Kdaj je napovedan S7?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.086
3.588
113
41
Lj
Če se greš tuširat in si predolg pod tušem prstni odtis ne bo prijel nekaj časa.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
Uredil hvala.

Kamera na Lumii 925 je out of the box precej boljša od te na S7. Stabilizacija slike pri snemanju je nikakva. Tak trosi kot se trosijo moje roke. Slike pa so na podobni ravni kot na L925.

Bug:
Občasno izgubi mobilni prenos podatkov in je potreben ponovni zagon.

Baterija:
Razočaranje. Dva dni komaj pride skozi pri cca 3h pogovorov(precej kratkih klicev) in cca 20sms-ih. Spleta je cca 0,5h.
Kakšne možnosti za optimatizacijo? Predvsem Storitve Google play zavzemajo cca 15% porabe.
Daleč od obljubljenih endurance rating 80h ki na gsmareni.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
....poglej ali resolucija na kateri snemaš podpira stabilizacijo....

...glede prenosa podatkov nisem opazil podobno....

...baterija....tudi jaz sem razočaran...
frown-1.gif
....Note 3 ob enaki uporabi zdrži 2x več.....

Aja gre za Galaxy s7 edge....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Tudi jaz nimam nobene tažave z prenosom podatkov da bi moral karkoli restartat, prav tako je pred dnevi prišel nov FW in tudi na tem novem ni nobenega bug-a ki bi ga jaz zaznal. Kakšne slike ima 925 nimam pojma, slike so lepe, kamere pa ne uporabljam tako da težko komentiram. Kar se pa tiče baterije pa se samo nasmejim ko mi nekdo začne jokat da komaj zdrži 2 dni. WtF? A gate iščeš tudi takšne ki se 3 dni ne bodo zamazale? Glej prijateljski nasvet, zvečer/ponoči preden greš spat se greš umit? Si znitkaš zobe? Ščetkaš? Če je odgovor DA še dodaj opravilo "priključi telefon" in boš videl, življenje bo lepše, ko se zbudiš te čaka napolnjen telefon. Kar se tiče sicer baterije sem kar dost na telefonu, okoli 2h pogovorov na dan, vsega ostalega po malo in pridem zvečer težko po 50%. Kar se mene tiče za mojo uporabo je baterija super. Logično pa da pri vseh teh jedrih in multimediji zadeva enostavnno ni delana za to, da jo polniš vsakih nekaj dni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Aja pa to še.... kdaj si nazadnje updatal telefon? Čigav telefon imaš? Mobitel, Simobil, Telemach? Namreč Simobil update je prišel ven slab teden nazaj, Mobitel update pa mislim da te dni... je pa res da updatov jaz ne do-štuklavam temveč telefon v celoti nadgradim z novim FW. Torej hard reset ter ga priklopim na SmartSwitch kjer prenese dol 2+GB velik fail in ga v celoti namesti gor na novo. Namreč če boš telefon nagradil preko OTA ti bo preneslo dol morda 200MB velik fail in ti bo samo do-flikalo android kar se mi ne zdi najboljše.... Je pa res da boš ob mojem postopku moral vse na novo nameščat kar ti najbrž ne diši... no meni to predstavlja ene 20min dela.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A te hardreset nadgradnje svetuješ eksplicitno za Samsunge ?
Od prvega smartfona z Gingerbread in vse do danes sem delal samo "doštukane" nadgradnje, nikoli delal hardreseta po nadgradnji in še nikoli nobenega problema.

V čem je poanta nalagati vedno vse na novo, razen takrat, če se komu res kaj zacikla med samo nadgradnjo ?

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Če ne uporabljaš google now lahko pogledaš, če imaš mogoče vklopljen location history, ki je lahko velik porabnik baterije.

Drugače pa sem tudi jaz imel 925 in 930 in meni so slike iz S7 boljše (čeprav bi res lahko bile manj obdelane). Enako velja za baterijo, ki mi je na 925 komaj držala čez dan, medtem ko imam na s7 zvečer med 40 in 50%

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Imaš na telefonu FaceBook app? Ta zna ful kurit baterijo. S7 Edge je pri meni do sedaj telefon z najboljšo baterijo, sem imel že preko 7 ur screen on time (SOT) in mi komot zdrži 2 dneva (cca 1 ura klicev pa okrog ura interneta in 1ali 2 smsja na dan)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
A te hardreset nadgradnje svetuješ eksplicitno za Samsunge ?
Od prvega smartfona z Gingerbread in vse do danes sem delal samo "doštukane" nadgradnje, nikoli delal hardreseta po nadgradnji in še nikoli nobenega problema.

V čem je poanta nalagati vedno vse na novo, razen takrat, če se komu res kaj zacikla med samo nadgradnjo ?

Fora je v tem, da če doštuklavaš OS imaš pač veliko večjo možnost da pride do kakšnega felerja kot pa če ga namestiš v enem kosu kjer lahko pride zgolj do težave pri namestitvi ampak tisto te opozori. Ne mi rečt da si imel kdaj Android telefon 1 ali 2 leti in da si je sistem delal enako dobro/hitro kot prvi dan ker vsi vemo da to ni možno. Zadeva se pač zabaše. In kaj se zgodi? Sedaj ko je nov model telefona na trgu bo prišlo takoj nekaj novih FW-jev ter popravkov, potem pa se zadeva močno ustavi in prihjajo fixi na pol leta ali na leto dni. No in to je ravno doba ko se telefon zabaše in če ne druga je iz tega vidika priporočljivo FW fliknit gor v enem kosu. Če ponazorim nadgradno iz Windowsov 7 na Windows 10. Ker sem bil "len" in mi je Windows notification najedal sem pač pritisnil tisti update gumb in W7 mi je nekako došuklalo ter nadgradilo na W10. Seveda je vse štekalo ko pras*** in sem potem naredil clean install in sedaj pičim kot je treba. Pač daj mi en dober argument zakaj je dofukavanje boljše od clean installa? Pa še nekaj je... vsi tukaj gori se delate pomembne in poslovneže v smislu da res nimate časa razkirat tistih 20min in na sveže vse gor namestit al ure in ure imate čas viset na forumu
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Kako pogosto prihajajo nadgradnje je odvisno tudi od proizvajalca (oz telefona), na nexusih (5, 6, 6P, 9) jo dobim vsak mesec in se mi niti slučajno ne da delat vsakič clean install, ki pri meni tudi ne traja samo 20min ampak bistveno več (veliko aplikacij + mape v navigaciji na 4Mbit povezavi
uf-1.gif
) in do sedaj nisem imel še na nobenem androidu zaradi tega problemov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Eh brezveze s tabo komunicirat ker nočeš štekat in mešaš stvari . Eno je nekaj MB velik update (npr. security), drugo pa nov ROM kjer so vse komponente druge. In ja, saj vsem deluje telefon "normalno" brez clean installa ampak o tem kaj je normalno in kaj ne je brezveze debatirat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Ta dva updejta za s7 tudi nista bila taka kjer se nadgradi pol sistema, torej ne vidim razloga da bi preventivno nalagal vse na novo. Če se po nadgradnji pojavijo težave bom pač naredil factory reset. Pri večjih updejtih pa kot rečeno delam tudi jaz clean install.
Normalno delovanje je zame tako kot je bilo po zadnjem clean installu (hitrost, poraba baterije).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Kaj pa je večji update? Ne nabijaj saj za uradne ROM-e ni nekih changelogov tako da ne moreš vedet kaj je spremenjeno in ali je kaj večjega ali ni. Povsod piše zgolj stability improvment. Je pa v vsakem primeru recommendation (ki si ga nisem jaz izmislil) da se naredi HR po updatu ROM-a
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
Bilo kak obračaš batarija je za en jebeštrga. Od 8 do 18 je šla iz 100 na 70. Napisal pa sem en sms in klic dolg 1 minuto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Kaj pa vem... jaz sem z njo izredno zadovoljen, tudi po testih na GSM areni je bistveno boljša od konkurence (LG G5, HTC M10, P9...). Si prepričan da ti kaj ne žre baterije? Glej npr. moj S7 danes:
13ur 46min na bateriji
28:27min klicev
2 poslana MMS-a
9 poslanih SMSov
SOT = 2h 16min (torej toliko je gorel display kateri je osvetljen mičkeno več kot na polovico indikatorja)

Sedaj ko ti pišem imam 55% baterije.

Slabo? Očitno tebi nekaj fejst žre... lp

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Aja... pa telefon je bil cel dan na LTE 4/5 črtic signala. Morda si pa ti kje na območku kjer je signal na meji in ti nonstop preklaplja?