Bolj je pomembno, kako je spodaj izvedena "zaščita" gorilnika ko maščoba pada dol.
Jst ma
Campingaz 3 LS in se učim. Bolj je problem v tem, ker nism tok navajen poečt na zaprtem tipu žara. Če je žar odprt itak vidiš kaj se dogaja, na zaprtem pa je point v tem, da ga ne odpiraš neprestano in gledaš kako je pečeno. Pa če prevečl odpiraš, tudi maščoba z žara, ki pada na une V zaščite gorilca bolj pogosto gori. A uporabljate kakšen timer, da veste kdaj obrnt meso, da ne odpirate prepogosto? Obstaja kakšno pravilo kok minut speče kakšna zadeva, da ne odpiraš prepogosto? Zasledil sem da čevape 4+4minute na 180C....
Druga zadeva pa je vročina. Sedaj pozimi, ko je zunaj 5-10 stopinj se kr pozna, da je zrak hladen in da mora biti gorilec skoz na ful odprt. Temperatura se mi giba nekje od 140-180C (je pa res, da imam samo dva gorilca za reštke odprta, ker tretjim ki je pod ploščo in ni na njej nič mesa, je ugasnjen). Ko odpreš temepratura takoj pade za 50C in spet rabi kar nekaj minut da pride na 160C. Ali bi bilo bolj smiselno imeti skoz 3 prižgane?
Twinman, ti si mojster, mogoče veš...
LP