Kdaj je napovedan S7?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
S signalom je res problem. Imam na lte ki pa je na nitki oz. črtica. Bom preklopil na 3g pa da vidim rezultat.

36% ima sistem android
16% je celica v mirovanju
13% zaslon
10% andriod OS
8% storitve google play
6% naprava je v mirovanju
Itd

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Zaslon 25%
Internet 21%
Sistem Android 11%
Celica v pripravljenosti 10%
Android OS 7%
Govorni klici 5%
Gmail 4%

Sistem Android ti nekam dost žre... poskusi s signalom, vsekakor pa ti svetujem hard reset če si vmes imel kak update...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Aja pa danes sem kar dost slikal, neko zadevo iz vseh kotov, sem naredil še ene 25-30 slik + nonstop mi 4 mailboxe realtime sinhronizira
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
Lahko probam hardreset. Še naučit se moram to delat. Telekomovo sranje pobriše hart reset? Kako potem aplikacije nazaj namestit najlažje

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Kot je rekel Miikech, telekom sranje ostane gore ampak ga lahko pobrišeš ročno dol ali pa onemogočiš če katera aplikacija ne gre. Ampak Telekom sranje nima veze s tvojimi problemi in zaradi tistih 8 aplikacij ti telefon nič lepše ne bo delal. Sicer ne vem kaj imaš v planu kopirat preko Samsung in Google računa pač zavedati se moraš da boš z hard resetom izgubil VSE kar imaš na telefonu (slike, aplikacije, kontakte, SMS/MMS-e, nastavitve)... Na tvojem mestu bi prvo prešaltal ročno na 3G in testiral kak dan ali dva da boš videl ali so kakšna bistvena odstopanja.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Problem ima s "Sistem Android". To mu "žre" preveč baterije. Kaj bi lahko blo narobe, pa ne vem...
Po mojem je najboljše da pogleda kaj po android forumih, preden karkoli briše in resetira...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kako je pri Androidih rešen backup vseh podatkov pri hard resetu?
Torej, te pri hard resetu telefon vpraša ali povrne na backup vsega ( torej od aplikacij, kontaktov, slik, video, razporeditve ikon na zaslonih, gesel, nastavitev.... ) ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Ne, nič te ne vpraša, če ga ponastaviš ven iz OS-a te samo mislim da opozori da boš izgubil podatke. Jaz vedno naredim hard reset ven iz recovery-ja... sicer ne vem če je kakšna razlika med tem resetom in tistim iz OS-a ampak v recoveryju sigurno pobriše vso nesnago tako da... najboljše pač da imaš stike sinhronizirane preko GMAIL accounta, slike ter vse ostalo pa si narediš backup preko KIES-a oz. S7 več ne pozna KIES-a temveč Smart Switch. V Smart Switchu isto označiš kaj ti naj vse naredi backup na disk...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
Malo updejta. Celica je na 3g baterija na 86%. Odklopljeno ob 6.30

sistem android 45%
celica 13%
govorni klici 10%
android OS 9%
zaslon 8%
mirovanje 7%
google play 4%

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Boljše je ne? Ampak še vedno nevem zakaj ti toliko žre Sistem android... jaz imam ta SA 13% skupne porabe... največ pa zaslon požre...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne, nič te ne vpraša, če ga ponastaviš ven iz OS-a te samo mislim da opozori da boš izgubil podatke. Jaz vedno naredim hard reset ven iz recovery-ja... sicer ne vem če je kakšna razlika med tem resetom in tistim iz OS-a ampak v recoveryju sigurno pobriše vso nesnago tako da... najboljše pač da imaš stike sinhronizirane preko GMAIL accounta, slike ter vse ostalo pa si narediš backup preko KIES-a oz. S7 več ne pozna KIES-a temveč Smart Switch. V Smart Switchu isto označiš kaj ti naj vse naredi backup na disk...

Predvsem sem mislil glede recoverya - Ko narediš hard reset in se telefon na novo zažene, ali imaš v tem prvem vklopu po hard resetu možnost obnove sistema ali ne? Kot nek čarovnik, ki te pelje čez postopek obnove? Izbereš npr. datum zadnjega backupa in voila, imaš vse nazaj? Ali Android leta 2016 ne omogoča tega?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Takoj ko prideš v čarovnik te vpraša po Android gmail računu in po "obnovitvi". In ko jaz vpišem še preden pridem prvič v sistem gmail račun in potrdim mi takoj po prvem prihodu v sistem nameče gor kontakte + začne mi avtomatično nameščat aplikacije ki sem jih nazadnje imel nameščene (seveda vse iz Playa, v kolikor si si sam kakšno kje dobil in namestil ti je ne bo, logično). Me pa v čarovniku gnjavi tudi da vpišem Samsung account katerega pa nimam tako da tega ne morem komentirati kako ti potem preko tistega accounta dela obnovitev. Za vse ostale zadeve kot so galerija in ostalo pa pač po prvem prihodu v sistem priklopiš telefon na USB, na Smart Switch ter stisneš gumb obnovi, to je to? Saj ni pretežko kljub temu da smo 2016 ali...?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Predvsem sem mislil glede recoverya - Ko narediš hard reset in se telefon na novo zažene, ali imaš v tem prvem vklopu po hard resetu možnost obnove sistema ali ne? Kot nek čarovnik, ki te pelje čez postopek obnove? Izbereš npr. datum zadnjega backupa in voila, imaš vse nazaj? Ali Android leta 2016 ne omogoča tega?

Pa ja nisi prešaltu na Androida
shocked-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zdaj tudi androida uporabljam, zaradi sluzbe in dolocenih aplikacij... Ja in me tudi backup podatkov zanima,ker bo treba dat na tovarniske nastavitve,ker steka na polno odkar se mi je namestil android 6.0. Ce bo resilo tezave...

Ja in res ima Windows mobile dolocene resitve bistveno boljse od androida. Backup je ze eden njih. Enostavno in povrne vse.

Prednost androida so dosedaj bolj dodelane dolocene aplikacije in vec malih nastavitev, ki sicer niso tako pomembne, da brez njih nebi mogel zivet, vendar ce so ne skodi. Kot celota sistema pa se vedno dajem prednost windowsu.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.551
2.399
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Problem ima s "Sistem Android". To mu "žre" preveč baterije. Kaj bi lahko blo narobe, pa ne vem...
Po mojem je najboljše da pogleda kaj po android forumih, preden karkoli briše in resetira...

Veliko sreče pri prebiranju!
hysterical-1.gif

http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s7/654241-android-system-using-30-battery-8.html

bonk.gif

update: baterija je na 61%, omrežje 3g only
sistem android porablja 44%
celica 12%
zaslon 11% oz 48min
klici 9% 32min

za to uporabo, definitivno prevelika poraba baterije

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Saj ni bil moj namen da te prepričam v branje temveč nasprotno, manj dela, bolj preprosto...