Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Revscina je v tej prekleti drzavi delat za 400€.
Revscina je ziveti v drzavi kjer clovek za celodnevno delo konec meseca prejme 400-500€.
In to je slovenija !

Jaz dobim manj kot 400, pa se ne pritožujem, ker sem zdrav in vesel. Imam par rok in par nog, katere uporabljam skoraj vsako
minuto izven službe.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Če greš lahko ob vsakem prazniku za nekaj dni na dopust sigurno nisi revež. Mi že leta nismo bili niti na kakem izletu ne.Pa tudi taki se najdejo ko morja še videli niso nikoli.

Saj, če greš za en dan an morje še ni toliko stroškov.
Jest 90km do morja in nazaj to je 10 evrov stroškov + malico vzameš s seboj ali ap greš v Spar tam doli. Če bi šlo 5 oseb na morje stroški nebi presegli 50 evrov.

Moj stric mi ej povedal za enega, da se za 400 evrov tud s postle ne premakne.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Če greš lahko ob vsakem prazniku za nekaj dni na dopust sigurno nisi revež. Mi že leta nismo bili niti na kakem izletu ne.Pa tudi taki se najdejo ko morja še videli niso nikoli.

bottom line je, da človek brez lastniškega stanovanja in lastniškega avta, brez denarja je revež, neglede nato na koliko dopustov gre in kak avto vozi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik vejca pravi:

Jest 90km do morja in nazaj to je 10 evrov stroškov + malico vzameš s seboj ali ap greš v Spar tam doli. Če bi šlo 5 oseb na morje stroški nebi presegli 50 evrov.

no mene pa tak izlet pride 60 evrov za en dan se ne splača, no vsaj meni ne.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik vejca pravi:

no mene pa tak izlet pride 60 evrov za en dan se ne splača, no vsaj meni ne.

Niti slučajno si nemorem privoščit izleta za 60 evrov. ker je to ene 130e razlike v minus.
Kako 130? Namesto da bi jih na celodnevnem fušu zaslužil 70, jih 60 zapravim. Lahko kar razpišem osebni bankrot
in se preselim nazaj k staršem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vejca pravi:

Verjamem da ne bi presegli 50€, samo s tem se mi preživimo ves teden

elektrika, voda, gretje, hrana za vse je pri vas 200e mesečno? Kam se morem to preselit?
confused-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zastonj to mXu razčlenjuješ, njemu se še sanja ne kaj je revščina.

On se počuti revnega v smislu tajkuna, ki je pravkar kupil Petrol, še za Mercator mu je pa zmanjkalo
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Kaj je revščina ?
Revščina je ko si ne moreš privoščiti počitnic. Revščina je ko si ne moreš privoščiti normalnega avta, stanovanja...

Tisto kar vi povečini tu opisujete NI revščina ampak ČLOVEKA NEVREDNO ŽIVLJENJE.
In povečini so zato odgovorni tisti pri koritu pa naj bodo levi ali desni.

Sicer pa imamo tudi na tem forumu nekaj junakov, ki zagovarjajo tako stanje kot je:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/627614/an/0/page/0#627614

Verjetno ga zagovarjajo zato ker živijo na račun drugih, ki živijo človeka nevredno življenje.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kaj je revščina ?
Revščina je ko si ne moreš privoščiti počitnic. Revščina je ko si ne moreš privoščiti normalnega avta, stanovanja...

No še en ki me razume!
zmaga.gif

al pa poštene ure
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zanimivo, mX dobi 400 evrov na mesec in od tega da 300 v štumf.

Res majster preživetja.
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer je pa vedno tako, najbolj so glasni tisti, ki imajo polno rit vsega.
stupid-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
takoj mu dam 500€,da mi zaupa načrt preživetja (lani sem zaslužil 6600€ bruto) pa me zanima kaj naj naredim da prišparam 3k€ na leto

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kaj je revščina ?

Tisto kar vi povečini tu opisujete NI revščina ampak ČLOVEKA NEVREDNO ŽIVLJENJE.
In povečini so zato odgovorni tisti pri koritu pa naj bodo levi ali desni.

Sicer pa imamo tudi na tem forumu nekaj junakov, ki zagovarjajo tako stanje kot je:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/627614/an/0/page/0#627614

Verjetno ga zagovarjajo zato ker živijo na račun drugih, ki živijo človeka nevredno življenje.

TI to opisuješ že LUKSUZ...počitnice, avto, mobitel, to ej vse luksuz.

Očitno noben resnično ne ve kje je meja za revščino. Jaz bi rekel, da je meja za revščino takrat, ko si lačen pa nimaš denarja za kosilo, malico. In seveda, ko plačaš položnice te pa tako ali tako vplivaš sam. Recimo lektrika 25 evrov, rtvslo 10 evrov + telekom 10 evrov +5 evrov za klice= 50 evrov.
5 evrov *30= 150 evrov torej za dokaj solidno preživetje tam 200 evrov in, če teh 200 evrov nimaš pomeni, da si REVEN, nastopila je REVŠČINA. Govorim to za eno osebo, seveda vsako dodatna oseba 150-200 evrov torej az 4 člansko družino 800 evrov minimalno na mesec.
Če ej še mobitel, avto pa že takoj 1000 evrov +

Torej vsak zasluži 400-500 evrov mah TO JE REVŠČINA.

AVTO, MOBI, RAČUNALNIK, TV to je že vse luksuz.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
takoj mu dam 500€,da mi zaupa načrt preživetja (lani sem zaslužil 6600€ bruto) pa me zanima kaj naj naredim da prišparam 3k€ na leto

Daj mi 3500€, in garantiram ti da boš ob koncu leta prišparal 3 jurje. Garantirano, sicer ti dam jaz osebno te tri jurje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zanimivo, mX dobi 400 evrov na mesec in od tega da 300 v štumf.

Res majster preživetja.
hysterical-1.gif

Preberi par postov više ko govorim o fuših v petek popoldan, soboto in nedeljo. Če je vsak dan samo 25e, je to
ob 4 vikendih 300e.

Majster preživetja? Ne, mogoče se le znajdem malo bol kot tisti ki po šihtu gredo domov na kavč.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Elektrika, voda to je luksuz:)
Več kot miljarda ljudi živi brez tega, nekateri celo trdijo, da niso revni. Zaslužijo po dolar na dan.

Revščina je zelo relativna zadeva. Odvisna je od premoženja tistih, ki te obkrožajo. Če so vsi dobro stoječi je MalcomX reven. Če nima nihče nič, potem je lastnik šotora bogataš.