Keto dieta/prehrana

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Soul bread je meni boljši, več B in je lahko kot samostojen, idealrn obrok.
 

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Hm, tole s svojim kruhom ni slaba ideja, ker kupovat tisti maxximum kruh za 10€ mi nekako n ediši (no, ej niti nevem koliko bi prišel ta kruh, moram še zračunati ingediens
smile-1.gif


Kakorkoli že, našel sem en recept za Soul bread:

http://lowcarbediem.com/wp-content/uploads/2015/12/HFLC-Original-Low-Carb-Soul-Bread-Recipe.jpg

piše da rabim unflavored isolate protein powder - lahko uporabim to? http://si.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

Čudno mi je, da se uporablja baking powder (pecilni prašek?), saj ima na 100g kar 28g OHjev?

Ok, pa še tist Xanthan Gum moram verjetno kar nujno dati notri, da se zgosti zadeva...

SAmo je pa kr nekaj dela s tem... ampak ja, enkrat na teden bi ga pa morda lahko naredil..
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Pecilni je OH ja, ampak ga daš 2 žlički, kar je 10gramov
smile-1.gif


Moraš uporabit isolate whey, ga tudi ima MP, drugače se ne zmeša skup tak ok.
 

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
nja, mal računam, pa ni poceni ta kruh, že cream Cheese (Philadelphia?) pride 175g 2€, rabiš jo pa 340g.... na koncu bo verjetno res 10€ zneslo, haha
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zgleda ta soulbread dobro, rabi pa sestavin eno morje, pa dela je tudi ogromno. Moja verzija cloud breada je narejena v 10 minutah + pol ure v pečici, sestavin pa samo 5, iz vsake trgovine po nizkih cenah..
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Drugače pa računaj vedno vrednost živila v razmerju s kalorijami.

Recimo soul bread 100g znese ~340kcal, ti pa si zračunal da te sestavine za en hlebec stanejo 10€, en hlebec pa je cca 850 gramov. Torej za 350kcal je to 1.17 eur, oziroma 0.33 eur za 100kcal

Recimo oni maximum kruh 1000g stane 24 eur, 100g produkta pa ima 145kcal. Torej za 145kcal plačaš 2.4 eur, oziroma 1.65 eur za 100kcal.

Razlika je očitna ne
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
To je res ja, čeprav ko delaš nekajkrat se že prihrani na času. Je pa pač ta kruh narejen karseda kot približek "pravemu kruhu", zato toliko nepotrebnih sestavin, da se doseže podobna struktura.

Hitrejša verzija je na voljo tu: https://highfatlowcarbrecipes.wordpress.com/2016/04/15/new-soul-bread-pizza-crust/

Je pa pač prednost tega kruha vs tvojega, da ima več beljakovin in kot že rečeno lahko postane tudi samostojen obrok. Pri tvojem je pa potrebno dodati nekaj beljakovin.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ta kruh je predvsem podloga za namaze in za sendviče, če boš samega jedel, ga bo takoj zmanjkalo, ker ga ni tako veliko. Naslednji recept je za normalen pladenj pečici, take lepe debeline. Recept sem našel na internetu in ga prilagodil ter izboljšal po svoje.

- 5 debelih jajc
- 150 g mascarponeja
- četrt žličke pecilnega praška
- pol žličke soli
- 50 g dobro zmletih lanenih semen (sam jih zmelji, ne kupljenih zmletih)

Ločiš rumenjake in beljake. V beljake daš sol in pecilni prašek in zmiksaš do trde pene. V rumenjake daš mascarpone in zmiksaš, da postane gladko, nato zraven zmiksaš še lanena semena. Nato beljak previdno s kuhalnico zmešaš v maso rumenjakov, mascarponeja in lana, da rata približno enakomerna puhasta masa. To nato zliješ v pekač, prekrit s peki papirjem (obvezno!), lepo poravnaš maso ter vržeš v pečico na 150°C za 30 minut. Ko je končano, vzameš ven iz pečice cel pekač, počakaš, da se ohladi in razrežeš na kose ter previdno odlimaš. Te potem postaviš v plastično posodo s pokrivim in daš v hladilnik (fino je, da počiva v hladilniku čez noč).

Ko narediš parkrat, se zverziraš in ti priprava mase za kruh vzame samo malo več časa od kuhanja kave. Se še nisem igral z drugimi dodatnimi sestavinami (recimo kaka druga semena), ker mi je ta varianta čisto kul. V hladilniku komot zdrži en teden. Moja, ki sicer ni na keto, prav tako je ta kruh in ji je super, zato navadnega že lep čas več ne kupujeva.

Ta rezina kruha sicer nima 100 g, je pa tudi mnogo cenejša od soul kruha. Bom tudi tega naredil en dan, ampak ko vidim recept z morjem sestavin iz specialnih trgovin po visokih cenah, me čisto mine.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je pa pač prednost tega kruha vs tvojega, da ima več beljakovin in kot že rečeno lahko postane tudi samostojen obrok. Pri tvojem je pa potrebno dodati nekaj beljakovin.
Šnita ali dve salame in/ali sira, what's the problem?
sprasujem se.gif

Saj ne, da je pravi kruh pa kar napokan z beljakovinami ...

Da o časovnem in cenovnem prihranku ter sestavinah, ki jih ni v lokalnem mercatorju ali hoferju, ne govorim.
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
New Soul Bread
4 eggs (room temperature)
8-12 oz cream cheese, softened (slightly denser with more cream cheese)
1/3 cup coconut or other good oil
1/3 cup melted butter
1 cup unflavored whey protein powder
1 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder

To je vse v štacunah
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj bi sploh notri whey metal? Sir pa jajca imata že kar nekaj proteinov.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Whey, izolat, je kao moka tega kruha, da je "puhast". Zato se ga tudi preseje, drugače so grudice
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, šenkam še en recept za dobre mafine:
smile-1.gif


Keto mafini z makom in limono (15 kosov)

- 150 g mandljeve moke (recimo iz Hoferja)
- 50 g zdrobljenega lana
- 20 g makovih semen
- sladilo ekvivalentno 70 g sladkorja (10 g)
se enakomerno zmeša z vilico. Nato se doda
- 80 g stopljenega masla
- 80 g smetane za stepanje
- 4 jajca
se zmiksa z mešalnikom, dokler ni kupčkov. Nato se doda še
- sok ene limone
- lupina ene limone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
in se zmiksa še to. Preveri se kislost in sladkost ter korigira z limono in/ali sladilom.
Nato se spravi v modele (15 modelov) in v pečico pri 175°C cca 25 minut. Po tem se da ven in se hladi na pultu.

En mafin ima samo 2 g OH pri 175 kalorijah. Sicer recepta še nisem čisto doteral, ampak rata prav super.
Poješ tri ali štiri in imaš že obrok, pa še fajn je za vzet nekam na športanje za sproten prigrizek.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a je tle kdo k dela na masi z lchf:)? al vsi sam hujšate:))
razmišljam o maltodekstrinu...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Jaz delam na "masi". Govoriš o z vodo napunpanih BB mišicah, ali zakaj bi hidrate dodal?
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da me bo mal več skup:)

na svojo višino mi kr manjka nekaj kg
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Ne vem kaj trenutno počneš oz kako "daleč" si, ampak oglej si recimo 531 Monolith program.

Pri masi je bolj pomemben trening, torej kvalitetni masi, drugače hitro pridobivaš špeh in ne želeno tkivo
smile-1.gif