Kdo na forumu, ki ne pije alkohola?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Pijem, v povprečju recimo 2-3x tedensko, vendar pri kosilu, ali kak radler pivo bevanda po delu. Z nalivanjem (liter vina ne večer) pa sem bolj ali manj nehal pred skoraj desetletjem. No ob kako priliki si ga še privoščim-recimo na alter pikniku kjer so mi nekateri napovedovali bruhanje, pa sem drugi dan normalno funkcioniral. Dovolj sem star, da znam odrezat ko je polna malha, imam pa občutek da se me ta meja rapidno zmanšuje. Sedaj je že pol litra vina včasih puna kapa.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Takole bom povedal. Tudi sam sem mislil, da nimam problemov z alkoholom, vendar sem to mišljenje spremenil, ko nisem pil en mesec. Vidiš kak si zmačkan v službi, se ti nič ne da, ženska je tečna (na žalost je tečna tud k si trezen). Zanimvo je, da po enem mesecu abstinence mi tudi ni pasal več tolko pit in sem recimo v zadnjega pol leta bil samo dvakrat ''pijan''. Poprej je vedno bilo pivo al pa šricar, velik žganja, sedaj pa večkrat brezalkoholno, vode z okusom....
Nikogar ne obsojam. Nekak ne razumem ljudi k niso nikol probal alkohola, ampak tudi jaz si nism nikol heroina piknu, pa se zastopm zakaj. Pač slovenska kultura pitja je zanimiva. Smo tak narod. Nikakor pa ne zastopim ljudi, ki obsojajo pitje, pa naj bo kozarec za nazdravit ali pa dva litra. Isto kot vegeterjanci, skoz neki lajajo. Glej če ti ne paše da pijem, se ne druži z mano, ne mi pa težit zakaj pijem. Pač pijem. Rad spijem hladno pivo poleti, ker prav paše. Pa špricar pozim. Pa kakšno žganico. Ampak občasno, ne redno.
No saj samo nakladam. Grem na pivo. Je zapasal.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Kave, cigaret in kaj hujšega pa nisem nikdar redno konzumiral. Kavo sicer nekaj časa občasno, sedaj pa tudi ne več, razen mogoče ledene s sladoledom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Robi- sedaj ko ne piješ več je tudi žena postala pridna in voljna?
Sicer pa včeraj zapil kolegovega sina. Jeger, 3 radlerji pa nekaj fruca tekom večera ob polni mizi hrane. Zjutraj bil žejen najbrž bolj zaradi preslanega in začinjenega mesa kot pa zaradi radlerjev.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Zanimivi so tili forumi...noben ne pije, noben se ne zakaja, noben ne žre slabe hrane, vsi imajo vrhunsko kondicijo, vsi imajo na bančnem računi milijarde, vsi spoštujejo svoje partnerje in so jim nadpovprečno zvesti...itd itd ...BLA BLA BLA BLA..laž na lažjo...

Ravno na forumu bi še lažje priznal vsak slabe razvade, v svoji lokalni oazi pač ne boš srečal tistih, ki ne pijejo in se ti zato zdi, da ste pivci v veliki večini.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Vidš glih to je kar se teb sanja sred belga dneva. Sem spoznal že veliko veliko ljudi prek forumov in so večinoma čisto nasprotje za kar se vneto predstavljajo,,,večinoma mamini sinčki ki se muhe bojijo ubiti. za babe ti pa ne bom govoril...

aja..ne pijem alkota že kr nekaj cajt...torej si spet ustrelil v meglo

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Soooo... Ena odvisnost in razvada je OK, druga pa ne?
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Kaj naj povem, slabo mi je bilo ko sem pil in slabo mi je sedaj ko ne pijem, ni mi bilo teško prenehati z pitjem težje mi je prepričati nekoga ki me bežno pozna in me povabi na pijačo pa si naročim kavo z vodo, doma polni sodi vina in žganja katerega radodarno poklanjam znancem, sosedi se radi ustavijo pri meni na kozarček domačega .
Priznam da mi je res slabo ob misli da bi moral popiti kozarec alkohola, tega občutka se ne da opisati ko ne piješ in ti ob misli na pijačo postane slabo, utapljam se v vodi in sokovih in priznam da mi je že tudi od tega slabo,

čuden je ta svet ..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Vidš glih to je kar se teb sanja sred belga dneva. Sem spoznal že veliko veliko ljudi prek forumov in so večinoma čisto nasprotje za kar se vneto predstavljajo,,,večinoma mamini sinčki ki se muhe bojijo ubiti. za babe ti pa ne bom govoril...

Ti si začel z obtožbami, da smo vsi lažnivci. Tako da ne igraj zdaj princese z ranjenim srčkom.

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.560
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V bistvu precej zanimiva tema, da vržem malce kosti!

Sam imam precej odpora do tistih ki NE pijejo. To so kolikor opažam ljudje ki:
A. so zdravljeni alkoholiki (tudi tisti ki so "samoozdravljeni" = ponavadi rečejo da jih je srečala pamet)
B. so ljudje ki jim pijača močno škodi v eno od skrajnosti oz. postanejo pijani totalno druga oseba

... tako A in B so zame neuravnovešeni ljudje. Pod skupino A so ljudje ki so nesamozavestni oz. ljudje ki se ne znajo spopadat s svojimi lastnimi težavami in strahovi. Taki ljudje so v pijači dobili tisto kar jim manjka v življenju ... večina jih po prehenanju pitja postane tempirana bomba, ali spet začnejo pit ali pa se jim sfuzla tako ali drugače.

Skupina B so ljudje ki so "wannabe-ji" oz. ljudje ki furajo svoje življenje tako kot mislijo da je prav ne pa tako kot si ga dejansko želijo. Skratka so osebnosti ki so bodisi zaradi vzgoje, bodisi zaradi drugih dejavnikov postali drugačni kot so po naravi. Take ljudi alkohol totalno spremeni in postanejo to kar so "naravno", večini seveda to ne ustreza oz. ne ustreza ostalim okoli njih ko jih vidijo v dejanski luči.

Vem da je to pospoševanje, ampak kar poznam ljudi okoli sebe je to to. Izvzeti so ljudje ki dejansko zavračajo alkohol iz verskih ali moralnih razlogov oz. ljudje ki imajo zdravstvene težave.

Seveda ne me narobe razumet, ne pomeni da sedaj je treba bit vsak vikend pijan da si normalen, je pa nekje meja kjer se loči prej omenjene ljudi od ostalih. Strikta abstinenca vedno in povsod je pa nenormalna.

Torej zakaj ne pijete alkohola, kaj skrivate?!
evil.gif

Doma iz vinorodnih okolišev? Potem vsaj nisi ti kriv, krivi so vsi okrog tebe.

Če nisi, pa boš že sam znal naprej, saj ni nič narobe s tem.

Glede na napisano pa se oglasi v lokalni knjižnici in jih prosi, naj ti v roke stisnejo najdebelejšo knjigo Janeza Ruglja, da boš videl, kam te bo to pripeljalo.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Svaka čast, fantje. Prava motivacija so mi tile vaši posti.
smile-1.gif

Načeloma ne pijem. Tudi ko hodim po porokah, le izjemoma spijem požirek šampanjca in nato odložim nazaj poln kozarec. Za novo leto se ne spomnim, kdaj sem nazadnje nazdravil s šampanjcem.

(Ko sem bil mulc sem sicer tudi kdaj kaj spil, ampak tega je že minilo dolga leta.)

Tudi sam sem že doživel nerazumevanje nekaterih ljudi, zakaj ne pijem. Je pa zanimivo, da normalni ljudje (pa če ga radi kdaj kaj spijejo ali ne) zaradi tega niso nikoli težili.
zmaga.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:

Ti si začel z obtožbami, da smo vsi lažnivci. Tako da ne igraj zdaj princese z ranjenim srčkom.

Večinoma je tako
grims-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
KSZ

Ne vem zakaj bi nekomu težili če rad spije kozarec, dva ali več. Pač vsakemu svoje...
Jaz si večkrat prižgem cigaret (ja vem, to je slabša razvada kot da bi spil kozarec vina) ampak prižgem si ga ker mi paše in za svoj denar, obenem pa tudi svoje zdravje uničujem al kar že je.
Pred časom sem bil na enem "izletu" kjer sem verjetno od celega avtobusa samo jaz bil abstinent, pa mi nihče ni zameril oz. vsiljeval pijače, nasprotno so se čudili kako si ne privoščim pira. Ampak to je moja odločitev in vsak jo lahko spoštuje, če koga moti naj ga, mene me ne. In vem, da cigaretni dim lahko moti veliko več ljudi kot alkohol, ampak če komu ne paše da si ga jaz prižgem gre lahko tudi stran, mene ne moti...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
632
57
28
Ne pijem alkohola od avgusta 1990...konec JNA...nazdravim pa - s človekom, ne z alkoholom... Tudi kadit sem nehal...marca 1992... Če kdo reče, da je težje nehat kadit - laže. Če je volja, se neha kadit in pit! Volja in razlog je važen... Če bi kadilcu, ki "ne more" nehat kadit rekli, da z prenehanjem kajenja reši življenje svojemu otroku...bi nehal kadit, al bi pustil, da mu otrok umre? Je huda primerjava, samo se je za vprašat, kaj bi naredil... Zakaj ne pijem? Ker mi alkohol smrdi... Zakaj ne kadim? Ker mi kajenje smrdi. Nimam pa nič proti kadilcu in proti alkoholiku, da ne bo pomote, samo odvadit se pa da! LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne morem si predstavljat, da bi poleti pr 35 stopinjah zraven žara pil cedevito ali limonado! Požerem 5-6 mrzlih iz pločevinke, polovico ga zlijem še po mesu in to je to!

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
my 2 cents
Ko sem bil mulo in so vsi okoli mene popivali, mi ni bilo do tega. Kasneje sem imel obdobje, ko sem enkrat do dvakrat tedensko "malo zavozil". Ene 2 - 3 krat v življenju sem bil nalit, da je bila naslednji dan kriza. Bruhal zaradi alkohola nisem nikoli.
Zdaj pa že nekaj let furam "občasno pitje".
Poleti večinoma radlerje, redkeje kakšno pivo. Kdaj pa kdaj kakšno viski kolo, če je treba pospraviti kakšen slabši viski v stilu Ballantinesa ali kaj podobnega.
Rad pa si občasno zvečer nalijem kakšen 0,3 dobrega single malt-a in uživam v okusu...

Po merilih nekaterih sem zagotovo za AA, pa se ne sekiram. Če dobim obiske, ponudim tako alkohol kot brezalkoholne pijače (tudi vodo se da dobit
wink-1.gif
), silim in težim pa nobenemu ne. Kakor komu paše.