KLIMA - NAKUP

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
o.k., prav bi mi prišel edino, da bi v soboto naštimal za ponedeljek zjutraj, kar mi FD ne omogoča, drugače ga niti ne rabim.
wink-1.gif

..igi: ti že veš, saj si mi premontiral panasonica.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Ker od rednih servisov nimam veliko ostanka, porabim pa ogromno časa lahko enkrat do pomladi objavim "navodila" kako se lotiti zadeve korak za korakom. Imam načeloma že pripravljeno, sam trenutno imam malce gneče z drugimi zadevami. In "domači mojstri" lahko redni servis naredite brez večjeh težav!
Igi prosim, da ko ti bo čas dopuščal, da objaviš step by step navodila.

slojanez

Pripravnik
23. nov 2011
31
9
8
Pozdravljeni, tudi sam se zanimam za nakup dveh klim in sicer 1 v Ljubljani (hlajenje, v prehodnem času dogrevanje), cca 50m2 in druga za na morje (Umag) ravno tako 50m2, hlajenje, gretje pozimi (občasno, obstajajo tudi el. radiatorji).

V ljubljani je klima že obstoječa starejša, vendar pa 'peša'. Ali je možno dopolniti plin?
Ali je smiselno kupiti novo za Ljubljano, staro pa preseliti? Kako je z dostavo/montažo na hrvaškem, ali je bolje poiskati lokalca?

želja je tudi, da bi klimo upravljal (Umag) preko SMS (on/off) torej bi se morala sama znati zagnati. Izklop bi bil potem ob prihodu oz. pred odhodom.

Nasvet, ideje.

Hvala
janez

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Citat:
Uporabnik slojanez pravi:
Pozdravljeni, tudi sam se zanimam za nakup dveh klim in sicer 1 v Ljubljani (hlajenje, v prehodnem času dogrevanje), cca 50m2 in druga za na morje (Umag) ravno tako 50m2, hlajenje, gretje pozimi (občasno, obstajajo tudi el. radiatorji).

V ljubljani je klima že obstoječa starejša, vendar pa 'peša'. Ali je možno dopolniti plin?
Ali je smiselno kupiti novo za Ljubljano, staro pa preseliti? Kako je z dostavo/montažo na hrvaškem, ali je bolje poiskati lokalca?

želja je tudi, da bi klimo upravljal (Umag) preko SMS (on/off) torej bi se morala sama znati zagnati. Izklop bi bil potem ob prihodu oz. pred odhodom.

Nasvet, ideje.

Hvala
janez

Povej model odstoječe klime.

Glede upravljanja preko sms pa direktno samo klima ne bo znala. S kakšnim dodatnim modulom bi pa šlo.
Za upravljanje preko etherneta pa obstaja več rešitev!

slojanez

Pripravnik
23. nov 2011
31
9
8
Klima je stara vsaj 15 let, znamka ariagel.
V umagu ni interneta tako,da sem gledal v smeri vticnice tuta (si mobil),
torej preprost on/off preko SMS npr nekaj ur prej (dan), izklop pa po prihodu.
Klima bi se morala preprosto zagnati na nastavitvah ob izklopu.

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
Hja... jaz 15 let stare nebi prestavljal... bo ceneje eno najcenejšo kupiti "dol" in enemu lokalcu dati za malco. Če bo samo ON/off stikalo, bi bolj priporočal navadno klimo, ker je manj občutljiva na takšne "šoke" kot inverter. Je pa treba gledati, da bo klima imela opcijo avtomatskega vklopa na zadnje nastavitve.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
igi, mogoče veš, zakaj Mitsubishi klima, tisti model, o katerem sva se pogovarjala leto nazaj, odmrzuje zunanjo enoto tudi zdajle, ko je zunaj +6°C?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
NIč leda, še posebej ne pri +6°C zunanje temperature. Klima je grela že vsaj eno uro, ko se je za par minut ustavila in šla v način za odmrzovanje, potem pa nazaj na normalno delovanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Naklada, tako o ceni kot zmogljivosti. 80 lahko podela če je zadeva odlično izolirana. V neki mandardi ji bo pol manj lahko delalo preglavice.
Jaz dam tudi za tvojo vectro dva jurja.
Vprašaj ga za servis oziroma kje dobi dele.
Mitsubishi electric ni enako mitsubishi heavy industries.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
2.973
958
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
NIč leda, še posebej ne pri +6°C zunanje temperature. Klima je grela že vsaj eno uro, ko se je za par minut ustavila in šla v način za odmrzovanje, potem pa nazaj na normalno delovanje.

ne vem za katero klimo se gre , sem pogledal kr eno serisno navodilo (micubiši MUZ-FD25VA) kjer sta navedeni 2 možnosti izbire:
-max temp. za defrost oz. defrost se konča se pri 5°C (default nastaitev) ali pa defrost se konča pri 10°C.
Lahko da so bile temp tam okoli 5°C , pa vlažnost taprava,......in je šlo pač v defrost.
Defrosti se izvajajo na podlagi določenih parametrov, ki jih klima ahko kontrolira(temp, itd....) , klima sama po sebi ne ve ali je na rebrih led ali ne , tako, da defrosti nad nulo nisto nič posebnega (pa čeprav so včasih nepotrebni).

corsol

Guru
11. mar 2010
2.973
958
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vem da nemore toliko ohladiti in ogreti, zanima me o klimi nasplošno a to potem ni mitshubishi firma a kako?

Vektra je bla prodana 2 dan
tongue-1.gif

obstajata MITSUBISHI ELECTRIC in MITSUBISHI HEAVY iNDUSTRIES, ki sta povsem ločeni firmi , pa čeprav v istem koncernu.
Vsak distrubiter, montažer,.... ponavadi pove, da so oboje kvalitetne ampak malce boljše so tiste , ki jih on prodaja
smile-1.gif

Distubuterje in servis je v SLO tako za ene kot za druge, je pa Electric v SLO bolj razširjen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vem da nemore toliko ohladiti in ogreti, zanima me o klimi nasplošno a to potem ni mitshubishi firma a kako?

Vektra je bla prodana 2 dan
tongue-1.gif
Te heavy industries so več ali manj po mojih info uvožene od italijanov, vsaj tiste na primorskem.
Imamo v sloveniji sploh firmo ki stoji za to znamko?
Če dolgoročno kupuješ klimo potem bi jaz vzel nekaj novega sploh če boš kaj več uporabljal.
Kaj boš naredil s to klimo če ne bo delala, ali če bo crknila po enem tednu?