Brikete vzameš lahko Weber ali od Lidla. Zelo podobno delovanje - cena različna. Dobro domače oglje tudi. Ostali briketi so preveč hitro goreči. Že pri teh dveh boš najprej zreguliral toploto in potem pekel z minimalnim odpiranjem pokrova samno za obračanej. Spečejo se v tem primeru zelo v redu. niso zažgani, ampak imajo črtice. Pomembno je da zakuriš vse brikete v chimneju npr., in potem jih enakomerno raztegneš po mrežici. Enako z ogljem. Zadevo stemperiraš s spodnjo odprtino. Na nekih 180 - 200 stopinj po termometru. Upoštevaj, da termometer pokaže enih 10 stoipinj več, ker je pod vrhom. Čevape in ostalo daš na segreto rešetko pomazano z oljem in potem pečeš. Nekako 7-8 minut se peče pravi čevap. Vmes trikrat obrneš. Kdor ima rad "slovenske" zapečene čevape pa lahko podaljša pečenje in malenkost dvigne temperaturo. Najbolj prepriča začetnike pečenje piščanca.Zadeva je neprimerno drugače spečena, kot na odprtem žaru in ne prihaja do enenakomerno pečenih in še surovih kosov. Za res dober rezultat pa priporočam novi kettle Napoleon, ki je opremljen z litoželezno rešetko, ki se jo da dvigovat in spuščat po treh nivojih. TOP!