Ta kruh je predvsem podloga za namaze in za sendviče, če boš samega jedel, ga bo takoj zmanjkalo, ker ga ni tako veliko. Naslednji recept je za normalen pladenj pečici, take lepe debeline. Recept sem našel na internetu in ga prilagodil ter izboljšal po svoje.
- 5 debelih jajc
- 150 g mascarponeja
- četrt žličke pecilnega praška
- pol žličke soli
- 50 g dobro zmletih lanenih semen (sam jih zmelji, ne kupljenih zmletih)
Ločiš rumenjake in beljake. V beljake daš sol in pecilni prašek in zmiksaš do trde pene. V rumenjake daš mascarpone in zmiksaš, da postane gladko, nato zraven zmiksaš še lanena semena. Nato beljak previdno s kuhalnico zmešaš v maso rumenjakov, mascarponeja in lana, da rata približno enakomerna puhasta masa. To nato zliješ v pekač, prekrit s peki papirjem (obvezno!), lepo poravnaš maso ter vržeš v pečico na 150°C za 30 minut. Ko je končano, vzameš ven iz pečice cel pekač, počakaš, da se ohladi in razrežeš na kose ter previdno odlimaš. Te potem postaviš v plastično posodo s pokrivim in daš v hladilnik (fino je, da počiva v hladilniku čez noč).
Ko narediš parkrat, se zverziraš in ti priprava mase za kruh vzame samo malo več časa od kuhanja kave. Se še nisem igral z drugimi dodatnimi sestavinami (recimo kaka druga semena), ker mi je ta varianta čisto kul. V hladilniku komot zdrži en teden. Moja, ki sicer ni na keto, prav tako je ta kruh in ji je super, zato navadnega že lep čas več ne kupujeva.
Ta rezina kruha sicer nima 100 g, je pa tudi mnogo cenejša od soul kruha. Bom tudi tega naredil en dan, ampak ko vidim recept z morjem sestavin iz specialnih trgovin po visokih cenah, me čisto mine.