Katero low budget tablico?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Daj linke, prodam zdaj nexusa in kupim 3 te "iste". Prosim se danes, da dam cim prej narocilo. Hvala

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
marsikateri cenejši imajo znotraj čisto iste komponente kot ti dražji nexusi ipd. kwazi jake firme
smile-1.gif

Vi se kar tolažte s tem
bonk.gif

Kot sem že povedal na začetku če nimaš vsaj 200€,potem boljše da opustite željo po Tablici in si raje omislite kakšen drug hobi.
write.gif

No je pa res da jo recimo na mobitelu dobiš že za 1€
hysterical-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
ksz.
nevem zakaj bi clovek metal vstran 150€, ce je za 200€ Nexus 7.

Kak majo poceni tablice isti hardver kot bolse, pa je samo na papirju. Software niti priblizno ni optimiziran, nekateri majo se stare/neprimerne driverje za grafiko. Android 4 laufa gor, da laufa. Vsak ko prime N7 oz. vsaj neki boljsi tablet v roke bo opazil razliko. Zdaj pa ce se splaca 50€ prisparat za jogurt, pa ve vsak sam. Jas je rajse nimam oz. sparam mesec dni, kot pa da se ubadam s tem srotom (mam eno kitajsko doma, ni za mene).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kmalu dobimo 7'' PRESTIGIO

PMP5570C_DUO PRESTIGIO Multipad PMP5570C
17,78/A9/1GB/8GB/And4.1

http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_7.0_PRO_DUO/PMP5570C_DUO

159€
smile-1.gif

• AndroidTM 4.0 Ice Cream Sandwich upgradeable to Android 4.1 Jelly Bean
• Faster performance – Up to 1.6 GHz dual core ARM Cortex A9 & 1GB RAM
• Brilliant visual experience: IPS LCD 16:9 capacitive multi touch display
• Better feeling & more comfort: Super slim & light design for comfortable mobility
• Enjoy it right out of the box – many carefully selected apps are preinstalled
• Front & rear cameras
• Always up to date – Automatic firmware update over-the-air (requires Internet connection)
• More space – 8GB internal flash memory
• Stunning video experience – with Full HD 1080p movies
• Extra storage – Memory card slot supports micro SD cards up to 32GB
• Watch movies & play games on external screens via HDMI out
• More connectivity via USB host for 3G dongles, external HDDs, mice, keyboards etc
• Stylish carrying case included for safe portability

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.912
113
40
MB
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
ksz.
nevem zakaj bi clovek metal vstran 150€, ce je za 200€ Nexus 7.

Kak majo poceni tablice isti hardver kot bolse, pa je samo na papirju. Software niti priblizno ni optimiziran, nekateri majo se stare/neprimerne driverje za grafiko. Android 4 laufa gor, da laufa. Vsak ko prime N7 oz. vsaj neki boljsi tablet v roke bo opazil razliko. Zdaj pa ce se splaca 50€ prisparat za jogurt, pa ve vsak sam. Jas je rajse nimam oz. sparam mesec dni, kot pa da se ubadam s tem srotom (mam eno kitajsko doma, ni za mene).

tako je, kdo se ma vsaj malo rad, tega dreka ne bo kupoval
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

17,78/A9/1GB/8GB/And4.1

http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_7.0_PRO_DUO/PMP5570C_DUO

159€
smile-1.gif

Točno tega je mojim tamalim prinesel božiček, 127€ v Mercator Tehnika. Če bi dejansko pri nas lahko dobil 16gb nexus za 200€, bi še razmislil, namesto 270€ za 32gb nexus pa raje čez eno leto spet kupim eno za 130€.

Lih to je napačno razmišljanje. Če bi zdaj dal teh 130 več bo nexus naslednje leto še vedno boljši od obeh teh skupaj...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

17,78/A9/1GB/8GB/And4.1

159€
smile-1.gif

Točno tega je mojim tamalim prinesel božiček, 127€ v Mercator Tehnika. Če bi dejansko pri nas lahko dobil 16gb nexus za 200€, bi še razmislil, namesto 270€ za 32gb nexus pa raje čez eno leto spet kupim eno za 130€.

Lih to je napačno razmišljanje. Če bi zdaj dal teh 130 več bo nexus naslednje leto še vedno boljši od obeh teh skupaj...

Tako. Poleg tega bo Nexus verjetno videl software updejte vsaj 2 leti od prvega izida, ostali srot pa pac ne. Z argumenti "kaj pa rabis software updejt" pa si idi pogledat kak 2.2 Android tablet od lani, pa ga primerjaj s 4ko. Ce si kupil tablico za pol leta ajde, samo naslednjo leto ga bos vrgel v smetje in to zato ker si letos prisparal 50-100€. Ta denar razdeli na 2 leti, pa bos videl, da si prisparal eno kavo/pir na mesec, da si kupil nekaj kar bo manj na polovici zivljenjske dobe vredno 0€.

Hardwer brez ustreznega softwarea ni vreden nic. Ce karikiram na avtomobilizem, kaj ti pomaga hud stroj z nalitimi, neustreznimi gumami.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Me prav zanima če ste tisti ki tukaj hvalite tablice za 100€(čeprav je bil prvi post za cca 75€)imeli sploh kdaj v rokah kakšno tablico.Preden tukaj pametujete si vzemite v roke tablico za 100€ in zraven za 400€ pa potem primerjajte in pametujte.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:

Optimist? za božič 2013 bom za 130€ dobil tablico, ki bo posekala nexus7 v vseh pogledih. In za teh 130€ sem letos dobil tablico, ki mi povsem ustreza, dual core A9, 4core MALI400, IPS zaslon, tablica dela zelo lepo, en minus je da se ob igranju igric precej greje.

Še enkrat, za kauč surfing pa emaile, itd mi res ni jasno kaj bo nexus toliko boljši? resno delo na tablici, karkoli naj bi to že bilo, si pa ne predstavljam.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Seveda ti ves ker si v roke dobil prvo 130€ tablico, mi pa smo bedaki, ker vemo kaj je hitra tablica in napizdujemo narod, da se cimprej znebi denarja.

Najboljse da si kupis 3, ker je taka top roba.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
no da ne bo narobe zvenelo, itak da je nexus7 boljši, moti me da folk, ki pa take tablice za 130€ še ni imel v rokaj piše, da je crap. oz da je nexus 7 najmanj kar potrebuješ za normalno delo. Torej točno kaj meni ne dela ok, tebi pa na nexus7 dela ok?

V službi imam na razpolago ipad3 in tab2 10.1 in mi za moje potrebe 130€ "crap kitajska tablica" deluje več kot v redu.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Android 4 deluje zelo slabo na 1ghz + 512 mb rama.-bi pa moral delat spodobno na dual core +1 gb ram.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Geronimo prvo probaj svoj poceni produkt, potem nexusa in imel bos vse odgovore na dlani. Sem 1x probal neko poceni sranje in ni se mi zdi kot da bi denar direkt cez okno zabrisal ce bi to kupil. Saj ne recem, proti raznim ipadom se zdi nakup smiseln, ampak odkar je nexus zunaj, pa ne vidim smisla kupovat po poceni tablice

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Android 4 deluje zelo slabo na 1ghz + 512 mb rama.-bi pa moral delat spodobno na dual core +1 gb ram.

CM10 (4.1) dela povsem uporabno na takem hwju. Ni presežek, je pa povsem uporabno. Verjetno pa je razlika ali gre za samsunga ali pa za kitajski faktor upočasnitve.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:

Optimist? za božič 2013 bom za 130€ dobil tablico, ki bo posekala nexus7 v vseh pogledih. In za teh 130€ sem letos dobil tablico, ki mi povsem ustreza, dual core A9, 4core MALI400, IPS zaslon, tablica dela zelo lepo, en minus je da se ob igranju igric precej greje.

Še enkrat, za kauč surfing pa emaile, itd mi res ni jasno kaj bo nexus toliko boljši? resno delo na tablici, karkoli naj bi to že bilo, si pa ne predstavljam.

Ne boš dobil drugo leto kitajca, ki bo boljši oz. nikakor za tak denar.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Za surfanje po netu, pisanje mailov ipd iz naslonjača, je po mojem dobra tablica tudi za 100 eur. Zakaj bi tukaj rabil nek extra performance, res ne štekam..
confused-1.gif

Brskalnik z parimi tabi povsem ohromi takšno tablico, šteka vse do amena oz. do neuporabnosti, da o kakšnem PDFu ne govorim.
Pa ne biti tako prepričan, da boš drugo leto za 130€ dobil tablico, ki poseka N7 v vseh pogledih...

@geronimo, za otroke je drugo, za tisti teden dokler se ne naveličajo je vseeno... Čeprav verjetno bo tvoja tablica prej vredna 0€, kot pa bo Nexus (da o japki ne govorimo) vreden 130€ manj.

Kako dolgo ti drži baterija? N7 naj bi do 10ur, tu si verejtno nekje na polovici, pa spet vprašanje kako dolgo ti bo baterija delovala.
Kakšen imaš DPI? N7 ima mislim, da 215, tvoja pa verjetno dosti manj, adijo užitek v branju, sicer ena ključnih uporabnosti tablice.
Potem je problem WIFI domet.

Amazon svojo Kindle tablico, ki ima malenkost slabši hardware ko N7 prodaja za 200€ brez profita na napravo, toliko o enakem hardwaru v cenejših tablicah...