Katero gorsko kolo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če je imelo tole kako vezo z rogom, sem tut jst bicikel.
aplauz.gif

Nimaš kaj, sestavljanje in preprodaja. Baje se temu reče optimizacija stroškov.
grims-1.gif
Pisarnica, tajnica in fikus, pa dobra logistika, nabavni kanali in je.
No, bomo videli, če bo zdržalo njo in potem še tamalega. Za 45 EUR se vsekakor ne bom sekiral, bi pa rekel, da je vsaj na nivoju Hervisovih zadev, ki jih prodajajo nove za cca. 130-150 EUR (sem pozabil njihovo blagovno znamko). Ima namreč ta mala takega in je bil tale kupljen za dodatno kolo, pa sedaj raje kar tega uporablja kot primarnega
grin1.gif
.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Katero trgovine s kolesi najbolj priporočate pri nas? Ljubjana ali okolica.

http://www.grasca.si/index.php

Tole sem jaz odkril v Tržiču pred dnevi na podlagi priporočil, ko sem za mojo iskal eno low-budget gorsko kolo in na koncu našel enega scotta. Brez problema dobro stestiraš kolo, zastonj prvi servis po 300km ali po enem letu, v račun ti vzamejo tudi tvoje staro kolo itd. pa super odnost prodajalec/serviser-stranka. Se vidi, da gre za manjšo lokalno specializirano trgovino, kjer se potrduijo za stranke. Thumbs up v glavnem
zmaga.gif

Aja na koncu sem pa kupil tole - http://www.grasca.si/view_product.php?product=%20Contessa%20740%20Bike%20016
Zmaga za 345€ (80€ je bilo odbitka na račun starega mestnega kolesa)
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
1. fail: z rogom ima skupnega samo ime
2. fail. Punci si kupil moški pecikel. Dobr da je verjetno še mala/zelo mlada, da ne ve za kaj se gre.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
2. fail. Punci si kupil moški pecikel. Dobr da je verjetno še mala/zelo mlada, da ne ve za kaj se gre.
Punce to nič ne matra
cheer.gif
.
Je za njo direkt v vrsti ta mali in je navajena, da vzamemo zadeve, če se le da čim bolj nevtralne barve
wink-1.gif

Važno je, da je stvar uporabna in v dobrem stanju. Kot omenjeno je bil ta bicikel kupljen za občasno uporabo na drugi lokaciji (da nam ni treba stalno trogat biciklov sem in tja), pa se je odločila, da ji je ta zaenkrat boljši, tako da sedaj primarni bicikel počiva.
grin1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Spet vsi pametni u pičkumater. Za pecikel je dal faking 45€. Pa če piše čanglšlang na njemu, komu mar?
Naša tamala je tudi imela 12-colsko "Rog"ovo kolo. Novo novcato je bilo 40€. Seveda identične pod drugo blagovno znamko prodajajo vsi mogoči trgovci, zelo težko najdeš kaj pod 100€. Meni je vseeno. Lahko dajete tudi 500€. Samo da bo firma in do bojo sončki razvajeni srečni. Kao.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pa kaj je s tabo. Sej je lepo razložil čemu je kolo namenjeno in ni prvo kolo pr bajti. Drugače pa jest mam to srečo, da je rojstni dan in konec šole v istem tednu. In ko poba potrebuje drug kolo mu ga je pač treba kupit. Potem to, da ga rabi, pa še uspeh, pa rojstni dan združimo v eno, samo takrat se pa pač novega nabavi. Res pa da ko malo zrastejo zadeva ni več poceni. 3 leta nazaj sem za Focusa Raven rookie dal 300 EUR. Za letos še bo, potem pa drugega, pa ga spod 500 ziher ne bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če je imelo tole kako vezo z rogom, sem tut jst bicikel.
aplauz.gif

Nimaš kaj, sestavljanje in preprodaja. Baje se temu reče optimizacija stroškov.
grims-1.gif
Pisarnica, tajnica in fikus, pa dobra logistika, nabavni kanali in je.
Ja sestavljanje kolesa iz skatle. Da bi dobil kontejner okvirjev, felten.... Se ze ne splaca vec. Poravnas balanco in nataknes feltne in to je to od sestavljanja.
Dobro si kupil, meni se ni dalo "pol leta spremljat" bolhe zaradi 20 evrov. Poklical slabih 10 prodajalcev, na koncu na vrat na nos letel po kolo na oglas ki je bil oddan pred eno uro, pa sem bil prepozen. Zato sem sel pogledat se dva druga. Vzel enega "hervisa" za slabe pol cene(v zadnjem letu je dobil 16 in 20", sedaj pa 24 in upam da bo nekaj let mir) . Naslednji dan je naredil 20km furo. Malo ga boli ta zadnja in roke, ampak jbg. Kondicija se pocasi nabira. 20km je pac nekaj drugega kot po dvoriscu in vasi. V nedeljo zadevo ponovimo. Potem pa Franja (druzinska) Pa upam da nas kdo ne zgazi tam. Se pa na bolhi najde kar nekaj mesetarjev s temi kolesi. Ocitno se splača.
rolleyes-1.gif

16" nakamura je naprodaj
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Dve različni znamki sta in imate pač vsaka svojo poimenovanje, drugače je pa isto.

Knof imaš na belanci za zaklepanje in to je to.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Pa je to boljse od rocnega zaklepa direktno na vilci?

Ker ko vidis tisto zajlo v zivo....prvo kar pomislim...je da je dodatna ovira pri obracanju balance?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pač med vožnjo pri visoki hitrosti lahko zakleneš. Nevem, kako boš ročno pri 40 na uro odklenil ali zaklenil.

Nič ne moti, imaš že po dve zajli na vsaki strani.
tongue-1.gif
Tale je pa še krajša in bolj direktna na amortizer.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Ne zklepaš med vožnjo razen na xc tekmah.
Če zaklepaš in odklepaš pri 40kmh pa itak ne voziš po pravem terenu

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

To si rekel približno tako, kot recimo da ne poganjaš med vožnjo, razen na xc tekmah.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa je to boljse od rocnega zaklepa direktno na vilci?

Ker ko vidis tisto zajlo v zivo....prvo kar pomislim...je da je dodatna ovira pri obracanju balance?

neprimerno boljse. Zaklep obeh amertizerjev na dosegu 1 prsta je zakon. Zajle sploh ne motijo.

Komentar od luka51 pa
hysterical-1.gif
umrl sem od smeha

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Če zaklepaš in odklepaš pri 40kmh pa itak ne voziš po pravem terenu

Kak da ne? Seveda odklepaš in zaklepaš med vožnjo... Ena boljših stvari na mojem bajku.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jebiga... očitno napačno uporabljamo kolesa

Eni še taveliko franjo s takimi prevozijo.... Blasphemy
evil.gif