Katero low budget tablico?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Meni iPad 3 šteka:
Facebook - zadnja verzija še gre, prve so bile čisti polom
Agreed. Je bila zelo slaba aplikacija. Sedaj so jo napisali z nule in je bolje. Jaz itak večinoma iz navade uporabljam kar iz safarija.
Citat:

Safari - na določenih straneh redno zmrzne, konkretno Alter, avto.net, rtvslo in 24ur, na ostalih nimam težav
Zanimivo. Nimam teh težav. Alter uporabljam 90% na iPadu.
Citat:

Mail - občasno se odloči, da ne bo zamenjal orientacije, kljub temu, da obrnem tablico, to se mi je zgodilo recimo 2-3x v zadnjem letu
uf, kar dvakrat na leto? Predlagam, da reklamiraš ipada. Mislim, ka jse pa grejo
rolleyes-1.gif
Sicer imam sam zaklenjeno orientacijo v lanscape, zato ne morem potrditi ne zanikati težave. Sem pa podobno opazil na iPhoneu v nekaterih drugih aplikacijah. Samo tudi tam ne več kot 2-3x. Vsekakor tako redko, da ni omembe vredno.
Citat:

Maps - malo se pozna velika resolucija na tekočem premikanju slike, grafična ni dorasla, verjetno gre na 4ki bolje
drugo uporabljam bolj malo, zato nimam dovolj izkušenj

Pozna se v applovih mapah v 3D flyover. Navadne 2d mape pa delajo hitro. Se mi zdi,da novi google maps dela počasneje (na iphonu, za ipad je še ni). Kolega ima štirko, tam teh težav ni.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Me prav zanima če ste tisti ki tukaj hvalite tablice za 100€(čeprav je bil prvi post za cca 75€)imeli sploh kdaj v rokah kakšno tablico.Preden tukaj pametujete si vzemite v roke tablico za 100€ in zraven za 400€ pa potem primerjajte in pametujte.

Zadnje par dni sem malo sprobal en tpad za 90 (ali nekaj takega) evrov. ares poceni, mislim da 1,2ghz A8, 800x??? zaslon, android4. Za njegovega uporabnika bo cisto ok. Tabov pri brskanju ne uporablja, TV se gleda za silo ok (bolje kot na telefonu ziher), maile se da prebrat in odgovorit, Skype dela kot je treba, baterija zdrzi dovolj, da se ziher ne bo polnil vec kot na par dni, angry birdsi in podobni delajo brez zatikanja. treba je le striktno zapirat programe, pa gre.
Ja, ipad zna vse to naredit lepse, bolj tekoce ipd, ampak za namenjenega uporabika bo tudi tisti tpad ok. Zame ne bi bil, imam po 10+ tabov odprtih naenkrat tudi na tanblici, ampak jaz nisem ciljna skupina take tablice.

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Me prav zanima če ste tisti ki tukaj hvalite tablice za 100€(čeprav je bil prvi post za cca 75€)imeli sploh kdaj v rokah kakšno tablico.Preden tukaj pametujete si vzemite v roke tablico za 100€ in zraven za 400€ pa potem primerjajte in pametujte.

Zadnje par dni sem malo sprobal en tpad za 90 (ali nekaj takega) evrov. ares poceni, mislim da 1,2ghz A8, 800x??? zaslon, android4. Za njegovega uporabnika bo cisto ok. Tabov pri brskanju ne uporablja, TV se gleda za silo ok (bolje kot na telefonu ziher), maile se da prebrat in odgovorit, Skype dela kot je treba, baterija zdrzi dovolj, da se ziher ne bo polnil vec kot na par dni, angry birdsi in podobni delajo brez zatikanja. treba je le striktno zapirat programe, pa gre.
Ja, ipad zna vse to naredit lepse, bolj tekoce ipd, ampak za namenjenega uporabika bo tudi tisti tpad ok. Zame ne bi bil, imam po 10+ tabov odprtih naenkrat tudi na tanblici, ampak jaz nisem ciljna skupina take tablice.
no pošteno vsakemu svoje
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
To se marsikomu dogaja, samo apple user kodeks narekuje da se o tem ne govori. Ce imas apple, reces da vse dela
smile-1.gif

pacient

Ti ze od nekdaj cutis to veliko potrebo da repliciras na vsak moj post, ki disi po japkah? Oprosti da ne pisem samo hvalospevov, vidim da se te to zelo dotakne
roza.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne v bistvu je ravno obratno. Ti se zapičiš v vsak post. Jaz sem vsaj toliko, da bom ob menjavi pripravljen pogledat za čim drugim če bo boljše, ti pa nisi pripravljen pogledat kam drugam, iz principa. In pol ti drugim praviš, da so verniki.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Da se vrnemo nazaj na temo:

Sedaj sem stestiral "poceni tablico" s 2-core A9 (+4x GPU Mali 400) procesorjem rk3066 in 8" 1024*768 zaslonom (enaka velikost in ločljivost kot Ipad Mini). Ker je zmanjkalo časa + prednost garancije sem vzel kar v SLO za 150€. Na Kitajskem bi dobil podobno za 100€ z počasno dostavo oz za 125€ z DHL dostavo v Slovenijo.

Velikost je ravno pravšnja za surfanje na kavču, strani odpre lepo, tudi flash, programi in igre lepo tečejo več ali manj vsi (nekaj izjem, ki so tudi pogosto problematične, npr. Asphalt 7, kupljen, da ne bo pomote). Po AnTuTu testu je za 10% hitrejša kot Galaxy SII od žene, povsem enak rezultat kot Nexus 7. Slabost je tanko kovinsko ohišje - posledica slabša baterija in sprejem WiFi, v primerjavi z S2 npr. tam kjer ima S2 še 1/5 ta tablica ne lovi več, pri 2/5 pa je na meji. Pregreva se ne, zmrzne nič pogosteje kot S2. Na njej teče Android 4.1, ima 1 MB RAMA.

Zakaj ne Nexus/iPad? Denar ni bil faktor (no če bi bil iPad cenejši od te tablice bi mogoče razmišlajl tudi v tej smeri): poleg domače rabe namreč nameravam imeti tablico predvsem za (krajša) potovanja. (Trenutno sem imel res cheap 7" iz leta 2011 za 80€, pa že ta je to vlogo kar ok opravila.). Včeraj recimo sem zvečer skočil v hribe nekaj poslikat, sem potem takoj v avtu priključil diretno fotoaparat na tablico (s priloženim OTG kablom), presnel slike na 32gb MicroSD kartico, na hitro pogledal slike, naredil izrez in jih preko 3G ključka poslal na internet ter nato še naredil varnostno kopijo na prenosni disk. Lahko to tako enostavno naredim na iPadu ali Nexusu? Dodatno pa na potovanjih pač še otroci pogledajo kakšno risanko ter odigrajo igrice. In pri ceni 150€ mi ni problem te naprave pustit v njihovih rokah ali pa jo premetavati po nahrbtnikih in žepih, tudi pustiti skrite v avtu.

Zaključek: tehnično so poceni tablice ujele izdelke znanih proizvajalcev, po funkcijah jih tudi prehitele. Obstajajo še razlike v detajlih, a že sedaj za napredne uporabnike ponujajo večjo funkcionalost kot recimo iPad - se vidi, da je iPad kakor koli gledamo le povečan iPod Touch, Android pa pravi OS, tako da lahko na njem počneš tudi kaj več kot le bereš in igraš igrice.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Vi vsi kar upoštevate iz Kitajske brez DDVja?

VinS: kje in katera A9 za 150€ me res zanima.....Prestigio 5580?

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Vi vsi kar upoštevate iz Kitajske brez DDVja?

VinS: kje in katera A9 za 150€ me res zanima.....Prestigio 5580?

Ne, cene so z DDV - 100$ za poceni varianto tablice, 130$ za boljšo, cca 30$ dostava DHL v 3 dneh. Potem pa računaj. Sem pa gledal eno boljšo iz Nemčije za 140€ (z dostavo vred), a jim je ravno zmanjkalo, pa sem potem kar skočil v BB in vzel, tako da je še ujela Božička
smile-1.gif

BB, procesor je Rk3066, Prestigio ima precej slabši AML8726 (50% počasnejši in baje se še pregreva), druge specifikacije so podobne edino foto je mislim da 3Mpx (kar je isto povsem nepomembno).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Ne v bistvu je ravno obratno. Ti se zapičiš v vsak post. Jaz sem vsaj toliko, da bom ob menjavi pripravljen pogledat za čim drugim če bo boljše, ti pa nisi pripravljen pogledat kam drugam, iz principa. In pol ti drugim praviš, da so verniki.

Dude, wtf? Po enem letu uporabe ipada, sem pred 2 mesecema pogledal drugam ---> nexus. O cem tocno ti ze sanjas?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ne razberem katero tablico si to vzel? Danes sem si jih malo bolj podrobno ogledal v bigbangu.

10" so mi rahlo prevelike, samsunge in ostalo kar je v rangu 600€ niti nisem gledal. Nexus 7 se mi zdi da je bil zaklenjen tako da se ga nisem preveč nagledal.

Še najbolj všeč mi je bil ipad mini, zelo lepo sede v roko, zatikal se ni nič, pa tudi drugače sam sistem se mi zdi še najboljši. Me pa moti ta zaprtost, nima SD kartice. Kjer ga bom uporabljal, vedno ne bo interneta sploh pa ne hitrega, tako da je sd kartica skoraj obvezna.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
vzel sem v BB v BTC Xplore xp751, ni na netu, podobna kot xp791 na strani od BB, samo da je 8" zaslon. iPad izgleda lepše, ekran je boljši, prav tako baterija ter zvok, samo delovanje in npr. odpiranje spletnih strani pa je primerljivo (testiral v BB enega ob drugem). Zaradi bistveno bolj omejene funkcionalnostjo (ter 120% višje cene) pa vsaj meni ni prišel v poštev.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
7'' una ki sem omenil je 149,99€...sprobal, dela super.

IPS, dual core, 1gb rama, 8gb diska.....špica.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:

Dude, wtf? Po enem letu uporabe ipada, sem pred 2 mesecema pogledal drugam ---> nexus. O cem tocno ti ze sanjas?

O drugi smeri.

Drgač pa, čestitke, znašel si se med pacienti kot so synthaman, juris, turbobitch in snecer.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Tista na prejšnji strani? PMP5570C_DUO PRESTIGIO Multipad PMP5570C ? Pa ni 8GB prostora nekam malo?

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik VinS pravi:
Da se vrnemo nazaj na temo:

Sedaj sem stestiral "poceni tablico" s 2-core A9 (+4x GPU Mali 400) procesorjem rk3066 in 8" 1024*768 zaslonom (enaka velikost in ločljivost kot Ipad Mini). Ker je zmanjkalo časa + prednost garancije sem vzel kar v SLO za 150€. Na Kitajskem bi dobil podobno za 100€ z počasno dostavo oz za 125€ z DHL dostavo v Slovenijo.

Velikost je ravno pravšnja za surfanje na kavču, strani odpre lepo, tudi flash, programi in igre lepo tečejo več ali manj vsi (nekaj izjem, ki so tudi pogosto problematične, npr. Asphalt 7, kupljen, da ne bo pomote). Po AnTuTu testu je za 10% hitrejša kot Galaxy SII od žene, povsem enak rezultat kot Nexus 7. Slabost je tanko kovinsko ohišje - posledica slabša baterija in sprejem WiFi, v primerjavi z S2 npr. tam kjer ima S2 še 1/5 ta tablica ne lovi več, pri 2/5 pa je na meji. Pregreva se ne, zmrzne nič pogosteje kot S2. Na njej teče Android 4.1, ima 1 MB RAMA.

Zakaj ne Nexus/iPad? Denar ni bil faktor (no če bi bil iPad cenejši od te tablice bi mogoče razmišlajl tudi v tej smeri): poleg domače rabe namreč nameravam imeti tablico predvsem za (krajša) potovanja. (Trenutno sem imel res cheap 7" iz leta 2011 za 80€, pa že ta je to vlogo kar ok opravila.). Včeraj recimo sem zvečer skočil v hribe nekaj poslikat, sem potem takoj v avtu priključil diretno fotoaparat na tablico (s priloženim OTG kablom), presnel slike na 32gb MicroSD kartico, na hitro pogledal slike, naredil izrez in jih preko 3G ključka poslal na internet ter nato še naredil varnostno kopijo na prenosni disk. Lahko to tako enostavno naredim na iPadu ali Nexusu? Dodatno pa na potovanjih pač še otroci pogledajo kakšno risanko ter odigrajo igrice. In pri ceni 150€ mi ni problem te naprave pustit v njihovih rokah ali pa jo premetavati po nahrbtnikih in žepih, tudi pustiti skrite v avtu.

Zaključek: tehnično so poceni tablice ujele izdelke znanih proizvajalcev, po funkcijah jih tudi prehitele. Obstajajo še razlike v detajlih, a že sedaj za napredne uporabnike ponujajo večjo funkcionalost kot recimo iPad - se vidi, da je iPad kakor koli gledamo le povečan iPod Touch, Android pa pravi OS, tako da lahko na njem počneš tudi kaj več kot le bereš in igraš igrice.

EEEEE tako nekako si jaz predstavljam zadeve
cheer.gif

Ocitno nisem obsojen na japke.

Ce prav razumem to je roba iz BBanga?

cool-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
V Celju te Xplore tablice niso imeli,bila je 791, ampak v vitrini. Na koncu sem se odločil za Nexus 7.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Če naročim tole zadevo in dam pod plačilo še "expedited", ki je 23,73 USD je cena vsega skupaj 190USD in dobim tablico v dobrih 4-5 dneh. Je 190USD zadnje plačilo ali še te naši cariniki / pošta / kdorkoli udari za kak EUR ? Kot "expedited" dostavo še nisem nikoli naročil, ker sem pač pošakal tisti mesec, ampak za tole tablico pa nekak nebi čakal tako dolgo.
grims-1.gif