Katero low budget tablico?

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
meni se zdi tablica z dodatno tipkovnico boljša izbira,ker se jo odstrani, ker če se mi zalušta kaki dober špil npr. sploh pri dirkah,se tablica brez tipkovnice boljše obnese,za pisanje besedila in podobno je pa itak tipkovnica zmaga :p

tak da to kaj ima @Snecer je super kombinacija in me zanima če še mogoče veš ime onega Kitajca na ebayu pri katerem si to tablico kupil ?..če ima še lager v nemčiji pa še tolko boljše :p

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Mene pa cist tako zanima. Tablico bi rabil samo za eno stvar in sicer gledanje serij. Ne zanima me toliko kvaliteta zaslona. Vem da ne morem veliko pricakovati za ta denar. Vprasanje je samo ali na najcenejsi 10 inchov tablici serije ali filmi delajo tekoce, recimo v dvdrip formatu? Baterija mi ni pomembna, pac rabil bi jo za gledat serije tacas ko furam sobno kolo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Divxe bo vsaka predvajala bp.

Kar se tice tipkovnice, na ebayu so univerzalne za par €, ce se jo obcasno rabi, tako da ni potrebe takoj po transformerju

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
za brskanje in maile je povsem dost tudi tisti za 75, kaj mislite da vsi denar serjejo in so še na mamini zizi, da se preseravajo z raznimi overpriced tabi
grims-1.gif
Kdo pa nuca tablico samo za za brskanje in maile
bonk.gif

Ravno to je preseravanje
stupid-1.gif

Po enem letu uporabe cenene kitajske tablice 10" ugotavljam, da zadeve sploh ne rabim, da je stvar res "preseravanje".

Imam jo samo še za igranje igrice Pirates. Ko pridem do zadnjega levela, jo bom verjetno spakiral v škatlo.

Prav mi je prišla le na potovanju, da sem malo pobrskal ipd. Vendar pa bi tam dosti raje imel mini notebook, s katerim lahko naredim "vse".

S tablico se da delati le na pol, še vedno je največji obup tablic tipkanje po ekranu. Za resno delo povsem neuporabno.

Zanimivo, da meni uspe cele članke napisat na ta način ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Z dodatno tipkovnico al z matranjem na preskakajolči touchscreen?
smile-1.gif

Pokaži kakšen članek, sigurno je kaj kratkega.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
Malo sem se igral z ipad vrjetno, tablica ima pomoje kr dost vecjo diagonalo kot 17cm, pomojem bolj tam 25cm? Skratka zadeva je zelo lepo odzivn ain vse lepo deluje glede neta itd. Torej kaj bi se dalo dobiti v tej smeri sam da je cenejse oziroma da ni znamka, pa da ima moznost tipkovnice ko jo rabis zraven, bi bilo v bistvu se najbolje? Sam potem glede na to da bi gor imeli se kaksen program za ucenje jezikov, pa tko vrjetno, smo ze pri laptopu ne?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Po novem letu grem jaz v shopping ''Made in China''
Če se ti ne mudi za 100€r evrov ..plus minus pa lahko dobiš že solidno tablico.
IPS screen dual core android 4.0....
Seveda govorim za 7 inč.

Item specifics
Item Type:
Tablet PC
Tablet Data Capacity:
8GB
Screen Size:
7"
Brand Name:
Onda
Battery Life:
About 6 hours
Processor Manufacture:
AMLogic
Touch Screen Type:
Capacitive Screen
Color:
Silver
Processor Main Frequency:
1.5GHz
Memory Capacity:
1GB
Feature:
Wifi,3G,Multi Touch,HDMI,G Sensor,Camera
Operating System:
Android 4.0
Display resolution:
1024x600
Weight:
332 g
Model Number:
V711dual core
Processor Model:
Amlogic8726-MX, ARM Cortex A9, dual core
Android 4.0 (can upgrade 4.1)
CPU:
Amlogic8726-MX, ARM Cortex A9, dual core 1.5GHz
Display:
7.0 inch IPS multi-point capacitive touch screen, 1024x600 pixels
RAM:
DDR3-1GB
Hard Drive capacity:
8GB
Camera:
Front 1.3MP
HDMI output:
Support
Video player:
Support 1080P, 1920x1080 pixel
3G:
Support external 3G Dongle
WIFI/flash/G-sensor:
Support

kreden17

Zelenc'
25. dec 2012
5
0
1
najboljše je it h kakšnim kitajskim stranem, če iščeš res cheap varjante.. ampak kot ponavadi, mal dnarja, mal muzke.. to bo vedno veljalo. se pravi da choose wisely, da bo dosti GB, da bo dovolj muzike potem
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

touchscreen. clanke najdes v avto magazinu. kaj zate sodi pd kratkega, pa ne vem.
pa ne vem, kaj mislis s preskakujoci.

res pa tazmisljam o nabavi tipkovnice, ampak iscem nekaj res lahkega in vgrajenega v dober ovitek za ipad, pa se tipka resno bolje kot na touchscreen in da ima sumnike. ampak doslej se nic nasel.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ko bos opustil misel o sumnikih, bos sigurno kaj nasel. Logitech ima eno tako tipkovnico, ki je vgrajena v ovitek

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

touchscreen. clanke najdes v avto magazinu. kaj zate sodi pd kratkega, pa ne vem.

res pa tazmisljam o nabavi tipkovnice, ampak iscem nekaj res lahkega in vgrajenega v dober ovitek za ipad, pa se tipka resno bolje kot na touchscreen in da ima sumnike. ampak doslej se nic nasel.

Domnevam, da se mučiš na iShitu, ki ne pozna niti usb vmesnika
smile-1.gif
kar ful olajša prenašanje podatkov.

Na Ipad sem z muko namestil neko napol prevedeno slovenščino. Pa ni šans, da bi tam kaj resno pisal in urejal (za to rabiš miško), že kakšen prijem copy-paste, rezanje teksta je prava umetnost na tablici, ki hitro preskoči.

Pa še kakšna tabela ipd. pa si lahko tablico kar daš v okvir.

Saj pravim največji problem tablic je input, dokler bo s taco po ekranu, bo neuporabno, če pa bodo izumili kaj boljšega pa lahko nadomesti pcja.

Sedaj rabiš poleg še obvezno higiensko krpico, da kdo za tabo sploh vidi na ekran in ne pobere vseh bacilov.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Jaz tudi iscem nekaj (s)podobnega... eno poceni manjso tablico za "rezervo" oz. pasivna opravila ob naslednjih pogojih:

-velikost okrog polovice iPada
-baterija, da zdrzi cim dlje
-berljiv ekran
-podpora vecine besedilnih datotek
-predvajanje vecine audio in video datotek (ce zmore tudi 720p, pa je dodaten plus)
-spodobno hiter browser in email
-in da se stvar ne zatika, ni pocasna ipd. (najraje seveda zadnji Android ali moznost nadgradenj)

(kot pocasno stejem recimo odzivnost Nokia N900 pri dolocenih opravilih - ta telefon je menda podhranjen pri procesorju in RAMu, zato pri tablici tega ne bi zelel, se pa na njihove komponente ne spoznam prevec.)

Vidim, da se je pri vseh prodajalcih razmnozilo kar precej "no-name" tablic v rangu pod 100 EUR in malo cez, in v tem trenutku mi izgleda ena velika loterija. GoClever 7500 torej ne, sodec po izkusnjah v tem threadu, kaj pa ostale (Yarvik, Mid, Xp, GoTab, Apollo, MP... etc. etc.)?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ko bos opustil misel o sumnikih, bos sigurno kaj nasel. Logitech ima eno tako tipkovnico, ki je vgrajena v ovitek

Tisti dve sta useless. Tidi če ne štejem šumnikov. Ena sploh ni ovitek, ampak nekakšna škatla, pri drugi ke tikovnica debela z 3 ipade.

Če pa tipkovnica nima placa za šumnike, hitreje (preizkušeno) delam na touchscreen (vključno s časom, ki ga je treba ponucat, da prideš do šumnikov v enem ali drugem primeru).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Domnevam, da se mučiš na iShitu, ki ne pozna niti usb vmesnika
smile-1.gif
kar ful olajša prenašanje podatkov.

Na Ipad sem z muko namestil neko napol prevedeno slovenščino. Pa ni šans, da bi tam kaj resno pisal in urejal (za to rabiš miško), že kakšen prijem copy-paste, rezanje teksta je prava umetnost na tablici, ki hitro preskoči.

Pa še kakšna tabela ipd. pa si lahko tablico kar daš v okvir.

Saj pravim največji problem tablic je input, dokler bo s taco po ekranu, bo neuporabno, če pa bodo izumili kaj boljšega pa lahko nadomesti pcja.

Sedaj rabiš poleg še obvezno higiensko krpico, da kdo za tabo sploh vidi na ekran in ne pobere vseh bacilov.

iPad, ja. Pišem tekste, tabelce me ne zanimajo (oz kar jih je, so tako osnovne, da jih na tabulatprje naredim, enako, kot na računalniklu). Slovenščine ne rabim (razen za šumnike, te sedaj dobim na cro tipkovnici). USB? Bi bilo fajn, če bi bil dirket, tako šač ponucam camera connection kit. Iak rebim samo tekst, slike in video pogledat/poslat.