Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mi že ene 15 let nismo meli svojga avta.

Veš kaj si jaz mislim o tebi pa mogoče še kdo tu, da se kar mal preveč norca delaš iz revežev in sam sploh nisi revež ker če bi bil si sploh ne bi upal priznat da si.

Dokler nimam svojega stanovanja, svojega avta, odplačanih kreditov, leasingov sem revež ker je moje premoženje - xy tisoč evrov.

Jaz imam manj kot klošar, klošar ni državi nič dolžen.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
mX
smile-1.gif
Daj ne špilaj reveža...
Hobij ti je Golf, kjer še peš ne moreš hodit. Voziš BMWja, za PC pa moreš itak met iMac-a.
Če si reven vrni vso to šaro na lizing in si privošči tisto kar si lahko. Dokler imaš vse to, pa nisi doben revež prej (vstavi poljubno besedo) ker zapravljaš preko svojih zmožmosti.

Nazadnje urejeno:

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa dobro, jaz ne rabim niti novega avta niti stanovanja niti pufov nimam. Sicer pa ... ja, tam nekje.
crazy1.gif
Preveč!!

S kakšnimi 700€ mesečno pa bi se dalo že kar lepo živet.
smile-1.gif

za 700 € ne moreš lepo živeti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
mX
smile-1.gif
Daj ne špilaj reveža...
Hobij ti je Golf, kjer še peš ne moreš hodit. Voziš BMWja, za PC pa moreš itak met iMac-a.
Če si reven vrni vso to šaro na lizing in si privošči tisto kar si lahko. Dokler imaš vse to, pa nisi doben revež prej (vstavi poljubno besedo) ker zapravljaš preko svojih zmožmosti.

Hobi je službena rekreacija, komplet plača služba, sam niti nimam letne "karte".
Avto je služben.
računalnik je kulpen na 24 obrokov, tu mislim da je vseeno al odplačujes laptop al imac al kaj pri hudiču,... Aja, kupla firma.

Do zdaj nisem zapravil nič denarja svojga še, razen če gledamo da bi mogoče kje drugje bil bol plačan, torej sem zapravil to "razliko",
ampak delat drugam nemoram it, bi marsikoga ujezilo.

Sicer pa ti bom na pikniku razložo, ko me boš povabil na pivo jaz pa tebe na čevape.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
računalnik je kulpen na 24 obrokov, tu mislim da je vseeno al odplačujes laptop al imac al kaj pri hudiču,... Aja, kupla firma.
Firma je kupila laptop na 24 obrokov?
hysterical-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Malkom. Glede na tvoje risanke od pisarij si "Bavčar". Pijavka, hijena, oz kar hočeš...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Malo me preseneča dejstvo, da večina tukaj ugotavlja, da so revni, ker ne morejo kupiti stanovanja.

Stanovanj nima recimo 49% Dancev, 58% Nemcev, 34 % Kanadčanov (podatki so iz leta 2002). So vsi ti revni?
Američanov (oni so revni:) recimo, v letu 2005, živi 69% v lastnem stanovanju (so stanovali leta 2005, hvalijo se, da je to eden najvišjih % na svetu). Žal novejših statistik nisem našel, ampak stavim pivo, da je v letu 2009 ta procen NIŽJI, ker so se hipoteke vnovčile.

Zanima koga podatek za Slovenijo? 82 % (2002).

V Sloveniji naj bi bilo po statistiki 12,9% revnih (2004). Od teh 13 % se jih precej zbira na Alterju:)

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglej. Kle je en malcom, ki nonstop nekaj kupuje. Normalen človek vseh teh mx 'gadgetov' sploh ne potebuje. Simple as that. Poglej vejco. Povsem nezahtevna! Vse kar jo skrbi je njena družina, pa nonstop jo nekaj obrekajo. Kaj torej?

Dejstvo. Malkomu se hebe za vse, ker skrbi le za svojo zapufano rit, pa še tu mu prizanašajo starši. Ko se pa hvali s šihtom na črno je pa to itak zmaga. To pove vse o njem.

Malkom, to je razočaranje Ti si se izenačil z Berlusconijem. Think!!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Malo me preseneča dejstvo, da večina tukaj ugotavlja, da so revni, ker ne morejo kupiti stanovanja.

Že 13tič napišem; človek ki ne premore lastne garsonjere za 50 in lastnega avta za 5 jurjev, je enostavno revež.
In jaz tega nimam, in sem revež. Ko bom mel svoj flat, pa svojega rabljenega kliota in mi bo od minimalne plače ki jo
prejemam konc meseca ostalo 200€, pol pa nebom več revež ampak zlata sredina. Do takrat pa samo kompromisi
z najemodajalcem in leasing hišo ter kreditno banko.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:

Že 13tič napišem; človek ki ne premore lastne garsonjere za 50 in lastnega avta za 5 jurjev, je enostavno revež.

Pa se ti hecaš al resno misliš? Ker pol nas je 95% revežev

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
in ti verjameš statistikam?

po statistiki ima en privatnik enako visoko plačo kot pa delavec za trakom, ki dela v 3 izmenah
smirk-1.gif

mogoče ima na papirju ta delavec še višjo plačo.

kam bi pa dal v statistiko npr. Jankoviæa ki si ne izplača plače v primeru da ljubljančani niso zadovoljni z njegovim delom?
aja potem je on socialni problem ker sploh ne dobi plače
cool-1.gif

to da ne rabiš lastniškega stanovanja govorijo samo tisti, ki dajejo nepremičnine v najem.

potem bi si tudi avtomobil lahko vsi izposojali pri rent-a-car firmah?
če imaš svoj avtomobil je potem to luksuz in ga je treba posebno obdavčit
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:

In jaz tega nimam, in sem revež. Ko bom mel svoj flat, pa svojega rabljenega kliota in mi bo od minimalne plače ki jo
prejemam konc meseca ostalo 200€, pol pa nebom več revež ampak zlata sredina. Do takrat pa samo kompromisi
z najemodajalcem in leasing hišo ter kreditno banko.

lahko trobiš še 3 dni skupaj če ti paše, ampak dejstvo je da smo slovenci obsedeni z lastništvom nepremičnine, samo lastništvo pa ni noben podatek o tem ali si reven ali ne.
Smo svetovni fenomen glede tega. V tujini, v državah ki so nekaj krat bogatejše od nas, je veliko najemniških stanovanj, pa noben ne jamra da je reven.
Če imaš za obrok odplačat za stanovanje, potem imaš tudi za najemnino plačevat v recimo enakem znesku. Zakaj si v slednjem primeru revež, v prvem pa ne? na proračunu se pozna točno enako
stupid-1.gif