Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sicer pa itak ne razumeš kaj sem hotel povedat. Še enkrat. Ni je čez voljo ljudstva, sploh če gre za neposredno odločanje.
Takšen sistem imamo tudi pri nas, preberi si ustavo.
Sem.
Zdaj pa še ti daj:

7. člen

Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ljudstvo je tudi izbralo Kučana, Türka, Pahorja, Jelinčiča, Janšo.... what's your point?

Primerljivo s Hitlerjem po tvoji logiki?
Nima ravno direktne veze, ampak če si že izpostavil: A ti vidiš bistveno razliko? Saj si sam rekel, da je to to: izbira ljudstva.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sicer pa itak ne razumeš kaj sem hotel povedat. Še enkrat. Ni je čez voljo ljudstva, sploh če gre za neposredno odločanje.
Takšen sistem imamo tudi pri nas, preberi si ustavo.
Sem.
Zdaj pa še ti daj:

7. člen

Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

Spet nepoznavanje predpisov. Sem že večkrat citiral ustavo in Zakon o verski svobodi. Pred 15. letom dece ni možno versko poneumljati.

In to nima nobene zveze s 7. členom Ustave, ampak z varstvom pravic dece.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ljudstvo je tudi izbralo Kučana, Türka, Pahorja, Jelinčiča, Janšo.... what's your point?

Primerljivo s Hitlerjem po tvoji logiki?
Nima ravno direktne veze, ampak če si že izpostavil: A ti vidiš bistveno razliko? Saj si sam rekel, da je to to: izbira ljudstva.

Primerjava izbire je neprimerna. Način izvolitve pa enak.
Še tega ne zmoreš ločiti
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Spet nepoznavanje predpisov. Sem že večkrat citiral ustavo in Zakon o verski svobodi. Pred 15. letom dece ni možno versko poneumljati.

Ah, gospod mojster izmotavanja (delam se presenečenega).
Da te opomnim, tema gre o prepovedi gradnje eni verski skupnosti, kar je v očitnem nasprotju z zgoraj navedenim členom ustave.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Geji niso avtohtoni, ker izumrejo po naravni poti iz roda v rod.
Hmm, od kod pa so potem prišli? Kje je njihova domovina?

(off topic, ampak če drugi lahko...)

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Da te opomnim, tema gre o prepovedi gradnje eni verski skupnosti, kar je v očitnem nasprotju z zgoraj navedenim členom ustave.

To ni nobena verska skupnost ,ampak je idiotska skupnost.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Noben problem.

3. člen

Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.

V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.

Evo. Zadeva je zelo preprostaj. Neposredno=referendum.

Ljudstvo lahko odloči karkoli.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To seveda ni res... Sploh pa ne za ljudstvo znotraj EU. Ce se omejimo na SLO potem je jasno doloceno da se o nekaterih zadevah na referendumih ne odloca.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
10. člen

(verska vzgoja otrok)

(1) Starši imajo pravico, da vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim verskim prepričanjem . Pri tem morajo spoštovati njihovo telesno in duševno nedotakljivost.

(2) Otrok, ki je dopolnil 15 let, ima pravico, da sam sprejema odločitve, povezane z versko svobodo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Eazy: zakaj pa drugega STAVKA IN ODSTAVKA ne daš z debelo
smile-1.gif
tam vse zelo jasno piše !!! deca je zavarovana, pri 15 pa lahko sama odloča.

Verouk je definitivno grob poseg v otrokovo duševno nedotakljivost, v zadnjem času pa se razkriva, da gre tudi za posege v telesno nedotakljivost...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
To seveda ni res... Sploh pa ne za ljudstvo znotraj EU. Ce se omejimo na SLO potem je jasno doloceno da se o nekaterih zadevah na referendumih ne odloca.

Referendum omogoča spremembo ustave, kar pomeni, da lahko spremenimo KARKOLI.

Je pa res, da se zaenkrat ne more odločati o vprašanjih, ki niso predmet zakona ali ustave, verjetno si na to mislil.

Da se ne more pojaviti vprašanje: "Ali vam je všeč sosedova mačka?...."

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
10. člen

(verska vzgoja otrok)

(1) Starši imajo pravico, da vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim verskim prepričanjem . Pri tem morajo spoštovati njihovo telesno in duševno nedotakljivost.

(2) Otrok, ki je dopolnil 15 let, ima pravico, da sam sprejema odločitve, povezane z versko svobodo.

Duševna nedotakljicost pa je tudi to, da ti nihče (vključno s strši) ne vsiljuje nečesar, za kar še nisi zrel. In 2. odstavek da jasno vedeti, da za take stvari nisi zrael do 15. leta.

Je pa jasno, da je treba tale prvi odstavek spremenit in to prepovedat pred 15 letom, po tem pa le v soglasju z otrokom.
Samo malo jajc manjka v tej bedni državici.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Za razliko od tebe sem citiral cel clen, povdaril pa samo relevanten del. Do 15tega ga ucis po "svoje", po 15tem se pa on sam odloca.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Za razliko od tebe sem citiral cel clen, povdaril pa samo relevanten del. Do 15tega ga ucis po "svoje", po 15tem se pa on sam odloca.

Ne se hecat.

......Pri tem morajo spoštovati njihovo telesno in duševno nedotakljivost.......

takšna mora biti vzgoja !!! TOREJ NE PO SVOJE, ampak s spoštovanjem telesne in DUŠEVNE nedotakljivosti.

Ravno zaradi takšnega razmišljanja kot je tvoje, da je otrok tvoja lastnina, je deca zavarovana že po ustavi in s tem zakonom. V Ustavi piše enako.