Kia Pro_cee'd

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
očitno ti nimaš razčiščeno glede varnosti in teže avtomobila....

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
očitno ti nimaš razčiščeno glede varnosti in teže avtomobila....

Kaj je pa narobe reku?? Teža čisto nič ne pomeni, če je školka u p. narjena itd..

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
no če je to rekel kar si ti napisal..... potem sem jaz narobe razbral..... se opravičujem

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Vse kar sem naredil je to, da sem prilepil NCAP teste. Kaj ti testi ne predstavljajo varnosti avtov ?
Ce ne prosim napisi, kako se ocnejujejo. Logicno je, da je teza en faktor ki naredi "avto" bolj varen, a zgleda da to ne drzi vedno.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Vse kar sem naredil je to, da sem prilepil NCAP teste. Kaj ti testi ne predstavljajo varnosti avtov ?
Ce ne prosim napisi, kako se ocnejujejo. Logicno je, da je teza en faktor ki naredi "avto" bolj varen, a zgleda da to ne drzi vedno.

lej... smo že debatirali na račun teže in teh zvezdic..... bom poiskal to temo... ker se mi ne da 124986x razlagat eno in isto

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Teža ne nardi avta za voznika nič bolj varnega.
Se ne bi strinjal. Spravi skupaj dva avta s petimi zvezdicami, od tega en 1 tono, drugi pa 2 toni. Kateri voznik misliš, da bo imel lepši obraz, ko ga bodo pokopali?
grims-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Poišči test kjer so testirali Hondo Jazz proti Hondi Legend v frontalnem trku.

Legend ni mogel odpreti vrat. Pa je to 5 metrska limuzina z 700kg več kot Jazz.

Razvoj dela svoje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Razvoj dela svoje.
No, dej mi povej kateri letnik je bila Legend. [censored], a moram zraven napisat, da ISTA GENERACIJA. Ker drugače gremo lahko primerjat S klaso letnik 1955, pa današnjega Renault Clia. Pa da vidimo. Bemu, vsaj malo osnovne kmečke pameti ja lahko pričakujem na tem forumu, ali pač ne
confused-1.gif
?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Se ne bi strinjal. Spravi skupaj dva avta s petimi zvezdicami, od tega en 1 tono, drugi pa 2 toni. Kateri voznik misliš, da bo imel lepši obraz, ko ga bodo pokopali?
grims-1.gif

Rekel sem, da za voznika ni nič bolj varen, kar je res. Res pa je tudi, da je za voznika v drugem avtu bolj NEvaren. No sicer avtomobili niso toga telesa, tako da je takole posploševat, da jo bo bolje odnesel tisti v težjem avtu, brez veze.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Ce se vrnemo nazaj k ceedu. Torej teza ~1500 kg, nic ne prinese k varnosti, le upocasnjuje avto. Torej je to slaba stran avta.
Tako tudi A3ja, Astra...etc...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Razvoj dela svoje.
No, dej mi povej kateri letnik je bila Legend. [censored], a moram zraven napisat, da ISTA GENERACIJA. Ker drugače gremo lahko primerjat S klaso letnik 1955, pa današnjega Renault Clia. Pa da vidimo. Bemu, vsaj malo osnovne kmečke pameti ja lahko pričakujem na tem forumu, ali pač ne
confused-1.gif
?

Preden se zaženeš naslednjič in ljudi okličeš za censodrčke ti naj povem da sem repliciral informativno.

Zdaj pa se zaganjaj naprej.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
grims-1.gif

Rekel sem, da za voznika ni nič bolj varen, kar je res. Res pa je tudi, da je za voznika v drugem avtu bolj NEvaren. No sicer avtomobili niso toga telesa, tako da je takole posploševat, da jo bo bolje odnesel tisti v težjem avtu, brez veze.

Normalno da je teza pomembna pri trku, eno so klasicni crash testi v zid kjer avto z zmeckljivimi conami mora "premagat"
svojo tezo, drugo pa je ko skupaj udarita dva avtomobila.Tam je zelo pomembna teza in hitrost vozila.V avtomobilu z manjso kineticno energijo bo ze pojemek tako mocan da fases vec poskodb.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
No v čem bi se ti raje zakantal 90km/h v kandelaber, z starim A8 al novim kliotom?

Vrjetno z A8 ane? In a8 je težji, vrjetno zato ker je večji je tud težji...

Če je A8 vsaj približno tako varen kot enako star, podobno velik, težak in za tiste čase zgled varnosti volvo, potem se grem kadarkoli raje zaletavat s cliotom. Je mogoče še kakšna mala šansa da preživim.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
No v čem bi se ti raje zakantal 90km/h v kandelaber, z starim A8 al novim kliotom?

Vrjetno z A8 ane? In a8 je težji, vrjetno zato ker je večji je tud težji...

Mislim, da je masa ob trku v togo oviro kontraproduktivna...
rolleyes-1.gif