Katero gorsko kolo

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ne, ni fora v teži, z lefty vilco v idealnem primeru prihraniš mogoče 100g, ali pa še to ne. Ni drugega kot posebnost canonndala, ki se dobro prodaja. Pa gumo lahko zamenjaš brez snemanja feltne.
S single šajbo odpade prednji menjalnik. Dobiš pa kup problemov (1 šajba pač težko "podela" 10 ali 11 redno kaseto brez da se ketna preveč lomi).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
V paci imam tale dva modela.......seveda 29 colska gume

http://www.energijabikes.com/kolesa/gorska-kolesa/xc-hardtail/cube-attention-sl-2022.html

in pa

http://www.energijabikes.com/kolesa/gorska-kolesa/xc-hardtail/cube-acid-2016.html

Zanima me predvsem kakšna je razlika pri lockoutu na vilicah
sprasujem se.gif

Za 900 eur pa dobiš to pri nemcih: http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-29-8.0-463503/wg_id-801

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
A lohk malo poserjem temo? Kot zagovornik cenenosti
evil.gif

V nedeljo sem šel na Argonavtski maraton (mali). Itak 99% folka na specialkah, same firme, oprema ni-da-ni.
Jaz pač bolj kot ne en kmet na nekem čipšit sranju od treking bicikla, oblačila iz Hofra, bidon iz Lidla...
Pred vzponom proti Šentjoštu, tip pred mano (na specialki itak) začne vase basat gele, pa neki se je nalival.... na polovici vzpona sem ga imel poln [cenzura] in sem šibnil mimo.....
Skratka, daleč od tega da sem nek ultra kolesar, sam kaj pa eni delajo cirkus iz tega ...... Bistvo zgodbe je, da je treba poganjat sicer ne gre pa da ga jebeš
cool-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
eni vozijo porscheje, eni audije, eni franzoce, korejce... kakor si kdo lahko privošči.
ne vem, zakaj si nekdo ne bi privoščil kolesa za 5 ali 10k Eur ?? še zmeraj bolje tako kolo, kot za eno dodatno opremo pri kakšnem hudem avtu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A ni 13,1 kg malo veliko za 1.100 EUR vreden bajk? Samo gruntam...

Evo bil danes v Energiji pa v veb company.....

Povsod na nivoju (prodajalci, svetovanje)

Veb mi je ponudil tudi gotovinski popust.......tako da se Cube LTD PRo zelo približa unemu nemcu iz par postov višje....stem da ni (razen bremz) sestavljen iz žnj različnih nivojev oprem
smile-1.gif

Razen bremz sem rekel........no ta LTD danes probam....sej lahko da delam krivico.......pa da so bremze TOP......ampak tiste kompozitne ročke od Magure ti dajo isti feeling ko ročka na 25 let starem ROG MTBju..bremzajo BP sam se ročka ko jo stisneš podaja in je feelin tak.....neprimeren za kolo ranga 1000eur...prav sej vam lahko montiramo XT ročke sam potem bo kolo 1.150.00 eur....
cheer.gif

Drugo...žal je mel kolo ki je imelo spredaj samo 2 zobnika ( s 3mi je bil v škatli še nesestavljen).......tko da sem bil rahlo zmeden oz doživetje ni blo čist tako kot sem mislil da bo.......hitro imaš zategnjeno ketno ker nisi navajen spredaj 2h prestav....še ko maš v najvišji izbiri je ketna rahlo ukrivljena ( zadaj maš kaseto z 11 zobniki)....

Tko da......bom pomojem vzel raje Acida za 200eur manj ker mi kolo za 1000eur ni upravičil pričakovanj.....oz kakšen ekvivalent Acidu na trgu.....

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Take sam da je ročka bl zavita ("ergonomska") pa krajša.....men to deluje čang šlang.....

Sej bremza OK.....sam k čist do konca stisneš.....se še mal plastika (ročka) zvije
bonk.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kaka plastika? Ročka za bremzo mora bit kovinska.

Če si ocd na opremo, da mora bit vse komplet iz istega ranga, pol pač preplačaj
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Če si ocd na opremo, da mora bit vse komplet iz istega ranga, pol pač preplačaj
smile-1.gif

smile-1.gif

Stem da sm bil mal pred tem da rečem ok kolk date popusta na gotovino pa odpeljem.....sam k sm se 3x peljal ( 1x 19 okvir....2x 21 okvir)........pa gledaš tisto Magura plastiko na kolesu za 1100eur......ma gurajte to nekam
smile-1.gif

Stem da poglaviten razlog da sem se hotu stegnt za LTDjem je blo da ma uzadi kaseto z 11 šajbami......pa sm ugotovu da to uparit z sprednjim menjalnikom je prej NE kot JA
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Skratka.......manj je včasih več
wink-1.gif
(manj dinar...manj šajb, ...)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kje si se to vozil....?

Meni v veb-u ni pustil.... torej Energija? Ko sem pa za eno stvar za par k€ malo spraševal, mi je pa takoj ponujal podobnega za probat. LOL

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Jup...

V Vebu ni mel prave velikosti zame......sva bla tm tm in je iz prve zadel da rabm 21ko sam je ni mel....tko da sm šu v energijo pol

Jutr še mal na hitr skočm naokol če se mi še kak setup kje dopade ( extrem bauer velo razno) pol pa če ne bo nič acida naročim....reku je da rab cca 3 dni da ga dobi če bom za to....
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
eni vozijo porscheje, eni audije, eni franzoce, korejce... kakor si kdo lahko privošči.
ne vem, zakaj si nekdo ne bi privoščil kolesa za 5 ali 10k Eur ?? še zmeraj bolje tako kolo, kot za eno dodatno opremo pri kakšnem hudem avtu.
Saj mene ne moti. Samo mi je za crknit smešno.... Saj podobna tema je, ko nekdo kupuje kosilnico za 67m2 travce ali pa baterijsko bormašinco za 2 šraufa pritegnit ali pa gojzarje in vso ostalo alpinistično opremo za 2x letno na "Šmarko"
hysterical-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa www.cult.si ?
sam vrejtno bo problem, da bo oprema mešana:)

jst ga imam z mešano opremo, pa sem čist zadovoljen. Tist kar je blo po moje in iz izkušenj pomembno sem dal xt, ostalo pa lx, da sem cenvono prišel v proračun...