Katoliška cerkev in župniki

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tole ti je napisal:
Cerkveno sodisce te lahko kaznuje kot vernika, kazni pa niso take da bi jih sploh rabilo izterjati. Nekatere kazni pa se zgodijo same od sebe brez sodnega procesa - v primeru da se izpolnijo doloceni pogoji (npr pohodis sv. hostijo).

Kako pa je uspešno, je pa druga zgodba.
Samo prepisal si kar je napisal on. Razloži kaj je hotel s tem povedat! Na praktičnem primeru prosim.

MIslim pa, da vem kaj je hotel povedat, ampak je totalno v temo brcnil.
Če je hotel povedat, da je človek za svoje grehe potem kaznovan po smrti na drugem svetu, to ne pomeni, da ga je kaznovala cerkev, ampak to pomeni, da ga je kaznoval Bog. Razen če vi komunisti mislite, da župnik ali cerkev odločata kdo bo v nebesa prišel in kdo ne.

• Haha
Reactions: aljoman

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
Samo prepisal si kar je napisal on. Razloži kaj je hotel s tem povedat! Na praktičnem primeru prosim.

MIslim pa, da vem kaj je hotel povedat, ampak je totalno v temo brcnil.
Če je hotel povedat, da je človek za svoje grehe potem kaznovan po smrti na drugem svetu, to ne pomeni, da ga je kaznovala cerkev, ampak to pomeni, da ga je kaznoval Bog. Razen če vi komunisti mislite, da župnik ali cerkev odločata kdo bo v nebesa prišel in kdo ne.
se prav, če tvoje kozlajne prov štekam, ne rabmo hodit u cerkev, še manj pa te lenuhe plačvat, bo itak bog porihtal na konc

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.131
6.938
113
Hjaooo kakšne kozlarije klofaš, da kar v glavi škrta, ko berem to tvoje sranje...
Aja, kazen od cerkve dobiš, ampak ti jo ne iztirjajo, ker jo ne rabijo iztirjat.... Ja kakšna kazen pa je to pol, če ti jo ne iztirjajo? A hočeš povedat, da ta kazen izgleda tako, kot da narediš prometni prekršek, policaj ti napiše globo, ampak ti jo potem ne rabiš plačat? U strela jasna si kaznovan.
Komunistična logika oziroma komunistično poznavanje cerkvenega reda...
Kar hudo neizobrazen vernik si.

najhujsa cerkvena kazen je izobčenje - prenehas biti del sv. cerkve, pravno gledano je to kot anti sv. krst. In tega nihce ne potrebuje izterjat ker vrhovni sodnik - da, Bog to vidi in ve in te bo na koncu sodil. Ce pa ti v to ne verujes (kar je povsem tvoja stvar) potem pa pac nisi vernik.

zalostno da te more en tak kot sem jaz poucevat o religiji ki jo tako gorece zlorabljas za svoje umotvore.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kar hudo neizobrazen vernik si.

najhujsa cerkvena kazen je izobčenje - prenehas biti del sv. cerkve, pravno gledano je to kot anti sv. krst. In tega nihce ne potrebuje izterjat ker vrhovni sodnik - da, Bog to vidi in ve in te bo na koncu sodil. Ce pa ti v to ne verujes (kar je povsem tvoja stvar) potem pa pac nisi vernik.

zalostno da te more en tak kot sem jaz poucevat o religiji ki jo tako gorece zlorabljas za svoje umotvore.
Majstr, to kar ti pišeš, to ni nobena cerkveno pravna kategorija. To je kazen od Boga. Nobena cerkev ti vere ne more vzet. To kar ti pišeš je isto, kot bi ti svojemu otroku rekel, če ne bo priden, mu dedek mraz pač ne bo prinesel čokolade. Svetega krsta ti nobena cerkev in noben župnik ne more vzet, ker s svetim krstom si se povezal z Bogom, ne s cerkvijo ali s župnikom.
Dečko, to si ti preveč po komunistično razlagaš.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
se prav, če tvoje kozlajne prov štekam, ne rabmo hodit u cerkev, še manj pa te lenuhe plačvat, bo itak bog porihtal na konc
Ti kljukec res ne štekaš kaj dosti.
Ne, ne rabiš hodit v cerkev. Ti si veren in z Bogom lahko tudi brez obiskovanja cerkve. V cerkvi te samo učijo živet po veri.
Ker, če bi blo po tvojem, bi nek komunist samo hodil v cerkev se v cerkvi igral s telefonom in potem računal, da bo v nebesih, pa čeprav ni vernik.
Dečko razmišljaš kot pravi komunist.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.131
6.938
113
Majstr, to kar ti pišeš, to ni nobena cerkveno pravna kategorija. To je kazen od Boga. Nobena cerkev ti vere ne more vzet. To kar ti pišeš je isto, kot bi ti svojemu otroku rekel, če ne bo priden, mu dedek mraz pač ne bo prinesel čokolade. Svetega krsta ti nobena cerkev in noben župnik ne more vzet, ker s svetim krstom si se povezal z Bogom, ne s cerkvijo ali s župnikom.
Dečko, to si ti preveč po komunistično razlagaš.
No sej ce ne poznas pravil lastne organizacije je to tvoj problem ne moj. Sam ne neresnic sirit naokoli.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
No sej ce ne poznas pravil lastne organizacije je to tvoj problem ne moj. Sam ne neresnic sirit naokoli.
Neresnice širiš ti. Cerkev je ločena od države saj nima ne zakonodajne, ne izvršilne oblasti. Nič ti ne more. Lahko jo upoštevaš, lahko jo pa ignoriraš.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Moti te parada ponosa, ne moti te pa parada pedofilije v cerkvi?
Ne sprevračaj besed.
Ti si tisti, pa un kljukec Piton, ki očitata meni, da so moji idoli (čeprav ne vem kdo je moj idol) pëdri, jaz pa sem vama samo odgovoril, da na pëder shode hodijo vajini idoli, ne moji.
In ja, moti me tudi pedofilija v cerkvi. Moti pa me tudi pedofilija v šolah, športnih klubih in pedofilija, ki se dogaja za domačimi zidovi itd.... ki jo je bistveno več kot v cerkvah. A tebe moti pa samo pedofilija v cerkvi, drugje te pedofilija ne moti.? To, da športni trener prijema punčke in fantke za rit in jim tako "pomaga" narediti preval, te ne moti?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.599
-1.375
63
Ne sprevračaj besed.
Ti si tisti, pa un kljukec Piton očitata meni, da so moji idoli pëdri, jaz pa sem vama samo odgovoril, da na pëder shode hodijo vajini idoli, ne moji.
In ja, moti me tudi pedofilija v cerkvi. Moti pa me tudi pedofilija v šolah, športnih klubih in pedofilija, ki se dogaja za domačimi zidovi itd.... ki jo je bistveno več kot v cerkvah. A tebe moti pa samo pedofilija v cerkvi, drugje te pedofilija ne moti.? To, da športni trener prijema punčke in fantke za rit in jim tako "pomaga" narediti preval, te ne moti?
Ne sprevračam besed. Ti si se obregnil ob parado ponosa. Kaj počnejo odrasli moški in ženske je njihova stvar, se strinjava. Ja? Kar pa počnejo odrasli ljudje z otroci in mladostniki, pa ni ok. Ja?
In absolutno me moti pedofilija prav v vseh oblikah. Še bolj me pa moti pedofilija v cerkvah, kjer naj bi se ti najšibkejši med nami, počutili varne.

In malo literature zate. Še sam Frančišek se je opravičil za zločine, čeprav opravičilo zlorabljenemu človeku kaj dosti ne pomaga.

Preiskava odkrila na tisoče pedofilov v francoski Katoliški cerkvi
Španska cerkev v poročilu navaja skoraj tisoč žrtev spolnih zlorab
V francoski Cerkvi od leta 1950 več tisoč pedofilov
Zakaj je toliko pedofilov v cerkvi?

In pedofilije je neprimerljivo več v cerkvenih vrstah kot drugje. Ja?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne sprevračam besed. Ti si se obregnil ob parado ponosa. Kaj počnejo odrasli moški in ženske je njihova stvar, se strinjava. Ja? Kar pa počnejo odrasli ljudje z otroci in mladostniki, pa ni ok. Ja?
In absolutno me moti pedofilija prav v vseh oblikah. Še bolj me pa moti pedofilija v cerkvah, kjer naj bi se ti najšibkejši med nami, počutili varne.

In malo literature zate. Še sam Frančišek se je opravičil za zločine, čeprav opravičilo zlorabljenemu človeku kaj dosti ne pomaga.

Preiskava odkrila na tisoče pedofilov v francoski Katoliški cerkvi
Španska cerkev v poročilu navaja skoraj tisoč žrtev spolnih zlorab
V francoski Cerkvi od leta 1950 več tisoč pedofilov
Zakaj je toliko pedofilov v cerkvi?

In pedofilije je neprimerljivo več v cerkvenih vrstah kot drugje. Ja?
Kaj počnejo moški in ženska je njihova stvar ja. Jaz sem Pitončku dal odgovor na tisto, ko mi je rekel, češ kako sem jaz 500 let zaostal, pa sem mu povedal, da so "zaostali ljudje včasih vedeli, da obstajata samo dva spola in da tip s tipom ne more imet otroka. To so pred 500 leti vedeli, zdaj pa ne vedo.

Glede pedofilije pa:
Saj glih v tem je problem, ker se na veliko piše samo o pedofiliji v cerkvah, o pedofiliji v šolah in športnih klubih, ki pa jo je neskončno več, pa se praktično sploh ne piše. Jasno, ker antikatoliški lobiji na čelu s komunisti levičarji, hočejo očrnit samo cerkev, pa kažejo samo na njene grehe, na grehe ostalih, ki pa so številčno večji, pa raje molčijo. Ko se govori o pedofiliji, naj se govori o vsej pedofiliji, ne samo o pedofiliji v cerkvi. A je otrok, ki jer bil zlorabljen od športnega trenerja, ali učitelja matematike, ali pa doma od svojega očeta...kaj manj prizadet kot, če je zlorabljen od fara?

• Haha
Reactions: aljoman

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
Pa de nam sam trolal.
take seronje kot si ti, stardec ste narbolša antireklama za Cerkev©
u real lajfu je en kup farjev, k so u redu, koristni, z dobrimi nameni itn.
sam dostikrat pol z ritjo poderejo, kar so zgradil, sam zato ker majo u občinstvu stardec -e k se jim kukr ne smeš zamert, k rihtajo pa komandirajo pol tiste svoje vukojebine.