Kdaj je napovedan S7?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ja po 6 urah se je snapdragon resetiral, exynos pa je laufal 11ur bp.
Daj preberi si 6-7 stran te teme... Govorilo se je o balkanskih poslih, kitajskem shitu, ko je bilo objavljeno, da v Evropi dobimo Exynos in ne Snapdragona, sedaj pa se je pokazalo, da je exynos boljši kot snapdragon. Saj enako je bilo že pri S6.

Jonny77:
jaz sem kolegu prenesel na android telefon po teh navodilih:
https://transferphone.com/winphone-data-to-android.html
še ena navodila
http://forums.androidcentral.c...tml#post4546343

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Ne vem. Že nekaj časa nisem na androidu. Uporabljam IOS in WP. Kaj je res ta android ratal tako sranje. Če pogledam zadnjih 10 strani samo pljuvanje, enmu to ne dela, drugemu drugo, pa to nega renomiran flag ship (vsaj v zabačeni SLO). pa to ni vredno 200 EUR, kaj šele 700. Obvoz.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
wp noben nima

pri iosu pa velja pravilo, da si tiho in trpiš, ker je nekaj narobe s tabo in ne s telefonom

evo odgovora

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Na ios nimaš kej trpet, ker zadeva dela, te jajca za 700 EUR pa ne. Pa enmu 5 posto baterije v 45 sekundah na skype, enmu se proc pregereva, enmu se ne zažene. jajc za 700 EUR. To je skoraj povprečna plača v slo, pa nek polizdelek. Drugače vidim tudi v drugih temah same težave z tem androidom, tak da ne upam gnarja skozi okno vržt. Hebo te personalizacija, velik je pomembno ali je ikona rdeča, ali jo lahko v rumeno spremeniš. Morda resnem developerju to veliko pomeni. 99.999 posto alterašov in ostalih ljudi pa samo mislijo kak morajo to imeti pa kaj vse lahko z tem počnejo, početi pa niti približno ne znajo. Zgleda da bom osebno rajši iphone vzel, bo vsaj zadeva delala.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
enkrat in edinkrat, ko sem nekaj vprašal v temi o iphonu glede dropboxa sem dobil odgovor, da upload dela samo, če je aplikacija zagnana in so mi priporočili nek apfel cloud

a se ti norca delaš iz mene mogoče?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz sem bil 4 zaporedna leta na iPhonu (od modela 3GS naprej). Bil sem zadovoljen.

Po 4 letih sem se malo "naveličal" enih in istih ikonc iOS sistema, zato sem prešaltal na Android. Sedaj sem že 4. leto na Androidu in sem zelo zadovoljen. Razlika v teh 4 letih, odkar sem na Androidu, je očitna in gre samo v prid.

Če danes izbiraš med iOS ali Androidom - načeloma nimaš kaj zgrešit. Gledaš dejansko samo obliko, kvaliteto in ceno telefona. Vse ostalo pa bo potešilo tvoje potrebe
wink-1.gif

Je pa res, da Android aparatom hitreje pada cena in čez recimo 2 leti dobiš manj kot za iOS-a.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
jest mam mega.nz ali kaj je že za sebe, pa zadeva dela. Norca, Zakaj?. Samo vprašam, ker vidim po raznoraznih postih same težave. zaenkrat doma še IOS dela tako kot je treba, tist WP, ma tudi svoje muhe, ampak zaenkrat dela. Bom nekaj zamenjal. Starega L620 prodajam pa ni zanimanja, dam za dva six packa, obvezno laško ali stropramen. Vglavnem vsaka barva razen rdeče, ker je nekako ne prebavim. Trenutno L640 updajtam na W10, če se zadeva ne obnese, dam za 5 six packov.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
saj sem ti povedal, da z iosom ni težav

ker se jim pač tako ne reče. to je v bistvu najbolši trik, ki je uspel apflu: da ljudje svoje razmišljanje nevede prilagodijo napravi in ne obratno.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Ampak enkrat se ni sistem sesul, aplikacija zaprla, resetirala, itd. Se pravi je zadeva bolje optimizirana. In tukaj je povprečen uporabnik v prednosti da se ne rabi z nekimi neumnostmi ubadat in zahebavat.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
jaz nimam težav, nimam dobrega mnenja ne o iosu ne o androidu ne o wp

je tudi res, da je ios daleč najbolj optimiziran zaradi omejenega nabora hw

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.968
6.139
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Na ios nimaš kej trpet, ker zadeva dela, te jajca za 700 EUR pa ne. Pa enmu 5 posto baterije v 45 sekundah na skype, enmu se proc pregereva, enmu se ne zažene. jajc za 700 EUR. To je skoraj povprečna plača v slo, pa nek polizdelek. Drugače vidim tudi v drugih temah same težave z tem androidom, tak da ne upam gnarja skozi okno vržt. Hebo te personalizacija, velik je pomembno ali je ikona rdeča, ali jo lahko v rumeno spremeniš. Morda resnem developerju to veliko pomeni. 99.999 posto alterašov in ostalih ljudi pa samo mislijo kak morajo to imeti pa kaj vse lahko z tem počnejo, početi pa niti približno ne znajo. Zgleda da bom osebno rajši iphone vzel, bo vsaj zadeva delala.

Komu se S7 pregreva? Jaz tega nisem zasledil, je pa res da nisem bral vseh 12 strani. Sem pa sam omeni da se mi je LG G3 grel kot pečica... Ampak G3 se tako ali tako ne more merit s S7.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ampak enkrat se ni sistem sesul, aplikacija zaprla, resetirala, itd. Se pravi je zadeva bolje optimizirana. In tukaj je povprečen uporabnik v prednosti da se ne rabi z nekimi neumnostmi ubadat in zahebavat.

Ma ne, a res? iOS je bolje optimiziran kot Android OS. Res, ugotovitev direkt za nobelovo nagrado! Le zakaj je bolje optimiziran, to je sedaj veliko vprašanje vredno milijon €...hmmm
sprasujem se.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
iOS teče na koliko različnih napravah? Android pa na koliko? Primer zaključen.

Če rabiš narediti OS, ki dela dobro na X različnih napravah istega proizvajalca, hkrati pa rabiš narediti OS, ki dela na XXX različnih modelih telefonov/tablicah, različnih proizvajalcev, ki popajo gor še svoje uporabniške vmesnike...je verjetno jasno kateri je lahko bolj optimiziran.

Android dela noro dobro glede na to, koliko različnih stvari pokriva. Doma imam oboje, Android mi zmaga po odprtosti, uporabnosti in tudi zanesljivost je zelo blizu iOS.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.913
646
113
Treba je tudi vedeti, da tisti, ki imajo težave so vedno veliko bolj glasni od tistih, ki težav nimajo.
Npr. jaz imam zgoraj kritizirani LG G3 že 2 leti in pol pa se mi nikoli ni pregreval... in sem izjemno zadovoljen z njim.
Ampak ne bom pa zdaj odprl teme o temu samo zato, da bodo applaši to lahko prebrali...

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.968
6.139
113
Jaz sem ga do nadgranje na 6.0 mislil v steno zabrisat (govorim o LG G3, da nebo spet kdo prebral da S7 kritiziram). Če sem zalaufal RR3 se je grel ko sam satan, do te mere da se je po nekaj dirkah ugasnil. Po nadgradnji je bilo bolje. Samo še vedno ko se je polnil, sem se navadil, da na njega nisem delal nič, da ga nisem pregrel. Tudi splošno znano je da je imel grafiko prešvohno za to resloucijo. Na 2D je bilo OK, na 3D pa precej porazno. Za povprešnega uporabnika pa še vedno dober telefon. Sedaj roma k ženi in sem prepričan da bo zadovoljna z njim. Jaz pač nisem bil.

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
iOS teče na koliko različnih napravah? Android pa na koliko? Primer zaključen.

V bistvu ne na toliko več napravah. Za vsak telefon pripravi ROM proizvajalec telefona. Ta mora tudi narediti optimizacijo za svoj HW. Ni to tako kot windows na desktopu, kjer MS naredi en binary za vse.

Ker ROM za Nexus pripravi Google, je ta posledično bistveno bolje optimiziran od ostalih.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Sem na Androidu od 2011 naprej (Gingerbread >), pa se še noben ni pregreval in sesul. Sicer pa v večini primerov niso krivi aparati, ampak uporabniki sami, težave imajo predvsem tisti, ki nalagajo na stotine appov, tudi tiste iz Unknown Sources.

To, da se nekdo odziva na način kot @map, tudi kaže na nezrelost uporabnika, saj ne moreš vedeti ali je tisti, ki piše o problemih, sploh ima omenjeni telefon o katerem piše. Tisti, ki imajo res probleme, gredo najprej na servis in ne na forum. Na forumu pa se znašajo največkrat "pro plačanci" nasprotnega tabora, ki morajo pisati o konkurenci slabševalno, pa tudi taki se najdejo, ki si ne morejo privoščiti flagshipov in potem nakladajo po forumih kakšne ogromne težave imajo, telefon so pa morda videli in malo držali v rokah samo v prodajnih centrih - na ketnci :) Seveda, se pa tudi najdejo limone in to v vsakem taboru, kot pri vseh drugih izdelkih na tem svetu, pa naj bodo tehnični ali netehnični izdelki.
Zatorej, Peace, Make Love not War !

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Na forumu pa se znašajo največkrat "pro plačanci" nasprotnega tabora, ki morajo pisati o konkurenci slabševalno, pa tudi taki se najdejo, ki si ne morejo privoščiti flagshipov in potem nakladajo po forumih kakšne ogromne težave imajo,
Zatorej, Peace, Make Love not War !

Tole je pa že čista teorija zarote.
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Ma boli me patak kateri procesor je notri in komu se kaj pregreva
smile-1.gif
Razumem da je to težava 10-13 letnih mulcev ki nabijajo igrice, zreli fantje/punce imajo pač kaj bolj pomembnega/koristnega za početi kot pa igrat igrice na telefonu. Ne me jebat. Če bom hotel igrati igrico si bom kupil Xbox ali PS. Android ali iOS ali WP ali XYZ pač dejstvo je da je S7 vrhunski telefon ki resnično dela in se ne zatika, no meni se tudi začuda ne greje kar pač ne morem rečt za S2, S3, S4 ter S5 in tudi kolegov S6 ne deluje ravno tekoče ampak dobro... on ima verjetno drugo težavo. Debatirat kateri iOS je boljši je pa itak bedarija. Kaj ti pomaga gladko delovanja iOS-a če imajo povsod gor nabite vizualizacije. Roko na srce, Galaxy S5 ki sem ga imel 2 leti res ni deloval tekoče vendar zgolj takrat ko sem ugasnil vizulizacije na nulo, ko pa sem jih vklopil pa je bila druga zgodba.... je pa tako, na teh zadnjih mašinah so vsi OS-i odlični.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Ma ne, a res? iOS je bolje optimiziran kot Android OS. Res, ugotovitev direkt za nobelovo nagrado! Le zakaj je bolje optimiziran, to je sedaj veliko vprašanje vredno milijon €...hmmm
sprasujem se.gif

Zadeva ni tako zelo preprosta. iPhoni imajo dual core procesorje in imajo posledično tudi boljši single thread performance. Drugačen je memory management, precej več je tudi animacij in uporabe GPUja. Predvsem s slednjim dobiš občutek gladkega delovanja, saj so animacije narejene namenoma za "zavlačevanje" in čakanje na CPU da naredi svoje.

Tudi za Objective-C/Swift ne moreš trditi da je hitrejši od Jave - vse je odvisno od konkretnega problema. Ene zadeve so boljše v enem jeziku, druge v drugem.

Pa Android je že od vsega začetka pravi multi-tasking OS, medtem ko je bil iOS na začetku precej omejen. In prav zaradi tega so Android telefoni v štartu bili na slabšem in so posledično še zdaj na slabem glasu. Da bloatwara od posameznih OEM-ov niti ne omenjam. Sedaj pa je zaradi boljših procesorjev zadeva precej drugačna. Pa Google je Android v zadnjih letih precej optimiziral. Recimo sprememba izvajalnega okolja iz Dalvik na ART je bila ena večjih optimizacij glede izvajanja aplikacij.