Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar že 3 tedne čaka da ga povabim na pivo, pa ga nemorem ker nimam s čem poravnat računa.

Ah, daj no, malcom, tolko pa še mamo, da bomo teh 10 pirov pokrili, glede tega se pa res ne rabiš sekirat!!
ne-ne-1.gif

Sicer pa ... kolko bi rabu za položnice, da bi te malo razbremenilo??

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Še vedno lahko očitno privarčuješ. Pa tudi če 40eur in se odrečeš morju. Jebiga.
Aja, pa clio na leasing? Starega cliota dobiš za en pošten leasing obrok in je tvoj. Samo tvoj... Servis in gume pa so itak skoraj zastonj za ta mala stara jajca.
grin1.gif

Kaj pa ko pol recimo eno jutro avto več ne vžge, pa mores met za taksi? Kar pa jaz nimam skoraj nikoli?

Morju za prvi maj se pa res nebi rad odpovedal, ker dobi punca to za RD, me pride ceneje če jo peljem na morje s frendi,
kot pa da ji grem en pošten parfum kupit ki si ga želi. Garantirano je moje najcenejše darilo za njene želje,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar že 3 tedne čaka da ga povabim na pivo, pa ga nemorem ker nimam s čem poravnat računa.

Ah, daj no, malcom, tolko pa še mamo, da bomo teh 10 pirov pokrili, glede tega se pa res ne rabiš sekirat!!
ne-ne-1.gif

Sicer pa ... kolko bi rabu za položnice, da bi te malo razbremenilo??

Ja sej boma skup dala za račun pa bo. Pa še taksi morem pol pokrit, glede nato da te jaz vabim.

Da bi me razbremenilo? Da bi brezskrbno zaživel tam med 10 in 12imi jurji. Amapk to bi bila le trajna rešitev,
čez kako leto bi spet bil na istem, le z večjim obsegom. Če pa govorima o popolni razbremenitosti, torej lastno stanovanje,
lasten avto, pufi plačani za nazaj, pa govorima o desetkratniku prejšnega zneska.

A je pri tebi kaj ceneje?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Malcom tisti tvoj kolega, ki je moral uro na 24 obrokov kupit, ni revež ampak je eno navadno budalo!!

Oprosti izrazu samo je res. Madona, če si nabaviš 2 avta, motor in še kaj na lizing, potem pa jamraš da si revež potem pa mora bit res neka narobe z njegovim mentalnim zdravjem.

Pa tudi ti Malcom nisi revež. Če si lahko nabaviš enga psa čistkrvnega z rodovnikom, se ukvarjaš z airsoft (al kaj so že) orožjem, te policaj ustavi pijanega na relaciji Lenart-Maribor, potem ne moreš biti revež.

Revež sedi doma, ga zebe in ga si računa kaj bo drug dan kupil za jest z temi 4 euri kaj mu jih je ostalo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
- čistokrven pes je bil po polovični ceni, rodovniške papire smo prodali in dobili skoraj celo kupnino za psa nazaj
- airsoft sem zaradi finančnih nezmožnosti opustil, prodal vso opremo da sem imel za adaptacijo stanovanja, ki ni niti moje
- policaji me niso ustavli pijanega na omenjeni relaciji, ampak so me videli tam na pločniku stat zraven avta ki ni niti na moje
ime, kako lahko nekoga obtožiš da je vozil avto če stoji na pločniku ob tujem avtu še mi ni jasno, pa tut da sem bil pijan ni
šlo dokazat, ker pešeč tega ni dolžen dokazovat. (+ tega sem asmatik imam listino katera govori da pihat nesmem, na odvzem krvi
pa me nista peljala, zakaj pa že sama veta)

kot si rekel, tut jaz sedim doma, zebe me sicer ne, sem pa za kurjavo za 2 meseca dolžen če to kaj šteje, meni pa niti slučajno
ne ostane 4 evre kot si omenil. 5ega je plača, in isti daj je več ni ker so gor obešeni od davčne naprej vsi, tako da,...
Vrjami da mam dosti večje probleme kot pa nekdo ki ni zaposlen in sedi doma. Mogoče ne dosti večje, ampak če pri enem projektu
zajebem sem na istem, pol lahko veš kakšni so moji pritiski v glavi...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Malcom tisti tvoj kolega, ki je moral uro na 24 obrokov kupit, ni revež ampak je eno navadno budalo!!

isto sn mu jaz rekel, namesto da bi vzel na 36 obrokov, da bi bil obrok namesto 150 samo 100e, in namesto bi vzel na firmo
kot poslovno darilo ali inventarska oprema da si odbije davek je vzel na svoje ime... Da ko bojo prišli rubit, bojo ja meli kaj bek za vzet,...

Resnično eni ne mislijo čisto nič.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Da bi me razbremenilo? Da bi brezskrbno zaživel tam med 10 in 12imi jurji. Amapk to bi bila le trajna rešitev,
čez kako leto bi spet bil na istem, le z večjim obsegom. Če pa govorima o popolni razbremenitosti, torej lastno stanovanje,
lasten avto, pufi plačani za nazaj, pa govorima o desetkratniku prejšnega zneska.

Uff, tole je pa malo veliko ... Sem mislil kako pomagat.
smile-1.gif

Sicer pa sem tudi jaz revež, ker moram ves čas gledat na €€. Dobim žepnine 350-400€, v isti sapi jih dam vsaj 150 za položnice, z 200€ na mesec preživet je pa za moje pojme misija nemogoče.
crazy1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sma na istem, mi2 s punco sma se recimo mogla skup preselit da lahko shajama. Z 200 preživet pa se res da težko, meni še to ne
ostane, pač životarimo in mutimo...

Res je človek danes težko brezskrben. Je pa res da mam druge dobre pogoje, kot so recimo zdravje, srečno familijo, punco ki me ne
vara (se mi zdi), tak da globalno sem srečen, druga pa nerabim. Revščina je pač moj stil lajfa. Bo že nekoč bolje.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:

Uff, tole je pa malo veliko ... Sem mislil kako pomagat.
smile-1.gif

Ja koliko bi pa ti rabil da si kupiš stanovanje in povprečen avto in poplačaš kak puf? Nevem če prideš kaj dosti pod 100 jurjev....
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pa dobro, jaz ne rabim niti novega avta niti stanovanja niti pufov nimam. Sicer pa ... ja, tam nekje.
crazy1.gif
Preveč!!

S kakšnimi 700€ mesečno pa bi se dalo že kar lepo živet.
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Dobim žepnine 350-400€, ...In kako je lahko potem človek brezskrben.
bonk.gif

Fant, kdo ti pa daje to žepnino?

Vrjetno tisti ki ga je vzgojil v tak pridnega študenta ki gre daleč od doma študirat za boljši jutri.

Verjetno res. Vendar če mu lahko starši, skrbniki študij omogočijo je to že velik korak. Marsikomu ga namreč ne morejo in četudi je otrok sposoben gre pač po srednji šoli delat (velja za kraje, kjer ni nobenih pravih fakultet).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Še vredi, da bo MX organiziral ono fešto, da bo pir po polovični ceni pa porcija čvapčičev tudi po socialnih cenah.....bom lahko vsaj enkrat po dolgem času šel ven....pa si privošo kak pir al pa čvap.....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
...ksz

Še vredi, da bo MX organiziral ono fešto, da bo pir po polovični ceni pa porcija čvapčičev tudi po socialnih cenah.....bom lahko vsaj enkrat po dolgem času šel ven....pa si privošo kak pir al pa čvap.....

mislim da se bojo pekli najcenejši čevapi v radiusu stotih kilometrov, z brezplačno prilogo, ob nakupu 4 pirov porcija čevapov zastonj,
bodo pa tudi žganice v miksih (cc kole in podobno) pod 2e, tako da mislim da bom marsikateremu pomagal se poceni najest pa mogoče
tut spit kako pošteno pijačo pod študentskimi cenami,... Recesija nam tisti dan nič ne more!

Lastnik kafane sicer ni kaj navdušen, ker se bo delala samo pozitivna nula, ampak kot sem rekel da sem verbalno močn, sem ga že zasukal in mu dokazal da boljše da je gužva in zasluži 50e kot pa da ni gužve pa naredi sam sebi minus. V zameno sem mu mogo
obljubit da bom tam praznoval rojstni dan, da vrnem uslugo. Vse za alter/rovce!

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Uff... MX, kaj ne bi šel ti še malo na ladjo?
Ti bi se na ta način izvlekel iz slove osebne "finančne krize", vsi ostali tu na forumu pa bi imeli končno spet mir pred tabo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Al pa greš študirat, in si pač 4 leta v 3,5x3,5m sobici, in po šoli še greš za 4 ure delat,... Tut take poznam.

Nekateri ne morejo delat ob faksu, ker imajo urnik razbit in morajo nazaj na faks po 2-3x na dan. In to običajno na obvezne vaje. Težko je najti že tako ali tako delo za 4 ure... Pa še učiti se moraš. No, razen če si na kakšnem FDV-ju, takrat res ni problem. Lahko delaš komot 8 ur na dan, dočim je to veliko težje na kakšnih tehničnih smereh (računalništvo, elektrotehnika. ..)
Še vedno pa si moraš najti delo za 4 ure. Pa še to verjetno ob različnem dnevu ob različnem času zaradi faksa.
smile-1.gif