Kdaj je napovedan S7?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
saj je nedolgo nazaj en vseznalec napisal ravno v tej temi, da bomo pri nas dobili slabšega, torej exynosa

balkanska posla pa te fore

Kako je Exynos slabši? Exynos je sodeč po zgornjem testu boljši, hitrejši in si aplikacije shranjuje v pomnilnik - poleg tega pa je na voljo v Sloveniji. Ne vem kakšna balkanska posla so mišljena? A ni bolje imeti boljše izdelek?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Haha, saj ni pomembno, važno da so aktualne teorije zarote
smile-1.gif
Jaz ga imam, sicer ne vem katerega (baš me boli) in lahko rečem da je stroj... koliko mi pa vrže ven rezultat na določenih testih pa res ni pomembno.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Bilo je sarkastično mišljeno, če prebereš tam na 6 in 7 strani se je en usajal, da dobimo mi v Evropi kitajski shit (exynos), Ameri pa tapravo stvar (snapdragon) - kao balkanska posla. No sedaj se je pa izkazalo, kot že pri S6, da je snapdragon kar konkretno počasnejši...

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
saj je nedolgo nazaj en vseznalec napisal ravno v tej temi, da bomo pri nas dobili slabšega, torej exynosa

Kako je Exynos slabši? Exynos je sodeč po zgornjem testu boljši, hitrejši in si aplikacije shranjuje v pomnilnik - poleg tega pa je na voljo v Sloveniji. Ne vem kakšna balkanska posla so mišljena? A ni bolje imeti boljše izdelek?
smile-1.gif

Očitno imaš tistega slabšega s7 z malo počasnejšim sarkazem detektorjem

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

smile-1.gif

Očitno imaš tistega slabšega s7 z malo počasnejšim sarkazem detektorjem

Iz tvojega napisanega naj bi razumel, da je to sarkazem?
crazy1.gif

Sicer pa a se kaj ve, bomo tudi v Sloveniji dobili srebrnega v prodajo?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz sem pa ravno prodal Note 3, katerega sem uporabljal 2 leti in pol, saj me je ta nova S serija "prevzela"
grin1.gif

Trenutno pa imam LG G5 na testu pa je sicer zanimiv....samo se nikakor ne morem navadit na "home button" na zadnji strani pod kamerco.... pa tudi tega se ne morem navadit, da ima spodnji del ekrana "rezerviran" za virtualno upravljanje: home, back in multitasking kar še dodatno "pomanjša" ekran.

Bo S7 EDGE prava izbira zame....samo barvo se bo treba odločit za pravo
cry12bpy.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Črna barva.... imaš edgov na bolhi po 550 ko smetja... pod 550 bos tezko dobil novega EDGA s papirji in da vse štima... pa podpiši kupoprodajno pogodbo ob nakupu...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Odločam se za srebrnega (tega sicer zaenkrat ni, vendar se nekaj "šušlja", da pride), zlatega in na koncu črnega.

Do sedaj sem imel črnega Note 3 in bi rad malo spremembe
smile-1.gif

Kupoprodajne pa nisem še nikoli podpisal pri takem nakupu.... morda bi jo tokrat res lahko. Kaj pridobim z njo oziroma v katerem primeru bi jo lahko uporabil?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Zlatih imaš kot smetja tako da kr... črnih je malo zato tudi bolj ceno držijo se mi zdi.... Zadaj mi je zlat lep, spredaj pa mi je preveč blink blink... sicer pa logično, stvar okusa... Glej pogodba če mu jo potisneš pod nos te nič ne stane... Kje ti koristi? V zadnjih letih se dogaja veliko mahinacij s temi telefoni... npr. nekdo je nekomu denar dolžan pa ga prisili da vzame telefon na naročnino in ga potem tebi proda, ko pa podpisnika mine strah pa prijavi na policijo in potem si lahko takoj ob telefon in še morda česa obtožen... druga bolj realna scena ki pa se je zgodila prijatlu pa je ta, da je kupil telefon od nekoga, ta "nekdo" je nekaj ur za tem zlomil steklo na avtu in prijavil policiji da so mu vlomili v avto, pobrali zapakiran telefon (ker je par urc nazaj bil na operaterju) ter še druge stvari. Seveda so takoj kriminalisti izsledili kolega, zaplenili telefon in logično takoj je bil osumljenec... če bi imel pogodbo, kjer so gori vsi elementi, ime priimek prodajalca, št. osebnega dokumenta itd... bi se temu izognil. Kako pa boš ti dokazal da si od neke X osebe res kupil telefon. Prav tako se dogajajo mahinacije ko telefone jemljejo na kredite in potem kreditov ne odplačujejo... skratka hitro si lahko tu jebena stranka tako da kr pogodbico napiši in je to to.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Aja pa glej da ne bo na pogodbi napisana kakšna smešna cena telefona, najboljše je če se dogovoriš s prodajalcem da napišeta malo višjo ceno kajti glej telefon je redna cena 900€, ti pa boš novega kupil za 550€ in krimič je rekel kolegu da je on enako sokriv kajti moral bi vedet da je s telefonom nekaj narobe da ga je novega zapakiranega kupil toliko ugodneje...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zlatih imaš kot smetja tako da kr... črnih je malo zato tudi bolj ceno držijo se mi zdi.... Zadaj mi je zlat lep, spredaj pa mi je preveč blink blink... sicer pa logično, stvar okusa... Glej pogodba če mu jo potisneš pod nos te nič ne stane... Kje ti koristi? V zadnjih letih se dogaja veliko mahinacij s temi telefoni... npr. nekdo je nekomu denar dolžan pa ga prisili da vzame telefon na naročnino in ga potem tebi proda, ko pa podpisnika mine strah pa prijavi na policijo in potem si lahko takoj ob telefon in še morda česa obtožen... druga bolj realna scena ki pa se je zgodila prijatlu pa je ta, da je kupil telefon od nekoga, ta "nekdo" je nekaj ur za tem zlomil steklo na avtu in prijavil policiji da so mu vlomili v avto, pobrali zapakiran telefon (ker je par urc nazaj bil na operaterju) ter še druge stvari. Seveda so takoj kriminalisti izsledili kolega, zaplenili telefon in logično takoj je bil osumljenec... če bi imel pogodbo, kjer so gori vsi elementi, ime priimek prodajalca, št. osebnega dokumenta itd... bi se temu izognil. Kako pa boš ti dokazal da si od neke X osebe res kupil telefon. Prav tako se dogajajo mahinacije ko telefone jemljejo na kredite in potem kreditov ne odplačujejo... skratka hitro si lahko tu jebena stranka tako da kr pogodbico napiši in je to to.

Ne morem verjetni, kaj vse se dogaja oziroma kakšen je lahko folk....sedaj si mi dal veliko za mislit in 100% nobenega nakupa prek bolhe več ne opravim brez kupoprodajne.

Hvala ti za te informacije
zmaga.gif

Samo še nekaj - ni potrebno overit te kupoprodajne pogodbe? Recimo pri notarju ali na upravni enoti? Je dovolj njegov in moj podpis?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Ne dovolj bo, pomembno da napišeš vse iz njegovega dokumenta, kdaj je bil izdan, št. dokumenta, veljavnost... itd...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Dobro, pretiravat ni treba (čeprav ne škodi). Ime prodajalca se itak navede v pogodbi, z dokumentom samo preveriš njegovo istovetnost.

Plus aneks na vpogled, številka in ostali podatki pa se zabeležijo v prodajno pogodbo.

Že sama omemba osebnega dokumenta in aneksa odžene mutibariče hitreje kot pitbul sosedovega mačka. Račun pa je itak samoumeven.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Nič ne pretiravan, jaz ti pač povem primere iz real lajfa in še enkrat, pogodba te popolnoma nič ne stane. In tako kot si rekel, v preteklosti ko sem kupoval telefone kar nekaj ljudi ni hotel podpisati pogodbe in tako se izgoneš gnoju. Sicer ne vem kaj hočeš povedat s tem imenom prodajalca pač v pogodbe se vpiše vse podatke, več kot jih je, boljše je. Glede aneksa ne vem kaj tukaj mešaš zraven? Aneks ni tvoja stvar in se te ne tiče in tudi račun ki ga on dobi zraven ko sklene aneks ni dejansko vezan na sam aneks (je samostojen dokument) in tudi na računu ni nič (znakov) od aneksa, aneks je posebej stvar ki pa se v osnovi tebe ne tiče. Vse kar tebe zanima je to, da je on lastnik telega telefona, kar tudi potrdi v pogodbi ter da ti ga je prodal in da si ga ti plačal. Zraven so v pogodbi določene klavzule, zagotovila in to je to. Nič posebnega. Pač s takšno listino se izogneš določenim nepotrebnim rizikom.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
bonk.gif

Daj AvtoFun malo manj nakladaj.Povico tega si sam izmislil.Druga polovica pa sploh ni res.
Če kredita za telefon ne odplačuješ to nima nobene veze več s telefonom.
Če reče da so mu ga ukradli in če imaš ti vse dokumente škatlo...verjetno to ne nosi vedno s seboj.
Kar se pa tiče teh mahinacij se je pa to mogoče zgodilo enkrat nč bat noben ta prav krimič ne bo več nasedel na isto foro so pa še drugi dokazi da to ne gre tako zlahka kot ti opisuješ.
grims-1.gif

Tako da malo manj fantaziraj.
Res pa je da moraš bit malo bolj pazljiv pri nakupu in zahtevat vse dokumente o telefonu.Bolj je problem če kupuješ od ne prvega lastnika.
In kaj potem,če prodajalec ni prvi lastnik potem pogodba na pogodbo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
bonk.gif

Daj AvtoFun malo manj nakladaj.Povico tega si sam izmislil.Druga polovica pa sploh ni res.
Če kredita za telefon ne odplačuješ to nima nobene veze več s telefonom.
Če reče da so mu ga ukradli in če imaš ti vse dokumente škatlo...verjetno to ne nosi vedno s seboj.
Kar se pa tiče teh mahinacij se je pa to mogoče zgodilo enkrat nč bat noben ta prav krimič ne bo več nasedel na isto foro so pa še drugi dokazi da to ne gre tako zlahka kot ti opisuješ.
grims-1.gif

Tako da malo manj fantaziraj.
Res pa je da moraš bit malo bolj pazljiv pri nakupu in zahtevat vse dokumente o telefonu.Bolj je problem če kupuješ od ne prvega lastnika.
In kaj potem,če prodajalec ni prvi lastnik potem pogodba na pogodbo...

Kako je v primeru kreditov ne vem, zna pa bit težava sploh če so pogodbe sestavljene v smislu "da je predmet pogodbe last firme dokler se ne izplača zadnji obrok". Nisem rekel da karkoli stran jemljejo zaradi kreditov, je pa definitivno možno. Ja je imel kolega primer ko se je dogovoril za določen telefon, ga je šel prodajalec zjutraj dvignit na Mobitel/Simobil, popoldan mu ga je izročil. Čez nekaj dni je imel kolega doma obisk, češ da so onemu vlomili v avtomobil, kjer je imel komplet nov zapakiran telefon katerega je zjutraj vzel na centru. Tako da ti ne fantaziraj. Res mi ni treba tukaj nakladat in si zmišljevat zgodb saj nimam popolnoma nič od tega. Potem druga zgodba znanca katere nisem verjetno napisal pa je bila ta, da je kupil telefon od nekoga ki je prisilil osebo X da ga dvigne. No kolega je celo podpisal pogodbo ampak ker je logično bila cena bistveno nižja od priporočene prodajne cene je potem ob prijavi imel na policiji težave v smislu "da bi moral vedet da je s tem telefonom nekaj narobe in da izvira iz KD ker je tako poceni". Tudi znanec ki sklepa naročnine ima dostkrat policijo tam kajti določeni osebki napijejo/napizdijo ali karkoli drugega neke boge starčke, potem jih privedejo tja in oni sklenejo naročniško razmerje in oni jim potem te telefone vzamejo in pjanček drugi dan sploh ne ve da je kaj vzel... ko pa se mesec okoli obrne in začenjo hoditi računi pa se začne veselica. Pol pa si ga najebal ti če nimaš pogodbe. Oz. najebal si ga v vsakem primeru ti ampak če imaš pogodbo si krit.... tako da ti ne nakladaj, jaz ti ne morem pomagat če živiš v virtualnem svetu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Osebno ne vidim nič slabega v temu, če nekdo deli z nami take informacije. Kvečjemu sem še hvaležen za vsak namig pri takih nakupih. Tako kot sem že napisal - nikoli se nisem posluževal pogodb ali česa podobnega, ampak je pa to dobra iztočnica za naprej. Če ne drugo, bom vsaj malo bolj previden in pazljiv pri nakupu, v smislu: prodajalcu bom predlagal podpis kupoprodajne pogodbe in če se bo takoj upiral - se takega RAJE izognem in počakam najdem kakšnega drugega prodajalca.

Meni se taka opozorila zdijo fajn in koristna, tako da AvtoFun hvala za napisano
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Citat:

Nič ne pretiravan, jaz ti pač povem primere iz real lajfa in še enkrat, pogodba te popolnoma nič ne stane.
*Pretiravanje* ni letelo na tvojo zgodbo, ampak na nasvet, da se vpisuje veljavnost osebnega dokumenta, njegova številka... Ime, priimek, datum rojstva, naslov bo čisto dovolj.

Citat:
Glede aneksa ne vem kaj tukaj mešaš zraven? Aneks ni tvoja stvar in se te ne tiče in tudi račun ki ga on dobi zraven ko sklene aneks ni dejansko vezan na sam aneks (je samostojen dokument) in tudi na računu ni nič (znakov) od aneksa, aneks je posebej stvar ki pa se v osnovi tebe ne tiče. Vse kar tebe zanima je to, da je on lastnik telega telefona, kar tudi potrdi v pogodbi ter da ti ga je prodal in da si ga ti plačal.
Aneks je še kako tvoja stvar (če je bil telefon kupljen na ta način) in dokazuje, da je telefon resnično v lasti kupca. Primer: telefon kupljen na osnovi izsiljevanja, falot ga takoj (pre)proda, žrtev se čez čas opogumi in prijavi policiji, končni kupec pa čez pol leta dobi obisk policije. Ze telefon se obriše pod nosom, denar pa gre lahko terjat od goljufivega prodajalca.
De iure lastnik je podpisnik aneksa, če je telefon prodal naprej brez podpisane pogodbe, lahko končnemu kupcu precej zagreni življenje.