je zunanji del v istem nivoju, kot je bilo steklo), pa v to (seveda primerno zvočno, toplotno itd) "škatlo" daš klasično zunanjo enoto? Ni prostora?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Pa si prepriča, da se ti bo to ljubilo delat dvakrat letno?
Upam, da imaš rešeno z odvodom kondenza, da te ne bodo še tu postrani gledal, če bi teklo po fasadi
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Bo. Ravno tako imam sedaj 2x letno ibnge s prenosno klimo, pred sezono iz kleti, pa na stojalo, priklop v cev dimnika
tongue-1.gif
...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nisem niti v mansardi
tongue-1.gif

Predlog ni slab, a tako bi bila zadeva nekako fiksna, moja ideja je pa izi demontažna

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Torej greš iz slabo na malenkost boljše. Zagovornik sem tega, da narediš (če maš le možnost) tako kot se zagre in imaš za nekaj časa mir, ne pa, da boš čez nekaj časa spet iskal alternativo
wink-1.gif