Katero toplotno črpalko

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Toplotne črpalke imajo predvideno število ur delovanja kompresorja, ne pa omejeno število vklopov in izklopov! Seveda pa kompresor lahko deluje tudi več ur, kot v tovarni predvidijo, oz. ima daljšo življenjsko dobo od predvidene.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
V bistvu ni. ce ne, ne bi premocnih prodajali, ko taktirajo se v najhujsem mrazu.

V bistvu to nekako po ovinkih mantrajo samo v nekem drugem kontekstu, ko je treba prodati 3x drazje, ki 2x toliko vagajo... Ker manjkrat defrostajo.

Drugace pa priznajo tudi pri tistih, ki jih v nic dajejo ter da bodo sle prej v maloro - da vzrok ni kompresor razen pac limon, ki so povsod. No, kakorkoli meni bo najprej sla, ker se nic ne zaganja ampak nonstop dela. V najslabsem primeru podnevi ne in ponoci da. Brez taktiranja. Ur komoresorja najbrz kar nekaj. Res pa je, da pustim grelcem pomagati in ne dela preko 80% zmogljivosti. To je pa drug faktor - teranje na max. Po 8 sezonah se se vedno ne da kaj dosti motiti.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Pomeni, da določijo življenjsko dobo kompresorja, kot to delajo pri print kartušah? Se samo meni to zdi skregano z zdravo pametjo?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Jaz za to uklapljanje /izklapljanje enostavno ne razumem in predvidevam da je to nakladanje na nivoju rekla kazala... Pred leti smo vsi imeli klime on/ off in se je kompresor izklopil po 20x na uro ,klima pa je trajala +20let...sedaj naj bi v tc zaradi tega uklapljanja kompresor crknil po hitrem postopku . Pri nas na primorskem je trenutno ob 23 zvecer zunaj 12 stopinj... Kam naj tc trpa energijo ?

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Materiali kompresorja se pač, tako kot vsaka druga reč, po določenem času obrabijo. Nič ni večno. Vendar pa kompresor brez težav zdrži več kot dvajset let neprestanega obratovanja. Ker pa seveda ne deluje neprestano, ima predvidene življenjske dobe vsaj trideset let. Seveda pa lahko reč crkne prej, a veliko verjetneje je, da bo prej crknilo kaj drugega kot kompresor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Razlozi to tistim kinpred desetletjem starosti kupujejo novo tc ker jim jenprejsnja crknila.
Reci jim da hladilniki delajo 30+ let.
Tisti iz prejsnjega tisocletja!
Me zanima koliksen % danasnjih bo dozivelo 30let v delovanju

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Vsaj za en hladilnik vem, ki še danes deluje in je star več kot trideset let! Pri toplotni črpalki bo veliko prej crknil uparjalnik, kondenzator ali kakšen elektronski del, kot pa kompresor.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

zoom

Majstr
14. maj 2014
700
250
63
Možno je, sam verjetno ni.
Imam pa sanitarno tč gorenje narjeno v Yugi... in dela...tako da da se

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Kako selektivno nekateri berejo, neverjetno! Nihče ne trdi, da bo TČ delovala trideset let. Je pa kompresor med bolj obstojnimi deli toplotne črpalke in bo najverjetneje odpovedal med zadnjimi komponentami! Bo pa zelo verjetno že bistveno prej crknil kak drug, občutljivejši del toplotne!

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
ksz

Trenutna nastavitev, delovanje monobloka od 14:00 do 6:00 naslednji dan. Potem ugasnjeno vse skupaj. Max DV 28°C in za njim temp. krivulja proti nižjim temp.

Berem graf regulacije. V tem obdobju se zgodi 7 taktičnih izklopov, okoli 20 minut so dolgi in nobenega defrosta (zdajle je 6°C). Malo bom še nadzoroval, 1 mesec je od priklopa, potem bom nastavil max DV 28, mogoče 29° in pozabil. Upam na 10 zim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Hja... Ko smo se pregovarjali o okvarah. Imam zdaj jaz eno. Ni komoresor. Je preklopni ventil. 250-300€ za zamenjati. Prvi strosek in delo po montazi 2014. Upam, da s takim temopom naprej, ne da se je neka cudna kaskada zacela...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.073
879
113
Hja... Ko smo se pregovarjali o okvarah. Imam zdaj jaz eno. Ni komoresor. Je preklopni ventil. 250-300€ za zamenjati. Prvi strosek in delo po montazi 2014. Upam, da s takim temopom naprej, ne da se je neka cudna kaskada zacela...
iz cistega firbca - krije to strojelom pri zavarovanju hiše?