Kdo na forumu, ki ne pije alkohola?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz pa pijem samo, ko sem sam in, ko sem v družbi
grin1.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Verjami, da so tudi C oz. D itd. Je pa po moje vsak razlog, ki pripelje do ne pitja oz. zmernega pitja dober in to ne glede kakšen je.

Poizkusi mogoče ti bo ugajalo
smile-1.gif

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Skrajnost v nobeno smer ni 'zdrava'. Kot si napisal, imaš ljudi, ki še za novo leto ne bodo hteli 2 cm šampanjca spit, za mamin RD deci rdečega itd., ker 'oni tega ne rabijo'. Mater, sej ti nihče ni ponudil iglo s horsom...

Mi smo se štirje kolegi odločili, da bomo v času posta (torej pust do velike noči) probali spit čim manj, torej brez teženja, če bo treba kje za RD nazdravit in podobno, ne bomo si pa sami naročevali alkohol. Zdaj prvi vikend sem spil v pet in v sob po eno pivo, ker sem ga dobil častenega, pa res nisem htel zaradi tega težit pa ga vračat, ker sem si neko finto zmislil. Nisem sicer še vprašal ostalih treh, kako jim gre, ker nismo bili skupaj, ampak imam občutek, da se 2 nista držala
wink-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz ti lahko povem zase, pil sem nekje do 18-19 leta, ko smo še peš okoli hodili... potem sem pa začel voziti in ker so zabave ponavadi vedno bile izven moje peš cone, sem hodil tja z avtom. Sem zelo načelen in ko vozim me nihče ne prepriča v alkohol, pa me imajo lahko za ne vem kakšno pičko. Tako sem 10+ hodil okoli z avtom in mi je bilo čisto kul tudi brez alkohola. Ja lahko vedno spijem alkohol, a kaj bom imel od tega? Alkoholne pijače niso dobrega okusa (razen raznoraznih likernih gluposti, a tega pravi alteraš itak ne pije), ne odžejajo, torej nimajo nobene koristi... če pa je korist to, da se ti sprostiš in se ti jezik razplete, potem je problem v tebi, da nisi sposoben vzpostaviti normalnega sociološkega stika z okolico brez pomoči opojnih substanc.

Nekateri znamo komunicirati z okolico in se zabavati tudi, ko se "zavedamo" svojih dejanj. V navednicah zato, ker ne kupim tega, da pijan ne veš kaj počneš, to je le splošno sprejet izgovor, ki ga pa osebno ne kupim (vsaj jaz sem med 16-19 vedno vedel kaj počnem, tudi če sem pospravil flašo vodke ali 10 pirov).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pozdrav !

Verjami, da so tudi C oz. D itd. Je pa po moje vsak razlog, ki pripelje do ne pitja oz. zmernega pitja dober in to ne glede kakšen je.

smile-1.gif

LP

Seveda so tudi C in D, jst pišem za tisto večino ki se iz danes na jutri spomni da ne bo več pila alkohola.

Recimo da gremo s kolegi ven in pride nek "neznan" kolega od kolega in potem vsi naročimo pir on pa naroči radensko in reče da pač ne pije. Meni prvo kar pade na pamet je da človek nima zrihtanega podstrešja in to se jasno pokaže ko začne pit, zato raje ne pije. Kaj naj si drugega mislim o njem? (seveda lahko spada v neko C, D kategorijo objektivnih razlogov ampak prvi vtis je tak kot je)

Kar se mene tiče lahko absiniram, vendar priznam da je tu že težava ker bi moral potem spremenit neke navade. Recimo trezen zagotovo nebi šel na nek rock koncert s kolegi ker mi je totalno mimo, enako nebi šel na lokalno gasilsko veselico.l Pa ni problem v tem da sam nebi mogel brez alkohola, problem mi je ker "pijane budale" enostavno niso enak nivo ljudi s katerimi bi se lahko trezno zabaval. Sej malce še zdržim, ampak da bi visel tako na žuru od 10h zvečer do 5h zjutraj pa ni šans!
grin1.gif

Torej vsekakor tisti ki želite abstinirat se pripravite da se boste korenitno spremenili, predvsem v navadah. Brez žrtvovanja nečesa pač ne gre, če je to del "socialnega" življenja je pa potrebno dati stvari na tehtnico.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne razumem te teme.
sprasujem se.gif

O čem vi to govorite?
grin1.gif

Ok se ne bom spuščal za zid posameznikov....vsak ve zakaj je odsekal...in za kaj je to dobro!

Noben extrem ni dober...ne brez alko...ne z preveč...

Ampak znanstveno dokazano je da je alkohol v zmernih količinah zdravilen in da taki ljudje živijo dlje
Pivo....vino....to je vse zdravilno ČE seveda ne pretiravaš

nahrung002.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zanima me, koliko je takšnih, ki ne pijete alkohola in kako funkcionirate brez njega (predvsem glede raznih zabav, na katerih so vsi okoli vas pijani)?

Brez problema, ko pa vsi začenjo kvasiti neumnosti, se pa spokam.

Če bi folk znal nehati vlivati vase po par kozarcih, bi bilo super, ker pa ne znajo, se jim pač IQ razpolovi in postane (za treznega) vse skupaj brez veze.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Oj !

Je pa zanimivo, da si pivci vedno dajo toliko opraviti s tistimi, ki ne pijejo. In še posebno za naš narod je značilno mišljenje, da je s tistim, ki ne pije nekaj narobe. Podobno kot tisti, ki vozi po predpisih je tudi čuden......

Seveda je alkohol zdravilen nekatere dela celo ne smrtne saj veste kolko kapljic tolko let.....
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Jaz praktično ne pijem, ker konzumiram skoraj samo vino. To pa je vsaj včasih spadalo pod hrano po davku
grin1.gif
. Ko pa začutim kaj čudnega v grlu, ki pomeni vneto grlo ali prehlad naslednji dan, pa nekaj krepkega (šnops ali kaj podobnega). Običajno sicer šele pred spanjem, ker moram biti gotov, da ni treba več nikamor iti. Če je pravi čas, to deluje praktično s 100 % učinkovitostjo in ne tako kot tisti dragi zmazki v lekarni. Še bolje bi bilo zjutraj, ampak ne moreš v službo, če si spil 0,3 dcl snopša. Torej samo vino (=hrana) in v medicinske namene.
Dejstvo je, da določen delež ljudi ni v stanju kontrolirati te droge in taki morajo biti 100 % abstinenti, če ne so zasvojeni pijanci.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Oj !

Je pa zanimivo, da si pivci vedno dajo toliko opraviti s tistimi, ki ne pijejo. In še posebno za naš narod je značilno mišljenje, da je s tistim, ki ne pije nekaj narobe. Podobno kot tisti, ki vozi po predpisih je tudi čuden......

Ja moraš nekak upravičit pitje, kao 'saj vsi pijejo.' Če bi polovica ljudi nehala pit, bi bilo enako kot pri cigaretih - nihče ti nebi rekel 'ja kaj pa je s tabo, da ne kadiš'
tongue-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Več kakor zanimiva tema in predvsem odgovori!

Ker sem tudi sam eden tistih, ki nikoli ne spije ničesar, kar vsebuje alkohol, prav tako moja družina in celo nekoliko daljne 'sorodstvo' (tast je enkrat zajamral, da pri treh hčerah nima niti enega zeta, s katerim bi se ga lahko zapila ,) ), ob prebiranju nekaterih komentarjev vidim, da nisem edini, ki je imel zaradi 100% abstinence že tudi težave.
Ker pa je na kakšno zabavo treba iti, je moje 'veselje' tam predvsem v opazovanju sprememb ljudi in njihovega obnašanja ob večanju količine popitega alkohola. In še kako velja rek "In vino veritas", meni je nekajkrat takšno opazovanje celo koristilo.

Bigy

Zelenc'
17. mar 2014
2
0
1
Jaz raje pokadim katerega pa doma ležim
smile-1.gif
ali pa grem v naravo (višje kot 1000m) in si tam privoščim kakšnega... Alkohol mi pa ne diši...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
meni je nekajkrat takšno opazovanje celo koristilo.
Torej kdo se je izdal, da naskakuje xyz
evil.gif

Glede teme...
Tistih, ki res nič ne pijejo, je na feštah ponavadi zelo malo. Nas je pa kar dosti takih, ki zmerno pijemo in celotno fešto normalno funkcjoniramo. Fešta brez parih kamel, ki požlampajo vse kar zagledajo, pa itak ni prava fešta
grin1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pozdrav !

smile-1.gif

LP

Seveda so tudi C in D, jst pišem za tisto večino ki se iz danes na jutri spomni da ne bo več pila alkohola.

Recimo da gremo s kolegi ven in pride nek "neznan" kolega od kolega in potem vsi naročimo pir on pa naroči radensko in reče da pač ne pije. Meni prvo kar pade na pamet je da človek nima zrihtanega podstrešja in to se jasno pokaže ko začne pit, zato raje ne pije. Kaj naj si drugega mislim o njem? (seveda lahko spada v neko C, D kategorijo objektivnih razlogov ampak prvi vtis je tak kot je)

Kar se mene tiče lahko absiniram, vendar priznam da je tu že težava ker bi moral potem spremenit neke navade. Recimo trezen zagotovo nebi šel na nek rock koncert s kolegi ker mi je totalno mimo, enako nebi šel na lokalno gasilsko veselico.l Pa ni problem v tem da sam nebi mogel brez alkohola, problem mi je ker "pijane budale" enostavno niso enak nivo ljudi s katerimi bi se lahko trezno zabaval. Sej malce še zdržim, ampak da bi visel tako na žuru od 10h zvečer do 5h zjutraj pa ni šans!
grin1.gif

Torej vsekakor tisti ki želite abstinirat se pripravite da se boste korenitno spremenili, predvsem v navadah. Brez žrtvovanja nečesa pač ne gre, če je to del "socialnega" življenja je pa potrebno dati stvari na tehtnico.

Glede na napisano je povsem očitno, kdo ima tu probleme - tako s pitjem, kot s tistimi ki ne pijejo - ti. Z drugim odstavkom si priznal, da si ovca, s tretjim pa, da si pijanec. Žal.
smirk-1.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Ista tema, kot mesojedci in vegetarjanci.

Jaz pač rad jem meso in me popolnoma nič ne moti, če ga nekdo ne je, dokler mi s tem ne začne težit. In tudi rad kaj spijem in me popolnoma nič ne moti, če kdo ne, dokler mi s tem ne začne težit ( jasno, če s popivanjem nobenemu ne škodim ).

Vse drugo je zgolj prepričevanje prepričanih.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Če pod abstinenco spada tudi to, da na leto 10x nazdraviš s kozarcem vina potem sem abstinent.
Pivo mi je mimo, še bolj pa nažiranje s takratkimi al pa koktejli, sem pa na poroki spil skor celo flašo šampanjca - ker so me praktično prisilili, sem se raje udal, kot pa pijane prijatle prepričeval-poslušal.
Drugače pa tud kofeta ne pijem - ga pa z veseljem skuham ženi - in to je večji problem kot pa alko, ker poslovni sodelavci za alko razumejo, za kavo pa ne, sploh na Balkanu in S+N Ameriki.
S ponosom vsakemu povem, da še nisem bil pijan in da če se nekdo ne zna zabavat, če ne pije potem se naj vpraša kaj je z njim narobe.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pozdrav !

smile-1.gif

LP

grin1.gif

Glede na napisano je povsem očitno, kdo ima tu probleme - tako s pitjem, kot s tistimi ki ne pijejo - ti. Z drugim odstavkom si priznal, da si ovca, s tretjim pa, da si pijanec. Žal.
smirk-1.gif
+1