Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
ksz...
Meni se je pa usralo in sem na Bolhi dobil vrhunsko kolo za 1000eur. All-mountain, karbonc, Sram X0, 140mm hoda. Ni pa nov.
Tako da se splača pogledat mal po malih oglasih, če seveda ni problem kupit rabljeno kolo. Sem tudi sam gledal novega hardtaila za okrog 800eur, pa sem se k sreči odločil za rabljenega fully-ja.
Sam imam pri kolesih isto teorijo. Sem gledal nove in sem potem prešaltal na rabljenega.
Kot pa je Hanzi omenil, moraš biti vztrajen in zna kar trajati, da dobiš dobro zadevo po normalni ceni. Sam sem oglase spremljal občasno kakšne 4 mesece, da sem potem dobil 12 let staro kolo za res minimalno ceno, pa v dobrem stanju in s kvalitetnimi komponentami. Po enem letu lahko rečem samo, da sem ekstremno zadovoljen. Zamenjal sem le nosilec balance, ker je bil prevelik (preveč naprej) in kolo mi je dobesedno kot ulito. Cena pa smešna. In pa seveda še primerjava z mojim prejšnjim kolesom, ki je bil nov ranga cca. 300 EUR. Boljša ciklistika, menjalnik, zavore, pa še lažji. Tako da, vsekakor se pozna razlika med kolesi ranga 300 EUR in 1000 EUR (pišem za nove).
Prej sem šel gledat še ene 3 kolesa, pa so bila ali popolnoma uničena ali pa cena praktično enaka novemu
.
Zadnjič sem pa spet za tamalo dobil sicer kakšnih 7 let (morda tudi kaj več) starega Rog-a, ampak kot novega, praktično nerabljenega (prve gume, popolnoma neizrabljene, itd.) za celih 45 EUR
. Zadnjo gumo sem napumpal in to je bilo to.