Kje dobro jesti v Mariboru in okolici?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.514
2.666
113
Recimo da imamo v družini top specialiste za pohendle - redne goste Stare lipe več kot 30 let, dobesedno vsak drugi dan. Ja včasih so sloveli po najboljši pohani kuri daleč okoli, časi pa se spreminjajo.

Ne boste verjeli ampak zadnje čase si velikokrat naročimo pohano kuro iz Tuš restavracije Radvanje ali Pobrežje ali pa iz Šeliha. Stručkoti pravijo, da gladko posekajo tisto iz Lipe.

Poštela je taka na splošno OK gostilna, ni pa presežek v ničemer.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Nekaj časa je že od tega, ni sicer Maribor ampak vseeno, daleč najboljša pohana kura je bila pri Grabarju na Ptuju. Marsikdo dobro spoha, tudi zgoraj našteti "malcarji", ta pa je malo drugačna. Predvidoma sem naslednji teden zopet zmenjen in javim če je še vedno takšna. Upam da drugi teden nimajo kakega posebnega režima kar se tiče delovnega časa.
 

Priponke

  • 20191128_140034.jpg
    20191128_140034.jpg
    1,9 MB · Ogledi: 133
  • 20191128_140041.jpg
    20191128_140041.jpg
    2,8 MB · Ogledi: 137
  • 20191128_140243.jpg
    20191128_140243.jpg
    3 MB · Ogledi: 135
  • Všeč mi je
Reactions: dwight in 8888

tomi

Guru
1. sep 2007
18.653
9.865
113
40
MB
Recimo da imamo v družini top specialiste za pohendle - redne goste Stare lipe več kot 30 let, dobesedno vsak drugi dan. Ja včasih so sloveli po najboljši pohani kuri daleč okoli, časi pa se spreminjajo.

Ne boste verjeli ampak zadnje čase si velikokrat naročimo pohano kuro iz Tuš restavracije Radvanje ali Pobrežje ali pa iz Šeliha. Stručkoti pravijo, da gladko posekajo tisto iz Lipe.

Poštela je taka na splošno OK gostilna, ni pa presežek v ničemer.

pa sej k stari lipi greš zato ker je lipa, ne preverjat če je cvrto še dobro.

greš zarad ljudi, ker vidiš šefico kak leti med mizami, ker veš da bo postrežna na nivoju, da je isto kot cvrto dobro tud ostalo.

mi smo ta middle management iz tujine vedno tja vozli, sploh poleti v senčki po kosilu pa po deci vina, se ljudje kar omehčajo.

meni osebno je znak da so dobri že to, da so lahko 2 dni v tednu zaprti, pa praktično med vsakimi prazniki kar potegnejo čez cel teden, ne more si vsak gostinec tega privoščit.
 
  • Všeč mi je
Reactions: dwight

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Nekaj časa je že od tega, ni sicer Maribor ampak vseeno, daleč najboljša pohana kura je bila pri Grabarju na Ptuju. Marsikdo dobro spoha, tudi zgoraj našteti "malcarji", ta pa je malo drugačna. Predvidoma sem naslednji teden zopet zmenjen in javim če je še vedno takšna. Upam da drugi teden nimajo kakega posebnega režima kar se tiče delovnega časa.
Nič nisi javil, kaj ti je Grabarca podturila namesto pohanega?
 
  • Haha
Reactions: 8888

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Nič nisi javil, kaj ti je Grabarca podturila namesto pohanega?

Ja, nisem bil na koncu pri Grabarju, smo v mestu v kafani zabluzili pa se potem nobenemu ni dalo vozit k Grabarju pa smo na koncu končali v Roziki. Pohana kura + rebre, vse je bilo odlično. Kura je itak vedno dobra v Roziki, zraven tega je cena OK. Pri Grabarju je menda ratalo divje, to pa je v kafani en direktor razlagal da jih je lani nekaj peljal tja na pogostitev in je bila na koncu nora cena.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Ja, nisem bil na koncu pri Grabarju, smo v mestu v kafani zabluzili pa se potem nobenemu ni dalo vozit k Grabarju pa smo na koncu končali v Roziki. Pohana kura + rebre, vse je bilo odlično. Kura je itak vedno dobra v Roziki, zraven tega je cena OK. Pri Grabarju je menda ratalo divje, to pa je v kafani en direktor razlagal da jih je lani nekaj peljal tja na pogostitev in je bila na koncu nora cena.
Ja, ker se sedaj gredo samo še kao mišelinovo kulinariko. Brez menijev, brez cenikov. Nam je bilo slabo po pečenih rebrcah, pa sem mislil da je to najbolj ziher varianta proti vsem krožnikom z raznimi pirejčki čudnih sestavin.
 
  • Všeč mi je
Reactions: 8888

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Aja to ne vem, jaz sem jo klical dan prej kako je s pohano kuro, če jo je treba prej naročit in rezervirati mizo, pa je rekla da ni potrebe, tudi v času kosila rezervacija ni bila potrebna, da je treba rezervirati večerne termine... je pa bila pri Roziki res dobra, reberce skoraj še boljše.