Kdo je kriv?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To se mi ni zgodilo, lahko pa enkrat se.

V primeru, da se pelješ v službo po dvo-pasovnici (recimo od Trzina proti rondoju Tomačevo) in ti z drugega pasu nekdo zapelje pred tabo, v tvojo varnostno razdaljo do avtomobila, ki si ga imel prej pred sabo, ta, ki se ti je vrinil v varnostno razdaljo pa zabremza na polno, še preden si imel možnosto vzpostaviti novo varnostno razdaljo in se vanj zaletiš od zadaj? Pa recimo, da imaš pričo drugega avtomobilista, ki lahko potrdi tvojo zgodbo.

Kdo je kriv (pa ne rekla-kazala ampak tako, za pred policajem oz. pred sodnikom, če je že kdo imel tak primer) in če jaz, zakaj?

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
On ti je presekal varnostno, oziroma ti jo je odvzel, normalno, da je on kriv.

Lahko policaj trobi nekaj, sodnik za prekrške bi moral biti modra oseba, da ve kaj in kako....lahko tudi avtošolo kako pokličeš.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Lahko ti povem moj primer - ki je vsaj približno tak, kot ga omenjaš ti.
Na Lj. obvoznici je pred mano nekdo močno zabremzal in precenila sem, da se ne bom mogla dovolj varno ustaviti (na mojem starem avtu so bili bolj počasni žlajfi
redface-1.gif
). Zato sem zavila na prehitevalni pas, ki pa ni bil povsem prazen. Pripeljal je nekdo, ki prav tako ni mogel varno upočasniti in sta se avta malo dotaknila.
Meni je bilo čisto jasno, da je krivda za trk na moji strani - in kazen, ki sem jo od policije dobila, je bila za nevarno vključevanje v promet. Tako da tisti revež na prehitevalnem pasu, ki se je zaletel vame, ni bil nič kriv (ker dejanski ni bil) - in tudi policija mu ni nič omejala, da je kaj narobe storil...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala obema. Tko, da vem za drugič, ko mi bo kdo naredil kaj takega, kot mi je danes, na poti v službo. Tisti zadetek je, za povrh, šel na moj pas, v mojo varnostno, čez polno črto, pred semaforjem.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...še lepša je ta....da te prehiti, zaradi hitrosti močno zabremza in zavije desno....
bonk.gif
...
te podvige najbolj obvladajo BMW&VW friki....
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
vedno ti recejo, da nisi prilagodil hitrosti voznim razmeram
in če ga butneš od zadaj si ti kriv
dosti, dosti let nazaj ( v sfrj ) sem šibal 120 čez mesto ( to je bilo na tisti cesti čisto družbeno sprejmljivo
cool-1.gif
), pa megla je še bila, potem pa naenkrat zagledam rdeči semafor. sem pohodil bremzo in se lepo ustavil
samo dva druga, ki sta bila za mano se nista uspela in je ta zadnji bil kriv.
ni čisto isto kot si ti napisal je pa na naek način podobno

enkrat pa je tip speljal v križišču, jaz seveda takoj za njim tudi in potem je burek zagledal da nekdo pride in pohodil bremzo, jaz pa direkt v njega.. jaz kriv, premala varnostna razdalja.

edina varianta da zadnji ni kriv je, da je je tisti pred tabo zadet

drugo pa je če ti prednost odvzame

Nazadnje urejeno:

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
za avtorja teme,

če nimaš prič, da ti je zapeljal pred tebe in zaviral, si spušil.

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Ja načeloma je vedno kriv tisti, ki se drugemu zaleti v rit.... Zahaklajo te na neprilagojeno hitrost in neupoštevanje varnostne razdalje. Razrn, če drugi prizna krivdo ali imaš priče...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ce prezivis, potem te briga za avto.
Sicer pa je vceraj bil en cuden dan. Meni sta dva na ac kar mrtvo hladno rinila v mene na moj pas. Ajde, skoraj ze hladnemu dediju bi se oprostil, ampak frajerdzija v c70 CABRIO pa je butel. Pac, se umaknes, nasmejis in gres naprej. Ce bi pa imel za postrihat levo stran pa samo v njega, pa bi bilo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja kriv je un k se "uguzi" pred tebe.....ker te enostavno izsili.....in ne ti, ker mas premajhno varnostno razdaljo.
bonk.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Ni vedno tako! Po vseh pravilih bi mogel bit kriv tisti kateri se je "vsilil" pred tebe,ampak v realnosti je zadevo težko dokazat če nimaš res ene zanesljive priče,da se je res zgodilo tako,kot ti pripoveduješ.
bonk.gif

Tako da previdno!!
zmaga.gif

Največkrat je kar kriv tisti ki je odzadaj nasadil drugega!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
kaj takega se dokaj težko lahko zgodi, če si prilagojen razmeram..torej če so kolone se itak ne more voziti pretirano hitro, pa tudi malo več razdalje se lahko drži...pa ponavadi se itak vidi, ko začne avto na tvojo smer zavijat in že lahko prilagodiš hitrost...pa tudi ta, ki zapelje v tvojo smer, ne more potem kar tako zabremzati, razen če se kaj spredaj dogaja..kar pa tudi moraš opaziti, razen če ti prednost jemle kak šlepar
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
KSZ

Ce se nekdo vkljucuje iz neprednostne ceste.....kaj mislis kdo je kriv? Ne valda un, k pride po prednostni in ga nasadi od uzadej....lepo prosim.

Sej se lepo uprasa modela od kje je pripeljal....

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
KSZ

Ce se nekdo vkljucuje iz neprednostne ceste.....kaj mislis kdo je kriv? Ne valda un, k pride po prednostni in ga nasadi od uzadej....lepo prosim.

Sej se lepo uprasa modela od kje je pripeljal....

Smešen si ti, ta primer nakazuje, da je očitno kriv tisti, ki vzame prednost, vendar avtor teme ne omenja ne/prednostnih cest, temveč cesto brez priključkov, ko se en zgovarja, da mu je drugi zapelal pred njega, drugi pa, da je soudeleženec pacient, ki je cel cajt vozil za njim in kljub opozorilom po bremzi ni odnehal, komu boš verjel?
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Še ena nevarnost ja, pokvarjenec, ki hoče zastonj popraviti svoj avto in se namerno zaleti v tebe za majhno napako čeprav bi lahko zabremzal ali te obšel.
bonk.gif
Jebat ga, sem navajen vožnje od doli..
evil.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Se mi je danes zgodilo na pospeševalnem pasu na AC, da je tip pred mano začel pospeševati in je bil že toliko hiter, da bi se lahko vključil pred kamion - vendar mu je "zmanjkalo" pospeševalnega pasu za cca 20m in ko je videl, da ne bo mogel pred kamion, ga frajer zabremza na cca 50km/h. Dobro, da sem se tako ali tako nameraval vključiti za kamionom, tako da sem pravočasno ustavil.

Kolikor je meni znano, lahko uporabljaš pospeševalni pas tudi nekaj metrov po izteku, če tako nanese situacija. Vsaj v tem primeru bi bila to seveda bolj pametna poteza, kot pa na polno zabremzati pred koncem.

Kako je v tem primeru z naletom od zadaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če si sam in nimaš prič si v pisdi in te čaka dolgoletno pravdanje na sodišču, če sploh.

Če pa imaš priče...pa obstaja tudi en člen v zakonu, ki te zavaruje pred čem takim, ampak bi verjetno spet bilo potrebno pravdanje.

PS, jaz dostikrat uporabim pospeševalni pas še naprej, ker res ne upam tam bremzat, rajši kazen za vožnjo tam, ko pa nalet v rit pa še pol kak tovornjak v tebe...se ne splača.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mislim, da ti ne more dat kazni v takem primeru, če moraš še malo naprej po odstavnem pospešit. Ali pač?