Kdaj je napovedan S7?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Seveda je multi-tasking. To je dejstvo. Glede na to, da si nek računalničar bi ti te zadeve morale biti jasne.

Glede Youtuba pa se obrni na razvijalce aplikacije. Zadevo je seveda možno izvesti, ampak je namensko izklopljena. Zakaj? Ker Youtube ni namenjen temu. Aja, pa za background poslušanje glasbe obstaja celo namenska aplikacija z imenom "Youtube Music". Zadeva je seveda plačljiva. Še en razlog več zakaj je na klasični Youtube aplikaciji to izklopljeno...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Android je multitasking? Zakaj potem ne morem youtube videa predvajati v ozadju?

Seveda gre vendar ne stock, zopet rabiš aplikacije za to, sicer pa ti je predhodnik že odgovoril....

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Zadeva ni tako zelo preprosta. iPhoni imajo dual core procesorje in imajo posledično tudi boljši single thread performance. Drugačen je memory management, precej več je tudi animacij in uporabe GPUja. Predvsem s slednjim dobiš občutek gladkega delovanja, saj so animacije narejene namenoma za "zavlačevanje" in čakanje na CPU da naredi svoje.

Jaz temu rečem optimizacija. 60fps UI je prioriteta. Uporabnik ima občutek, da vmesnik ne šteka. Ne pa imaš dropane frame, ker mora nek background task nujno osvežiti widget za vreme, ali celotni cpu okupira garbage collector.

Sicer je android precej napredoval. Iz verzije v verzijo je bolj podoben iOS in se čedalje bolj zapira. Kar je samo plus.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.173
490
83
Torej je multitasking, ampak skoraj nobena aplikacija tega ne izkorišča. Ti ne da nobene prednosti. Npr. poženem speedtest, grem ven iz appa, vmes napišem sms, grem nazaj v app in kaj, je speedtest narejen? Če poženem youtube v chromu, grem ven, predvajanje ostaja? Zaženem film, se predvaja v ozadju? Imam webpage, ki mi vsakih 10 minut zapiska, če grem iz browserja bo piskala? To je true multitasking, ne pa neko furanje dveh aplikacij hkrati na zaslonu, ali pa tistih pet aplikacij, ki jih v ozadju poganja tudi ios.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.565
2.393
113
Pomurje
Zakaj ne morem premaknit aplkacij npr. HERE na SD kartico? Android6.0.1
Po posopku je :
Nastavitve>shramba>pomnilnik naprave>zaseden prostor>aplikacije>here maps
od tu pa je samo počisti podatke in zbriši medpomnilnik

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
Ej care, nevem zakaj to ne gre tako kot si ti želiš oz. si si zamislil
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.565
2.393
113
Pomurje
Sem se malo poglobil. 6.0 je omogočala izbiro SD ali telefon, 6.0.1 pa ne več. Čudno?

Sicer sem do sedaj živel z 12Gb, zdaj je 32 pa še je malo
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Torej je multitasking, ampak skoraj nobena aplikacija tega ne izkorišča. Ti ne da nobene prednosti. Npr. poženem speedtest, grem ven iz appa, vmes napišem sms, grem nazaj v app in kaj, je speedtest narejen? Če poženem youtube v chromu, grem ven, predvajanje ostaja? Zaženem film, se predvaja v ozadju? Imam webpage, ki mi vsakih 10 minut zapiska, če grem iz browserja bo piskala? To je true multitasking, ne pa neko furanje dveh aplikacij hkrati na zaslonu, ali pa tistih pet aplikacij, ki jih v ozadju poganja tudi ios.

Napiši takšno aplikacijo, ki bo delala vse živo v ozadju pa povej kakšen bo odziv uporabnikov in koliko jih (še) imaš
wink-1.gif

Če lahko, še ne pomeni da moraš...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.565
2.393
113
Pomurje
Neka čudna fora se pojavlja z odklepanjem zaslona.

Nastavljeno imam na prstni odtis in da se zaslon zaklene takoj po samodejnem ugašanju in po tipki vklop/izklop.

Včasih je treba odklenit s prstom, včasih pa je dovolj da podrsaš po ekranu, čeprav to ne bi smelo delovati.

Kakšen nasvet, kje je kakšna dodatna nastavitev?

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Neka čudna fora se pojavlja z odklepanjem zaslona.

Nastavljeno imam na prstni odtis in da se zaslon zaklene takoj po samodejnem ugašanju in po tipki vklop/izklop.

Včasih je treba odklenit s prstom, včasih pa je dovolj da podrsaš po ekranu, čeprav to ne bi smelo delovati.

Kakšen nasvet, kje je kakšna dodatna nastavitev?
pod nastavitve: fijukni me v koš.
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Imaš vklopljen Smart Lock? Tam lahko delaš izjeme in potem v določenih situacijah prstni odtis več ni potreben.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
Se pa meni dogaja nekaj čudnega kar se mi ni (ne da bi se spomnil) dogajalo na S5 ki sem ga še imel nazadnje. Imam vklopljeno funkcijo "preprost izklop zvoka" in se mi je do sedaj že nekaj krat zgodilo da ko sem prejel klic in imel takrat telefon v žepu da mi ga je takoj vrglo na mute in potem čez pol urce vidim da imam neodgovorjen klic... Skratka to ne polnim da bi bilo pri S5. Je pa res da koliko imam v spominu je S5 imel ločeno funkciji, da je telefon utišal ali če si ga obrnil dol na display ali če si spredaj dal gor roko (na senzor svetlobe). No sedaj je to ena funkcija oz. ali imaš oboje on ali off in jaz koliko se spomnim sem imel na S5 vklopljeno samo opcijo mute v primeru da telefon obrnem na display dol... skratka to bi S7 edino lahko imeli urejeno da če imaš telefon v žepu torej če je že v štartu ob prejemu klica telefon v žepu (torej če je senzor v temi), da ga ne meče na mute. Je pa res da se mi je v 3 tednih to zgodilo 2-3x tako da ni ravno neke hude sile. Bom pa še potem stestiral ali ga res zafrkava senzor svetlobe ali se morda v tistem momentu usedem in tako "dam" telefon v položaj z displayem navzdol...

Nazadnje urejeno:

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Zadeva ni tako zelo preprosta. iPhoni imajo dual core procesorje in imajo posledično tudi boljši single thread performance. Drugačen je memory management, precej več je tudi animacij in uporabe GPUja. Predvsem s slednjim dobiš občutek gladkega delovanja, saj so animacije narejene namenoma za "zavlačevanje" in čakanje na CPU da naredi svoje.

Jaz temu rečem optimizacija. 60fps UI je prioriteta. Uporabnik ima občutek, da vmesnik ne šteka. Ne pa imaš dropane frame, ker mora nek background task nujno osvežiti widget za vreme, ali celotni cpu okupira garbage collector.

Sicer je android precej napredoval. Iz verzije v verzijo je bolj podoben iOS in se čedalje bolj zapira. Kar je samo plus.

Sam imam jailbreakan iPhone 6s, tudi prejšnje sem imel in vedno naložen tweak, ki odstrani to animacijo ali pa jo samo pohitri. Rezultat? Vse je pravtako naloženo v trenutku, tako, da ta zavlačevanje sploh ni potrebno. Je pa druga zgodba če imaš starejši telefon in recimo nekaj let novejši iOS, tam pa pride prav animacija. Drugače pa vidim, da je lažje prilagajanje in bolj user friendly na jailbreakanem iOSu. Primer za background Youtube-a o katerem se je pisalo v tej temi, odpreš Cydio(installer s tweaki), naložiš Youtube++ ali Certube in ti takoj modificira obstoječo Youtube aplikacijo ter doda vse možne opcije(downloadanje, shranjevanje samo avdia, itd). Na androidu moraš vsako tako zadevo iskati, rootati telefon in še potem ni podpora takšna, kot bi lahko bila.
Drugače pa sem se igral s kolegovim S7, po mojem mnenju najboljši Samsungov izdelek do sedaj. Kamera je fantastična za moje pojme in je moj iPhone zadaj, zaslon isto... Marshmallow se mi zdi prav tako odličen korak naprej. tudi Je pa smešno, da mu fingerprint unlock večkrat ne prime takoj, občutek v roki pa tudi ni ravno "premium".

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ko nastavljaš prstni odtis, je dobro prst(e) pritisniti na senzor pod različnimi koti, da senzor zajame čim več prstnega odtisa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.966
6.136
113
Jaz sem za desni palec posnel 2 vzorza, tako da res vzame odtise iz vseh možnih kotov. Je pa uporabna zadeva, sploh če ti službena politika zahteva zaklep mobilnih naprav najmanj na pin (kar je tečno).