Sicer se mi ne da preveč ukvarjat s tabo, ampak naj ti bo.
Župniku pri milem bogu ne vem, kako mu je ime, lahko pa sam poguglaš, cerkev je pa Zgornje Stranje. Bila je maša, krščenec pri njej ni bil navzoč, krst je bil po maši, ki je bila popolnoma "normalna", kolikor se jaz spomnim še iz otroških časov. Razlika je bila le v tem, da je včasih maša potekala v sproščenem vzdušju, malo petja, malo glasbe iz orgel in pridige, ki je bila namenjena družinskemu življenju in obiskovanju cerkve. Ta maša oz. pridiga pa je bila podobna zboru hitlerjevih pristašev ali če hočeš, Janševih fanov. Vpitje, grimase na obrazu, žuganje s prstom, po zanj pomembnih zadevah pomenljiva tišina z osornim opazovanjem navzočih itd.
In ja, tudi če bi pljuval proti Janši, bi se enako počutil. Cerkev ni politična ustanova, je z ustavo ločena od države!
P.S.: V določenem težkem obdobju v življenju sem razmišljal, da bi večkrat obiskal cerkev zaradi iskanja miru, spokojnosti.... Na srečo tega nisem storil, predstavljajte si, da bi takrat prišel v cerkev in naletel na tega župnika!!! Saj bi še samomor storil!!!