Ja rwd z lfp baterijoNisem še raziskoval v tej smeri, mislim pa da se % napolnjenosti nastavlja na vozilu.
Itak Tesla priporoča polnjenje na 100%, vsaj tako so mi rekli ob prevzemu
Ti bom dal jaz stari objekt po nagi riti.A 3.5 sploh obstaja. Vem za 2.5 pa 4.
V starih objektih vse laufa na 2 oziroma 4 zile. Zato ni nic cudnega ce imas samo 4 zile. Ravno danes sem se pogovarjal s stromarjem glede povezave dveh objektov razdalje kabla cca 80m pa je rekel da naj vlecem 4 zile in naredim lokalno ozemlitev. Ne vem pa kako je z brikanjem na nulo...
Baje tudi mozno (pred FID stikalom)
Za trifazno napetostTi pravim da ne gre za stari objekt po tvoji definiciji.
Normalno tri žile po celi bajti pa ozemljitev kot se šika.
Vem kaj je brikanje, lahko brikaš tudi na vtičnicah recimo, povežeš nulo pa ozemljitev.
Zakaj pa bi rabil 4 žice?
V starem objektu z enofaznim priklopom? Pa tudi če bi bil trifazni ti manjka ozemljitev in pri 3F dvomim, da lahko ničiš.Za trifazno napetost
2 meseca uporabljaš in veš da šuko ni to? 7 let filam na šuko brez težav.Ne , ne prodajam nobenih polnilnic, jo pa uporabljava s sinom od letošnjega februarja in moram reči da je fajn zadeva.
Poprej je sin polnil slabi dve leti na šuko in lahko primerjam, oziroma povem iz lastnih izkušen da dolgoročno polnjenje na šuko , ni to to.
Me pa zanima kako in z čim ti polniš svoj EV ker te je vse tako zmotilo , me zanima mnenje -napotek strokovnjaka
Na Bravničarjevi 11 je že dolgo. Tole ni nekaj kar prihaja, ampak je že kar nekaj časa v uporabi.Flexpole - Schnellladesäule
Die innovative Ladesäule von Elli kann nahezu überall aufgestellt werden. Mit Anschluss an das Niederspannungsnetz wird sie zu einem festen Ladepunkt, ohne den Aufwand einer fest installierten Ladesäule.www.elli.eco
Prihajajo polnilnice z baterijo katero uporabljajo kot bufer.
#sjtv kdaj bomo kaj takega pri nas videli??
Starinobjekti so imeli dve in 4 zile. Nekoc niso poznal ozemljitve kot vem. Al so bili samo tolk "sparovni" oziroma tako ohlapni predpisi. Ozemljitev se brika na nulo. Baje. Po določenih pravilih katerih zaenkrat ne bom pisal ker nisem siguren. ( Preden pride strom do FIDapa se kaj).
2 meseca uporabljaš in veš da šuko ni to? 7 let filam na šuko brez težav.
Na PlugShare imaš vse polnilnice , drugače pa ja , Petrol, Gremo na elektriko in za CRO, Elen pa imaš kar pokrito