Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Android je multitasking? Zakaj potem ne morem youtube videa predvajati v ozadju?
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zadeva ni tako zelo preprosta. iPhoni imajo dual core procesorje in imajo posledično tudi boljši single thread performance. Drugačen je memory management, precej več je tudi animacij in uporabe GPUja. Predvsem s slednjim dobiš občutek gladkega delovanja, saj so animacije narejene namenoma za "zavlačevanje" in čakanje na CPU da naredi svoje.
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Torej je multitasking, ampak skoraj nobena aplikacija tega ne izkorišča. Ti ne da nobene prednosti. Npr. poženem speedtest, grem ven iz appa, vmes napišem sms, grem nazaj v app in kaj, je speedtest narejen? Če poženem youtube v chromu, grem ven, predvajanje ostaja? Zaženem film, se predvaja v ozadju? Imam webpage, ki mi vsakih 10 minut zapiska, če grem iz browserja bo piskala? To je true multitasking, ne pa neko furanje dveh aplikacij hkrati na zaslonu, ali pa tistih pet aplikacij, ki jih v ozadju poganja tudi ios.
pod nastavitve: fijukni me v koš.Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Neka čudna fora se pojavlja z odklepanjem zaslona.
Nastavljeno imam na prstni odtis in da se zaslon zaklene takoj po samodejnem ugašanju in po tipki vklop/izklop.
Včasih je treba odklenit s prstom, včasih pa je dovolj da podrsaš po ekranu, čeprav to ne bi smelo delovati.
Kakšen nasvet, kje je kakšna dodatna nastavitev?
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zadeva ni tako zelo preprosta. iPhoni imajo dual core procesorje in imajo posledično tudi boljši single thread performance. Drugačen je memory management, precej več je tudi animacij in uporabe GPUja. Predvsem s slednjim dobiš občutek gladkega delovanja, saj so animacije narejene namenoma za "zavlačevanje" in čakanje na CPU da naredi svoje.
Jaz temu rečem optimizacija. 60fps UI je prioriteta. Uporabnik ima občutek, da vmesnik ne šteka. Ne pa imaš dropane frame, ker mora nek background task nujno osvežiti widget za vreme, ali celotni cpu okupira garbage collector.
Sicer je android precej napredoval. Iz verzije v verzijo je bolj podoben iOS in se čedalje bolj zapira. Kar je samo plus.
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
ne vem kako dela na s7, na s6 je popolnoma neuporaben