Kje & kako polniti na javnih polnilnicah?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Pa daljnovodi so AC, kajne ?
Jep, zaenkrat samo sanjam, kako bi imel eno ostarelo avtomobilsko baterijo na steni hiše in iz nje direkt DC polnil avto :) a vseeno da se pripravim in malo spoznam kakšni tokovi in potrebe po priključkih so...
Tisti, ki bodo znali (i9n se ne bodo bali komplikacij elektra in zavarovalnice), bodo sami sestavili. Ostali bomo pač kupili pri strokovnjakih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Polnjenje z DC slabše vpliva na zdravje baterija, jaz se tega ne bi šel doma, edino če bi bila res velika potreba/sila.

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Pa daljnovodi so AC, kajne ?
Jep, zaenkrat samo sanjam, kako bi imel eno ostarelo avtomobilsko baterijo na steni hiše in iz nje direkt DC polnil avto :) a vseeno da se pripravim in malo spoznam kakšni tokovi in potrebe po priključkih so...

Realno gledano na suho nimaš kaj vnaprej pripravljat. Ko boš imel vse (baterije, polnilec, avto, ...) bot tudi imel potrebne specifikacije, kakšne kable rabižš :).
Edino, če res ta trenutek kaj zidaš in imaš vse razjasneno (tudi kje je/bo požarni bazne za baterije), lahko potegneš eno energetsko cev, pa boš pripravljen :) (https://topdom.si/izdelek/rebrasta-cev-za-zascito-kablov/)

mags

Fizikalc
11. nov 2020
201
96
28
Včeraj , po treh mesecih polnil na T. superchargerju na Kozini , po končanem polnjenju pa prijetno presenečenje.
Ko preverjam za kolk mi je olajšalo TRR vidim ,da ni sprovedena nobena transakcija , preverjam po teslini aplikaciji in vidim v Loot Boxu dobroimetje za 5000 km , po polnjenju še 4800.
Ja, čist sem pozabu da so kupcem, ki so med 27 in 31 marcem prevzeli vozilo naložil dobroimetje za 5k km.
Tolk ,informativno za tiste ki ste v tem času prevzeli vozilo, da to pokoristite .

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Bjorn je objavil video, da sedaj morajo pri njih vse nove polnilnice imeti možnost placila s bančno kartico.

Očitno ni taka znanost :)

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in novaa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Omg kaka bedarija?

A ni nekaj najbolj enostavnega kar omogoca tesla, samo vtaknes in v roku nekaj sekund ze polni?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Seveda je plug & charge najbolj enostaven... in je čisto OK, če se vzporedno ponuja. Ampak vseeno morajo polnilnice obvezno podpirat način plačila brez aplikacij, klubskih kartic in raznih naročnin.

Zakaj bi moral nekdo, ki se 1x na leto vozi čez Slovenijo, nalagat Petrol aplikacijo, ali pa sprobavat, katera izmed njegovih obstoječih kartic omogoča roaming pri Petrolu. Pač prisloni plačilno kartico in polni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ampak zaradi tega bodo polnilnice drazje, strojna oprema in se nekaj vec gre lahko narobe in ne bo delovala.

itak dandanes ze imamo vsi denarnico na telefonu preko aplikacije, kaj je problem se ena poleg za polnjenje. EU bi lahko pritisnila na roaming cene, ne pa da se tugredo eni lupljenja

• Haha
Reactions: Pepe

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
POS terminal je zanemarljiv drobiž v primerjavi s ceno polnilnice, ceno najemnine in ceno električnega priključka ter porabljene energije. Seveda pa se bodo našli taki, ki bodo to uporabili kot razlog za podražitev.

Problem je predvsem v tem, da ni ena aplikacija... ampak jih je nešteto. Pa še to, da z uporabo roaminga sploh ne veš, koliko te nategujejo s ceno.

Kar se pa robustnosti delovanja tiče pa samo toliko... še nikoli nisem prišel na samopostrežno črpalko (bodisi petrol, ali hofer), kjer POS terminal ne bi delal. Sem pa že videl polnilnice, ki so bile v aplikaciji označene kot delujoče... v resnici ni bilo pa nobenega odziva.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.839
6.501
113
Nisem dobro sledila....

V cem je problem, da ni POSov na tej polnilnicah (kot razumem, jih ni). Zakaj se znanost dela?