Katero low budget tablico?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Saj pravim, da se bo uporabljala za popolnoma nezahtevne zadeve.
Punca si jo že nekaj časa želi, iz svojega študentskega budgeta pa na žalost ne morem dati več kot toliko.
Občasno je uporabljala navigacijo Wayteq, ki ima Android platformo in je bila zelo navdušena. Zato menim, da bi morala tudi taka tablica zadostovati. Po specifikacijah so vse tam-tam, je tudi v praksi tako?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Navigacija Wayteq in tablica z androidom sta dve različni stvari. Priporočam, da punca našpara še enkrat toliko, ostanek pa dodaš ti in bosta skupaj mela za eno mid range tablico,ki jo bosta recimo da z veseljem uporabljala.
tongue-1.gif

Edina kvalitetna in kar je napomembnejše zelo dobro delujoča tablica ( glede baterije, OS, appov) je iPad.

map

Guru
6. jul 2008
7.851
1.959
113
najrajš na babi
čist tako za primerjavo. Nisem tabličar ampah če primerjam tablico za 65 EUR in gsm SE live with walkman. Oba Androidi 4.0.4. GSM je svetlobna leta pred to tablico, čeprav je star cca 1.5 leta in tudi ob izidu ni bil vrhunski ampak povprečen. Touch na tablici je v kurcu napram tem na GSM, hitrost delovanja cca 1:2. Aplikacije in igre pa tud na SE štekajo, na tablici še bolj.

Za ta dnar je to to. Če te zadovolji je OK, če ne bo treba globje v žep sečt.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_live_with_walkman-4111.php

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa smo že na telefonu in to na mini telefonu, s precej kvalitetno kamero. Ostalo pa je prešvoh ja. Tu je govora o tablicah
wink-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Eh rajši daj še 25€ zraven pa kuši kakšnega rabljenega netbooka, 1000krat bolj boš zadovoljen kot pa s temi smetmi. Ali pa našparaj do Nexus-a 7. Vse ostalo je denar vržen stran.

map

Guru
6. jul 2008
7.851
1.959
113
najrajš na babi
glej sej pravim da nisem tabličar. Gre za 2 android napravi, kateri lahko uporabljamo za enake namene in enake aplikacije. Mislim da tudi ločljivost tu nekje. Dal sem samo primerjavo, v kolikor posreduje kak android telefon, da si bo znal predstavljat koliko počasnej vse skup deluje že od tako počasnega telefona (primerljivo z današnjimi modeli).

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Misliš, da bi tablica za ta denar delovala dosti slabše pri uporabi interneta, angry birdsov in prebiranju mailov kot Wayteq navigacija?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tab 7500 definitivno. Sprobano in je zanič.Kot sem rekel. Ne zaj na hitro kupit, ampak našparajta skupaj ene 250 eur, pol pa bo že povsem dovolj za internet, mail, kake enostavne špile ala angry birds in pa da bosta lahko pogledla kako tv serijo na malo majn zrnastem zaslonu.

Nexus 7 16/32GB odvisno od razlike v ceni, Samsung tab2 rabljen, pa še kaka bi padla v seznam solidnih poceni tablic.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
za brskanje in maile je povsem dost tudi tisti za 75, kaj mislite da vsi denar serjejo in so še na mamini zizi, da se preseravajo z raznimi overpriced tabi
grims-1.gif
Kdo pa nuca tablico samo za za brskanje in maile
bonk.gif

Ravno to je preseravanje
stupid-1.gif

Po enem letu uporabe cenene kitajske tablice 10" ugotavljam, da zadeve sploh ne rabim, da je stvar res "preseravanje".

Imam jo samo še za igranje igrice Pirates. Ko pridem do zadnjega levela, jo bom verjetno spakiral v škatlo.

Prav mi je prišla le na potovanju, da sem malo pobrskal ipd. Vendar pa bi tam dosti raje imel mini notebook, s katerim lahko naredim "vse".

S tablico se da delati le na pol, še vedno je največji obup tablic tipkanje po ekranu. Za resno delo povsem neuporabno.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
za brskanje in maile je povsem dost tudi tisti za 75, kaj mislite da vsi denar serjejo in so še na mamini zizi, da se preseravajo z raznimi overpriced tabi
grims-1.gif
bonk.gif

Ravno to je preseravanje
stupid-1.gif

Po enem letu uporabe cenene kitajske tablice 10" ugotavljam, da zadeve sploh ne rabim, da je stvar res "preseravanje".

Imam jo samo še za igranje igrice Pirates. Ko pridem do zadnjega levela, jo bom verjetno spakiral v škatlo.

Prav mi je prišla le na potovanju, da sem malo pobrskal ipd. Vendar pa bi tam dosti raje imel mini notebook, s katerim lahko naredim "vse".

S tablico se da delati le na pol, še vedno je največji obup tablic tipkanje po ekranu. Za resno delo povsem neuporabno.

Vse metati v isti koš pa tudi ni smiselno. Trenutno imate na trgu kitajske 10" tablice z enakim IPS zaslonom kot Ipad2 in dvojedrnim procesorjem, ki je enako hiter ali hitrejši kor pri nexus 7, za manj kot 200€. 8" tablice s podobnimi specifiakcijami (se pravi vsaj tehnično v vsem enake ali boljše kot iPad Mini, edino baterija drži manj) se dobije že za 150€, 7" pa še nekaj ceneje. V primerjavi z zgoraj omenjenimi Go Cleverji in podobno leto dni staro robo so vsaj 4x hitrejše in z neprimerno boljšim zaslonom. Je pa treba malo prebrskati in ne nujno kupovati v akcijah največjih živilskih trgovcev. Glej npr. tablice s procesorjem RK 3066 in z vsaj 1 MB RAM.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sploh ne gre za to kaki hardware je not, ker sem mel 14 dni doma tudi iPad2, ki ima vrhunski hardware.

Fora je v uporabnosti tablice...

Škoda šutnit skozi okno 700 eur pa tudi 150 eur, če se bo zadeva prašila in jo boš "na silo" uporabljal.

Za kaj pa drugi uporabljate tablico?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Se kar strinjam z snecerjem, tablice so primerne samo za zelo specifične stvari:
- ko rabiš dolgo avtonomijo baterije - 10 ur plus, tu seveda kitajci že takoj odpadejo.
- za branje e-knjig, tu pa spet rabiš dober DPI, krepko nad 200 za udobno branje, spet odpadejo kitajci
- za igranje iger, za to so pa kitajci ok

Za KARKOLI drugega je boljše imet netbooka/laptopa.

Nazadnje urejeno:

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
grims-1.gif
bonk.gif

Ravno to je preseravanje
stupid-1.gif

evo rešitev za tebe :

http://www.ebay.de/itm/USB-Tas...=item51a5e05a82