Ej, ne me jëbat da ste me odbanali!?!? No, saj bom kmal nazaj spet v toplicah, ker pred tukajšnjimi komunisti ne mislim bit tiho in me bodo spet pospravili, kot se to za komuniste spodobi, saj za njih je značilno, da zmagujejo samo z likvidacijami drugače mislečih...
Zdaj pa k temi.
Dečko, ki si avtor teme, takole ti bom povedal,
Tole zgodbico, si si ti gladko malo, izmislil. Tako naročilo si pač dobil. Mogoče si res bil na krstu, na malci in pred cerkvijo kadil travco, ampak ta tvoja pravljica zveni kot vse ostale komunistične pravljice. Čist posplošeno, nekako tako kot partizanske zgodbe, ki so se vse po istem modelu nakozlane z izlajnanimi termini kot so; brutalno, izdajalci, sovražniki, fašisti, Hitler....in podobno sranje.
Dej ti majster bod bolj konkreten, če hočeš bit bolj prepričljiv. Dej ti povej v kateri cerkvi si ti to bil, kater župnik je bil in kaj konkretno je povedal! Povej z njegovimi besedami kako je šinfal to oblast. A je rekel da je Golob pëder? A je rekel, da je Sukička in Fajonka Lezba? A je rekel da je Luka Mesec parazit lenuh...itd.... Točne besede s katerimi je župnik "grešil" povej. Ker tole splošno nabijanje po župniku in cerkvi si ti zatlači v plinski terminal. To ti verjamejo samo tvoji komunistični somišljeniki.
In če si boš zdaj v dokazilo res izmislil neke stavke, ki naj bi jih župnik izrekel, dej ti povej, če bi se ti tolko pizdakal tudi, če bi ta isti župnik kaj proti Janši rekel? A bi tud pol reku, da ne boš več v cerkev hodil, ker šimfanje Janše ne preneseš?