Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Zakaj pa bi mogu met svoje stanovanje, če si v najemu se lahko vsak let al še prej seliš kamorkoli.
Če bi slučajno bil kreditno sposoben veš koliko obresti bi preplačal in, če misliš, da boš z minimalno plačo našparal za stanovanje se POŠTENO MOTIŠ MORDA BOŠ MORAL šparat še v grobu.

Torej majhen izračun
500 evrov na mesec*12= 6000 evrov
Torej 10 let pa imaš 60.000 evrov ven pa jih bi dobil 80.000 evrov.....bratranec je takoel našparal 100.000 evrov .....20 let. Plača trenutna mislim da 1500 evrov včasih 800 evrov potem je naraščala (leto 1990-2010).
Nima pa ne punce, živel do XX let pri tastarih, hrana pri tastarih, VSE tud polžnice edino avto kril sam.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
kaja lepo da si objavila,vendar točno tale mail kroži po netu že cca 2 leti,so tudi sami že lani javili da naj se proba veriga prekiniti ker so bili dobesedno zabasani (kar je seveda pohvalno)
seveda pa se jih lahko pokliče in povpraša,če imajo spet kako krizo

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja pa živel 20 let brez dopusta? Nevem no, nekak je treba it parkrat na leto za par dni na oddih, sicer ti spustijo baterije...

Ne, spet si narobe razumel. Jaz ti pravim, da ni nujno it na čisto vsaki praznik na dopust za 300€

Razumem, da greš enkrat na leto na dopust za en teden, samo ne pa vedno, ko je neki praznik. To je pa trajbanje luksuza. Dobro za BMWja ne rečem, če ti ga firma plača...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tud če da teh 300 €na stran .. kolko let bo rabo da bo našparal za garsonjero ? 2x lifetime ? zakaj pol met nič od življenja da si boš lahko ko boš v penziji lahko kupo garsonjero ? glupost od gluposti

WORD.

jo boš pa vnukom zapustil...pa bo njim lažje v življenju..
grims-1.gif

Stari bo za sabo pustil več kot bom jaz lahk zapravil, ampak to zdaj ni point, ker noben mi nebo garantiral da se recimo s starim sporečem pa mi neda nič, al pa da se mu zmeša pa vse piše na cerkev tak da na to se nemislim nič zanašat.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Zakaj pa bi mogu met svoje stanovanje, če si v najemu se lahko vsak let al še prej seliš kamorkoli.
Če bi slučajno bil kreditno sposoben veš koliko obresti bi preplačal in, če misliš, da boš z minimalno plačo našparal za stanovanje se POŠTENO MOTIŠ MORDA BOŠ MORAL šparat še v grobu.

Torej majhen izračun
500 evrov na mesec*12= 6000 evrov
Torej 10 let pa imaš 60.000 evrov ven pa jih bi dobil 80.000 evrov.....bratranec je takoel našparal 100.000 evrov .....20 let. Plača trenutna mislim da 1500 evrov včasih 800 evrov potem je naraščala (leto 1990-2010).
Nima pa ne punce, živel do XX let pri tastarih, hrana pri tastarih, VSE tud polžnice edino avto kril sam.

Bom ti jaz naredil pravilen izračun, ker vidim, da maš z matematiko probleme
stupid-1.gif

Dva delata in vsak mesec od plače data vstran skupaj 600€ je to:

12x600= 7200 evrov na leto
+
300 evrov, ki jih zasluži na 2 tedna= 600 na mesec x 12= 7200 evrov na leto

se pravi:

7200+7200= 14.400 evrov na leto

Stanovanje pravi, da stane 60.000 evrov:

60.000:14.400=4,14 leta

Da povzamem-Malcolm bi v 4 letih lahko prišel do svojega lastnega stanovanja, če bi mel punco s katero bi skupaj šparala in bi se odrekla nepotrebnim vsakoprazničnim dopustovanjem in moral bi še samo 4 leta hodit na fuš. In po 4 letih bi si Malcolm lahko brezskrbno privoščil dopuste, ker ne bi rabil plačevati drage najemnine saj bi stanovanje bilo njegovo!

Malcolm v 4 letih si na zeleni veji, samo eno pridno deklino si poiščeš pa je
grin1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
kaja lepo da si objavila,vendar točno tale mail kroži po netu že cca 2 leti,so tudi sami že lani javili da naj se proba veriga prekiniti ker so bili dobesedno zabasani (kar je seveda pohvalno)
seveda pa se jih lahko pokliče in povpraša,če imajo spet kako krizo
ja hvala, sem mal preverla, je res od lani, mislim lani so hišo odprli...sej se mi je mal čudn zdel, da iščejo obleke pa igrače, ker tega je res hitro dovolj...letos majo verjetno kakšne druge potrebe...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
moreš met pa močno plačo, da lahko kr tak vsaki mesec krcneš 300 € na stran
shocked-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
ja, samo problem je v tem da dva mlada ni pomoči trikova ne našparata 15k na leto
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ja, samo problem je v tem da dva mlada ni pomoči trikova ne našparata 15k na leto
wink-1.gif

Malo si pomagaš z fušanjem pa je. Samo pridn moreš bit pa se da
zmaga.gif

ja pa ja, kaj ti bo punca, če je tak nikol ne vidiš ? te jo maš tak samo še za to da pač primakne pol gnara, pa čez 4 leta ko si reko da bota našparala za garsonjero, ko bota šla narazen ti spet pol manjka
grin1.gif

mislim nekje je treba potegnit mejo .. ni problem delat, tud fizičarit ne, ampak, da pa zdaj ko sem mlad nebom mel časa it na kako pivo z prijatli pa z punco v kino pa kaj pojest, come on ..
wink-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

zmaga.gif

ja pa ja, kaj ti bo punca, če je tak nikol ne vidiš ? te jo maš tak samo še za to da pač primakne pol gnara, pa čez 4 leta ko si reko da bota našparala za garsonjero, ko bota šla narazen ti spet pol manjka
grin1.gif

mislim nekje je treba potegnit mejo .. ni problem delat, tud fizičarit ne, ampak, da pa zdaj ko sem mlad nebom mel časa it na kako pivo z prijatli pa z punco v kino pa kaj pojest, come on ..
wink-1.gif

Če tak gledaš na svojo punco potem pa res nima smisla je sploh met
rolleyes-1.gif

off

Jaz ne vem kolko ste vi stari, jaz sem 26 in zadnji cajt, da si nekaj ustvarim pa da me ne rabijo več starši vzdrževat.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
pri 26 je pa res zadnji cajt, se strinjam..mlakom bo pa cel življenje špilal sinkota pa nakladal, kaj ima
rolleyes-1.gif

vejca

Pripravnik
Če še sedaj ne more preživet sam sebe kako bo šele ko bo imel družino. Če bo po cele popoldneve še fušal naokol tud ne bo šlo ker bo spet družina trpela.
Potem se pa meni smeji če tu prosim za kako stvar, pa vidim da bi jo bil on še bolj potreben da bi s tem prišparal denar in lahko za praznik šel na morje.:))))

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Citat:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

zmaga.gif

grin1.gif

wink-1.gif

Če tak gledaš na svojo punco potem pa res nima smisla je sploh met
rolleyes-1.gif

off

Jaz ne vem kolko ste vi stari, jaz sem 26 in zadnji cajt, da si nekaj ustvarim pa da me ne rabijo več starši vzdrževat.

ti si se pa prav ono potrudo, da si spregledal bistvo kaj sem hoto povedat
grin1.gif

da si nekaj ustvariš? hja to je razlika, delam že par let da lahko skrbim za sebe, verjetno ti tudi, torej ti ne dajejo starši žepnine, ampak to še vedno ni to .. mislim nevem .. kaj je za tebe da si ustvariš nekaj
smile-1.gif