Katero low budget tablico?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
No za 130€ dobiš dual core 9.7 ips kitajsko tablico z RK3066 chipsetom (ki je tam tam z nexus 7 po zmogljivostih) in 8000mAh baterijo, ki zdrži tam 8-9 ur gledanja filmov z brightness na low... Je pa res, da nima GPS-a recimo, pa da podpora ni tako dobra kot pri nexusu. Ampak tudi pomanjkanje GPSa se da rešiti z bluetoothom in recimo starim telefonom (v mojim primeru nokia 5800). Izkušnja je povsem primerljiva z nexusom (razen GPS), če pa imaš rad malo večji ekran pa kitajc res ne razočara za to ceno.. Druga so razna jajca, ki jih za to ceno dobiš pri nas, tisto pa res bolj tko tko...

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
za takšne ko jih jebe software in si ne znajo custum roma (npr. CM10) inštalirat na tablico in optimizirat zadeve da delujejo kompatibilno z hardwerom,bo vsaka poceni tablica klump..:)..sej si lahko kupite tablico za 400-500 € z originalnim romom, jaz pa vzamem kitajsko za 100€ nadgradim na CM10 in lahko testiramo kaj bolje deluje
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ok. Ni problema. Bom kupil samo eno za 360€(oz. to že imam), pa eno za 270€, pa ti zagotavljam, da bosta obe boljši.

Kaj pa si pripravljen ponudit, da podpreš tvojo trditev?
evil.gif

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Ok... moram se vkljucit v debato...

Eno resno vprašanje, nimam namena podzigat kreganja
cool-1.gif

Isce se ena tablica, ki bi imela podporo 3G. 7col je max. Pripravljem sem dat do 200€.

To kar je Jado pokazal celo prebavi usb modem od mobilnega operaterja? Srfanje, maili,.... kaksen tetris je to problem?

Vam pa povem sledeče. Imam sluzbenega Ipada3 Wifi (brez kakrsnihkoli nalozenih aplikacij), ki je steknil veckrat kot je prstov na eni roki. Zatikanje je na dnevni bazi. Torej ce bo poceni tablica stekala....
cheer.gif

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
je v stand by in tapnes... in potegnes cez ekran... stekne... za trenutek... ne vedno...

ker je isto pri slikah (slikane z njim samim) .... vcasih jih obrne ok... vcasih stekne...

preklapnje med tabi... v safariju.... stekne...

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
"Zmrznil" je "samo"3 krat... in to samo med preklaplanjem notes > maili > safari... saj se pol odtali pa gre.. :ROFL

Samo kaj takega za ta denar nisem pricakoval....

Ker imam toucha starega nekaj let.... pa je takrat res bil woow....to zdaj je pa bolj ko ne ouwww.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ka pa vem, jaz se ne spomnim, da bi mi dvojka sploh kdaj zamrznila, edino kar se zgodi je, da se kdaj kaka aplikacija sesuje oz. tako rečem, če se že sesuje se vedno ista in to večkrat, potem pa vidiš med komentarji na appstoru, da se vsem, kar pomeni, da je razvijalec neki kriv

je pa verjetno tako, če se ti zdi, da ti ipad šteka, potem ne vem kaj boš s poceni tablico delal...meditiral morda

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Za surfanje po netu, pisanje mailov ipd iz naslonjača, je po mojem dobra tablica tudi za 100 eur. Zakaj bi tukaj rabil nek extra performance, res ne štekam..
confused-1.gif

Na ultra ceneni noname kitajski tablici je že surfanje lahko podobno nočni mori.
Strahotno slab domet wifija, počasno nalaganje strani, da crkneš, zadeti s prstom pravo tipko/predmet zahteva snajpersko znanje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Safari se je sesul cca 2-3.

PRi prej omenjeni tezavi nisem rabil resetirat zadeve.... je pa trajalo cca pol minute ... da se je odtajal...

Je res toliko slabse...?

če z zmoglivostjo ipada 3 nisi zadovoljen dvomim, da ti bo katerakoli druga sprejemljiva glede zmogljivosti

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Safari se je sesul cca 2-3.

PRi prej omenjeni tezavi nisem rabil resetirat zadeve.... je pa trajalo cca pol minute ... da se je odtajal...

Je res toliko slabse...?
no kaj sem govoril o stekanju ipad-a
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
To se marsikomu dogaja, samo apple user kodeks narekuje da se o tem ne govori. Ce imas apple, reces da vse dela
smile-1.gif

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Meni iPad 3 šteka:
Facebook - zadnja verzija še gre, prve so bile čisti polom
Safari - na določenih straneh redno zmrzne, konkretno Alter, avto.net, rtvslo in 24ur, na ostalih nimam težav
Mail - občasno se odloči, da ne bo zamenjal orientacije, kljub temu, da obrnem tablico, to se mi je zgodilo recimo 2-3x v zadnjem letu
Maps - malo se pozna velika resolucija na tekočem premikanju slike, grafična ni dorasla, verjetno gre na 4ki bolje
drugo uporabljam bolj malo, zato nimam dovolj izkušenj

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Bah, kdorkoli za katerokoli tablico (telefon, avto...) trdi, da je perfektna in nikoli ni niti najmanjše težave, ni resen, vedno so, vprašanje je, koliko pogosto in kakšne ter ali ostale zadeve pretehtajo napake. Meni moja služi odlično, glede na to koliko jo uporabljam (zelo pogosto).
iPad ni perfekten, tudi Nexus verjetno ni, ampak je bistvena razlika med top-end in low-end napravami, če misliš tablico uporabljat redno, si omisliš dobro, če le proračun to dopušča, če jo boš vžgal 1x na teden za prebrat en mail in pogledat vremensko napoved, bo katerakoli v redu. Da pa bi se zafrkaval z nekimi custom OSi in podobna jajca, nimam časa, še manj pa živcev, verjamem pa, da je komu to v veselje, ker je izboljšal delovanje naprave z lastnim trudom, za povprečnega uporabnika pa to ni.