Kje v okolici MB dat sterilizirat muco?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Dajte mi prosim povedat kje v Mariboru oz. v širši okolici Maribora dat sterilizirat muco seveda za nek pameten denar in da vse štima. Ker če so kakšni domači mojstri raje dvojno plačam pa da je vse OK. Koliko mora bit muca stara za ta poseg? Mislim da bo naša okoli 3 mesece ali več (nevem ker je sama prišla). Problem je v tem ker jo že mački napadajo in....

Hvala

Lp

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Načeloma ni omejitve glede starosti, se pa veterinar odloči glede na težo muce, če je že primerna za sterilizacijo. Cene mislim da so povsod nekje iste, bi pa priporočala ambulanto na Šentiljski, odsvetovala pa ambulanto Bones v Borovi vasi... Se mi zdi da tam veterinarji ne vedo najbolj točno kaj počnejo
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
sicer ni ravno okolica je v MB.
mi smo jih dali v bones, to je blizu qlandije ( bones d.o.o. kranjčeva 3 ,2000 maribor 02/420 23 62 )
vedno vse ok. nobenih težav

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Ambulanta na Šentiljski? Ne, hvala... Dal tja kastrirat svojega psička Oskarja (shih-tzuja) in so ga kastrirali po starem sistemu z dvema dolgima rezoma. Ko so to videli v drugih ambulantah, so se samo križali.

Svetujem ti Veterinarsko bolnico na Ptuju na Ormoški cesti (malo naprej od Qlandije na desni strani). Tam dela priznani slovenski veterinar dr. Senčar (na nacionalki je nastopal (mogoče še) v oddajah o malih hišnih ljubljencih). Zelo strokoven in prijazen tim...

Lep pozdrav, Bruno

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
no ja, ne vem zakaj veterinajri pri bones ne bi vedeli kaj počnejo !?
bolj so "čudni" na šentiljski, vsaj po mojih izkušnjah

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Glede Bonesa je pač takšen moj občutek. Sicer smo pred leti dali tja psico sterilizirat, in nismo bli zadovoljni z rezultatom. Psica še vedno zgleda kot da se goni, vendar breja ne more več bit (niso dovolj dobro odstranili jajčnikov). Sem pa peljala pred kratkim svojega psička tja (na cepljenje), in na vsako vprašanje glede odstranjevanja zajedalcev mi je veterinar odgovoril naj si pogledam na navodila, da tam vse piše. Tudi ko se z drugimi lastniki pogovarjam (ki so doma v Borovi vasi), nihče ne vozi živali na operacijo k Bonesu, čeprav majo do tja par metrov. Za kakšno manjšo stvar še mogoče, kaj večjega pa ne.
Na Šentiljski pa sem opravljala prakso, videla sem kako delajo, tako da jih lahko samo priporočam.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok torej ni neke "jake" izbire v MB. Nazadnje ko sem muco vagal teden dni nazaj je imel 1,2kg! Koliko pride tak poseg okvirno? Hvala

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aha OK, bo treba počasi peljat ja... Moram poklicat jutri pa vprašat koliko kg mora met!

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Na Pobrežju je še baje ena ambulanta pri kafiču Ramzes (te ne poznam) in ena na tisti cesti, ko iz Pobreške ceste zaviješ proti pokopališču (ne poznam imena ulice). V to drugo sem jaz peljala enega samčka in eno samico na kastracijo oz. sterilizacijo. Vse bp.

Tvoja, če ima 1,5 kg in že okrog nje letajo, mora biti 7-9 mesecev stara. Nisem še slišala, da bi bila katera breja pred 9 meseci. Vse je sicer možno, ampak 1,5 kg je definitivno staro najmanj 6 mesecev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Niso niso, manekenske postave
wink-1.gif
Evo danes sem klical gor na šentiljsko, mačka more bit stara minimalno 4-5 mescev in mora met VSAJ 2,5kg. Tako da ideja da je moja mačka stara 8-9 mescov ker ima 1,5kg ni pravilna. Treba bo še torej malo počakat, poseg pa stane nekaj manj kot 85€.

Lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
nimajo vsako jesen to neke akcije? da da občina pol zraven .. mi smo za našo dali 40 €..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne me za besedo vzel ampak mislim da so akcije februarja, če pa bo jeseni pa bo ravno dobrodošla!
smile-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ti se nahajajo pri pokopališču na Pobrežju nasproti Eurotona!Pa mislim, da je MotorJet bil tam nekaj časa!
KLINIKA ZA MALE ŽIVALI MARIBOR, D. O. O.
OSOJNIKOVA ULICA 10
2000 - MARIBOR
TEL: 02 480 12 19

Tile so pa zraven Ramzes-puba.

AMBULANTA ZA MALE ŽIVALI POBREŽJE, D.O.O.
PREČNA ULICA 9 B
2000 - MARIBOR
TEL: 02-471 13 07

Pri teh dveh se moj rotvajler ni kaj preveč bunil pri ostalih v MB so se pa povsod zravn spravli, kot da so rahleci!

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Na Šentiljski je morda res tako, ni pa to splošen minimalen pogoj, drugače jaz naše mačke sploh ne bi mogla nikoli sterilizirati. Čeprav je stara 7 let, ima manj kot 2,5 kg. Samčka smo kastrirali pri 4 mesecih, težak je bil okoli 1kg. Je pa res, da to ni bilo na Šentiljski.

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Jaz sem dal svojo (bivšo) mačko sterilizirat nekje 3 leta nazaj, k enemu modelu iz Bresternice ( tam nekje) , koštalo je 7000sit, torej 30€ . Deček ma za sabo kar čisto kartoteko, možnost je pač da ko ti mačko uspava, da se ti več ne zbudi , tako kot drugod.

Če sn bil z sterilizacijo zadovoln al ne , je bol tak ..... vglavnema nikol ni bla več breja, to je meni važno , torej rečmo da sn bil zadovoln ja :D

To je vse na črno , in sem pozabo točno kje je deček doma, tak da če te zanima mi napiši ( najbolše kar ZS) , pa se bom pozanimal točno kje že je to .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ja ti bom dal "se več ne zbudi". Da mu roke pa noge stran posekam in to na črno.