Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Če imaš za obrok odplačat za stanovanje, potem imaš tudi za najemnino plačevat v recimo enakem znesku. Zakaj si v slednjem primeru revež, v prvem pa ne? na proračunu se pozna točno enako
stupid-1.gif
Lahko narediva en hiter izračun, koliko se ti to pozna v proračunu čez 20 let, pa recimo plačuješ enako 500€ za najemnino in 500€ za obrok odplačevanja... Bo še kar enak proračun čez 20 let?
bonk.gif

Problem stanja tu so previsoke najemnine. Ker z malo pologa prideš isto skozi z obrokom za odplačevanje. In tega ne naredi samo nekdo, ki ga je strah dolgoročnega pufa ali pa [censored]. Druge ne vidim.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ne bodi zdaj pikolovski, point je da če imaš za obrok, imaš tudi za najemnino in v nobenem primeru nisi revež. Ko pa tega nimaš, potem pa si

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Pol pa tako povej, ne pa govorit, da je v proračunu enako. V trenutnem proračunu bo enaku tudi, če ti varčuješ 200€ na mesec ali pa če meni daš 200€ na mesec...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ne bodi zdaj pikolovski, point je da če imaš za obrok, imaš tudi za najemnino in v nobenem primeru nisi revež. Ko pa tega nimaš, potem pa si

Že že, samo povej mi, kako bom sploh dobil šanso za obrok odplačevat, če pa mi dajo 8000 jurjev kredita na mojo plačo.

Da pridem na banko pa rečem da bi mel 50 jurjev stanovanjskega posojila, me bančna uslužbenka vpraša če bom še
v drugem živlenju plačeval.

50 jurjev / 300 obroka (kar je morilsko za mojo plačo) je to 13 let plačevanja.

Kako bom jaz ko imam neto plače 450€ dal 300 za obrok, in katera banka mi bo dala tolko denarja ven.

Aja, v teh 13ih letih sem odplačal komaj glavnico. Sem še dolžen vsaj 5 jurjev obresti. Pa sem to malo reko.

Ostane mi 150 za položnice, pa še nisem nič jedel. Nemoreš preživet. Ni šans.

Kajšele 800 leasinga za avto kot ga imam zdaj.

Kolega je od staršev dobil lepo 2 sobno stanovanje, 66 kvadratov, na pravi lokaciji, balkon, prkirišče; zastonj.
Ima pa 300€ mesečnih stroškov
bonk.gif
Spet ni nič naredil...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolega je od staršev dobil lepo 2 sobno stanovanje, 66 kvadratov, na pravi lokaciji, balkon, prkirišče; zastonj.
Ima pa 300€ mesečnih stroškov
bonk.gif
Spet ni nič naredil...

Tolk o tem da so Slovenci revni
rolleyes-1.gif

Tudi sam poznam dosti primerov.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja logično da niso vsi revni, še v Peruju imaš bogatune. Sicer pa kaj, dobil je stanovanje in to je to, samo kaj
če so pa stroški taki da plačuješ še en več xy k€ kredit zraven,... V prenesenem pomenu.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ja pač model je potraten zgleda. Kaj nej rečem
crazy1.gif

Mogoče bi blo bolj, da bi še za najemnino dajal, to bi ga zihr razbremenil.