Pokriti žari kettle, kot so Weber, Napoleon ali modularni smoker ProQ Elite v žar konfiguraciji, so namenjeni peki, to je, direktnemu grilanju pod pokrovom. Ne gre za kuhanje, ampak za najbolj efektivni način peke na žaru, ki pa se odvija pod pokrovom. V samem kettlu naj te ne skrbi temperatura, ker jo boš nastavil z uravnavnajem zračnega toka in le za tiste najbolj vroče temperature za peko steakov boš sam pokrov tudi odprl. Mišljenje , da se hrana notri kuha je torej zgrešeno. Kdor ni pekel v kettlu, si verjetno tako misli, dokler prvič ne poizkusi. Hrana je prej spečena, enakomerno spečena in bolj sočna, kot na odprtem žaru. Ko se navadiš pa je pečenje kot vsako drugo, ob tem pa lahko pripraviš kakšen kos mesa indirektno ali nareidš pravi low&slow BBQ. Kakorkoli že, če boš le pogledal malo dlje od prepoceni tankih plehnatih žarov in ne na plin ploščo, boš že na boljšem, kot v prvem primeru. Postavi si vprašanje, koliko boš žar uporabljal in v takšnem pogledu investiraj. Pa še nekaj....velikost je pomembna, če ne prej, pa čez eno leto pri premajhnem žaru že začneš gledat za večjim in ponovno kupuješ.