Katero toplotno črpalko

first1

Fizikalc
19. mar 2018
330
162
43
Jst imam bojler vezan zaporedno v radiatorski sistem kot še en (prvi) radiator, tako da preklopnega ventila pri TČ sploh nimam in to ne bi štel pod okvaro TČ, čeprav je del sistema pri večini. Nasploh vidim da je teh "malih" okvar "priteklin" največ. Poleg preklopnega ventila se ali kak filter zabije ali kak senzor javlja premalo pretoka, pa se varnostno TČ noče zagnati, tu in tam gre kaka obtočna, najraje te novejše frekvenčne. Nič od tega pri meni ni montirano, mogoče tvegam malo, a je na lageru enaka TČ za 670€, ki je v max pol ure zmontirana. Večjih okvar npr. okvara kompresorja ali izmenjevalca se mi zdi v % dosti manj, če je le v startu vse ok zmontirano.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
A preklopni ventil je za ko se TČ dvigne na obrate za ogrevanje SV. Pohvalno za Fery TČ, žal mi je, da sem to priliko izpustil.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
330
162
43
Poročaj koliko % bo plačala, ker tudi sam imam pri Triglavu strojelomno zavarovanje, pa so tolmačili da upoštevajo amortizacijo glede na leta delovanja in predvideno živ. dobo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Bom... Ce bom uveljavljala. Bolj kot ti procenti pri tem znesku me zanima, ce ni kaka neumnost tipa visje zavarovalnine ali nizjega popusta zaradi uveljavljanja skode ali stevilo skod ali kake druge traparije. Po moje sicer, da na splosno polico ne bi smelo vplivati, ker to je postavka zase, ampak kaj pa vem takle z glave. Je sicer agentka rekla, da ne in tudi ena na skodah, ampak... a ne, na koncu je vedno, saj imas splosne pogoje, pa si tolmaci vse pogojnike sam...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.073
879
113
Bom... Ce bom uveljavljala. Bolj kot ti procenti pri tem znesku me zanima, ce ni kaka neumnost tipa visje zavarovalnine ali nizjega popusta zaradi uveljavljanja skode ali stevilo skod ali kake druge traparije. Po moje sicer, da na splosno polico ne bi smelo vplivati, ker to je postavka zase, ampak kaj pa vem takle z glave. Je sicer agentka rekla, da ne in tudi ena na skodah, ampak... a ne, na koncu je vedno, saj imas splosne pogoje, pa si tolmaci vse pogojnike sam...
ja sam za 200-300€ kar te bo ventil prisel - nimas sanse, da se za tolk podrazi zavarovanje..

kar meni razlagajo premija ne gre gor.. si pa omejen na znesek (sestevek) koliko lahko v enem letu uveljavljaš

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113

Dobro je, da ima človek zavarovano (njihova obrazložitev...ker nikoli se ne ve: Kaj pa če). Ko pride ta 'kaj pa če', pa je bolje ne uveljavljat ker kot prvo nič ne dobiš, kot drugo te potem kresnejo pri popustih. Človek jih mora oboževat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Da, da.... Ta ventil.

Pa ta ventil ni 250-300€? Zraven tega si ga sam zamenjaš če res nimaš dveh levih rok? Jaz mislim da sem plačal Firštovega tam v rangu do 150€? Razen če je to v zadnjem času splazilo tako visoko? Torej zdaj ročno obračaš na izvijač med sanitarno in ogrevanjem?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Ne. Delo + montaža je tokpatok. A popravlja pol ure ali 2, je pa na njemu. Ta sistem.