Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
in kaki je načrt?
smile-1.gif

jaz bom 25 čez en mesec, na računu mam 250 € do naslednje plače, okej avto mam .. doma bi si rad naredo mansardo .. pa mi ljudje pravijo o številkah 30k do 50k € .. ki te naj dobim
smile-1.gif

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
in kaki je načrt?
smile-1.gif

jaz bom 25 čez en mesec, na računu mam 250 € do naslednje plače, okej avto mam .. doma bi si rad naredo mansardo .. pa mi ljudje pravijo o številkah 30k do 50k € .. ki te naj dobim
smile-1.gif

Jaz (27), začel sem si delat doma (vložil okoli 10k€) in sem si zdaj premislil, da bom raje kupil stanovanje.... Zato raje premisli
wink-1.gif

Za enkrat mi ni potrebno gledat na denar in kljub temu veliko prišparam (to mi omogoča služba). Je pa res da denarja ne trošim za bedarije. Ko gledam sodelavce... kupi nov avto, potem pa jamra, da nima za "malco" pa kak je zapufan.

Glede revščine pa samo to:
Ljudje trošijo preko svojih finančnih sposobnosti, zato smo tam, ko smo. Ni važno kolko imaš denarja ampak kako znaš z njim ravnat. Folk naj kupuje to kar si lahko privošči ne pa preko svojih zmožnosti. Nisto vsi zreli za kredite in lizinge...
Znanci jamrajo kako bodo plačali položnice, takoj ko pa je kaj viška denarja pa zapravijo za bedarije, namesto, da bi ga dali na stran.

Nazadnje urejeno:

vejca

Pripravnik
DK to imaš zelo prav. Ljudje resnično trošijo preko svojih zmožnosti. No sama nisem med njimi ker lahko zapravim samo toliko kot znese družinski proračun, pa je treba kar precej gledat kaj kupiš da prideš skoz mesec. Pa si kupimo samo hrano in plačamo položnice, za kaka oblačila ali čevlje že ne ostane. Precej hudo je že če se avto pokvari pa če je samo malenkost in stane 30€ je to že drago.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kaj je revščina ?
Revščina je ko si ne moreš privoščiti počitnic. Revščina je ko si ne moreš privoščiti normalnega avta, stanovanja...

Tisto kar vi povečini tu opisujete NI revščina ampak ČLOVEKA NEVREDNO ŽIVLJENJE.
In povečini so zato odgovorni tisti pri koritu pa naj bodo levi ali desni.

Sicer pa imamo tudi na tem forumu nekaj junakov, ki zagovarjajo tako stanje kot je:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/627614/an/0/page/0#627614

Verjetno ga zagovarjajo zato ker živijo na račun drugih, ki živijo človeka nevredno življenje.

TI to opisuješ že LUKSUZ...počitnice, avto, mobitel, to ej vse luksuz.

Očitno noben resnično ne ve kje je meja za revščino. Jaz bi rekel, da je meja za revščino takrat, ko si lačen pa nimaš denarja za kosilo, malico. In seveda, ko plačaš položnice te pa tako ali tako vplivaš sam. Recimo lektrika 25 evrov, rtvslo 10 evrov + telekom 10 evrov +5 evrov za klice= 50 evrov.
5 evrov *30= 150 evrov torej za dokaj solidno preživetje tam 200 evrov in, če teh 200 evrov nimaš pomeni, da si REVEN, nastopila je REVŠČINA. Govorim to za eno osebo, seveda vsako dodatna oseba 150-200 evrov torej az 4 člansko družino 800 evrov minimalno na mesec.
Če ej še mobitel, avto pa že takoj 1000 evrov +

Torej vsak zasluži 400-500 evrov mah TO JE REVŠČINA.

AVTO, MOBI, RAČUNALNIK, TV to je že vse luksuz.

Luksuz ?

Avto je dandanes nuja in ne luksuz.
Računalnik tudi, kaj še lahko danes brez računalnikov narediš ?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zakaj bi me pa nagnala?

V jago ne hodim, ne kurbam se, plačo imam solidno, 2 hiši; kje bo dobila boljšega?
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Začni šparat in odpovej se luksuzu
smile-1.gif

Punce nimaš? Ker se količina prišparanega podvoji
grin1.gif

pa kaki luksuz človek božji
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ko si strastni kadilec in začneš šparat na porabi čikov zaradi pomanjkanja keša..., potem te je doletela revščina.

Dolker daš brez problema za čike, potem še ni panike.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj bi me pa nagnala?

V jago ne hodim, ne kurbam se, plačo imam solidno, 2 hiši; kje bo dobila boljšega?
evil.gif

aha, tukaj je finta, da sem sam- na jago hodim, kurbam se rad, plača je slaba, ker skos visim na alterju, sam 1 bajto imam,
wink-1.gif

od zdaj naprej si ti moj vzornik, lahko?
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Začni šparat in odpovej se luksuzu
smile-1.gif

Punce nimaš? Ker se količina prišparanega podvoji
grin1.gif
punco imet zdej je luksuz
smile-1.gif

Odvisno kok punčara zasluži in kako "močni" so doma, če si po karakteru pijavka, lahko fajn skozi prideš...
Tut pleh-petelini obstajajo ne samo pleh-kure...

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj bi me pa nagnala?

evil.gif

Pazi ker obstajajo taki ki ne hodijo v jago, ne kurbajo se, majo svinjsko plačo, 2 firmi; kje bo pol dobila boljšega?
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj bi me pa nagnala?

evil.gif

aha, tukaj je finta, da sem sam- na jago hodim, kurbam se rad, plača je slaba, ker skos visim na alterju, sam 1 bajto imam,
wink-1.gif

od zdaj naprej si ti moj vzornik, lahko?
tongue-1.gif

p*čka materna, pa jaz sn večji klošar kot sem si mislo... Tu ma ja vsak svojo hišo eni celo dve, sam pa niti mansarde ne premorem,...
Res da mam stanovanje na vrhu bloka z razgledom na dravo in pohorje ob enem, in da je terasa večja od stanovanja, ampak
kaj če pa sem jutri lahko brez tega kloarček na cesti...

Res vam enim zavidam, kaj u božjo mater doma tiskate dnar al od kod ga jemljete?

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz sn še tak večji revež...med večjimi tu gor.....vozim star avto, pa še tu mi je oma dnar posodla
smile-1.gif

Zaj si pa grem po žemelce v trgovino.........mermelade pa nem jemal, ker me že te predrago pride
smile-1.gif

Na morje za prvega maja pa bomo tudi mogli štrirje it, da bomo za benz skup vrgli
smile-1.gif

kva pa js k mtkin avto vozm?
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz sn še tak večji revež...med večjimi tu gor.....vozim star avto, pa še tu mi je oma dnar posodla
smile-1.gif

Zaj si pa grem po žemelce v trgovino.........mermelade pa nem jemal, ker me že te predrago pride
smile-1.gif

Na morje za prvega maja pa bomo tudi mogli štrirje it, da bomo za benz skup vrgli
smile-1.gif

kva pa js k mtkin avto vozm?
wink-1.gif

Tvoja mama ma celo avto?

Enih recesija ne tolče niti malo!! Lajf ni pošten!

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ja pa fotr tud...pa sestra pa tip od sestre...sam js nimam v prometni svojga imena...res ni fer
tongue-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jaz sem študent in ob študiju še delam. Moji mesečni stroški bivanja pa bencina pa šolnine (izredno vpisan, drugače itak ne bi mogel delati).. Skratka izdatki me stanejo tam reci piši okrog 600eur na mesec. Pa prišparam, predvsem zato, ker se običajno odrekam stvarem kot so 4x na leto kakšen dopust itd...
Pa zanimivo, da imam avto, ki sem si ga kupil z lastnim denarjem, vzdržujem in zavarujem ga sam... Vse stroške pokrivam sam. Pa vmes kupiš še kakšen laptop pa kakšen telefon pa malo sem pa tja... Pa še vedno imam in nikjer nisem zadolžen. In sem skoraj prepričan, da imam manj dohodkov kot jih imaš ti...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
pleh-petelini obstajajo ne samo pleh-kure...

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj bi me pa nagnala?

evil.gif

Pazi ker obstajajo taki ki ne hodijo v jago, ne kurbajo se, majo svinjsko plačo, 2 firmi; kje bo pol dobila boljšega?
evil.gif

Tak bo pa dobil boljšo babo kot jo imam jaz.
hysterical-1.gif