Kateri kruhopek?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kvas če uporabljaš svež je najbolje prej raztopiti v mlačni vodi (pa zraven dodati še sladkor) - seveda temu primerno moraš dati manjšo količino vode.

Za lažje rokovanje pa si omisli kvas v prahu (ga dobiš nekje na policah kjer je pecilni prašek, pudingi etc).....uporaben je več kot pol leta, nobene packarije - skratka priročna reč (najcenejši je v Sparu)


Še glede moke.....ker je postala neznansko draga...nekje 80 centov po kili..Mercator ima svojo po 56 centov, daleč najcenejši ta hip pa je prav Hofer z Gladko moko, tip 500 po 35 centov (!) tako da....na vsak način se je splača vzeti (sicer včeraj kupil, nisem jo pa še sprobal). Njihove pripravljene mešanice za kruh pa so nekaj čez 80 centov (zgolj za primerjavo cen).
 

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mi mamo tud nov kruhopek in sicer Kenwoda iz Merkurja, moja že razturava. Sicer smo ga imel že prej tud samo se je pokvaril potem smo bili pa več kot eno leto brez. Zdej pa ta zgleda full napreden proti tistemu kar smo imeli prej
wink-1.gif
 

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
V tretje je pršu kruh v pravem pomenu besede, zgrešil sem le to da sem odpru pokrov ko je vzhajal kruh že do šipice, pač radovednost naredi svoje. Tako je druh malo padel in dobil obliko "kvadra".



Kakšna bo razlika, če bom dal noter drugo moko, pšenično ali primorsko recimo???



Kdaj naj vržem ocvirke v kruh na začetku, na sredini ko začne piskat??



Je že kdo pekel na programu SCHNELL?? Je kruh res isti samo da je pečen v 2 urah???



LP
 
Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Po drugem mešanju dodaj cvirke. Kruh ni preslan, če namesto same vode uporabimo polovico določenekoličine vode in polovico mleka.

Z razno raznimi mokami nimam izkušenj, ker kupujem že pripravljene mešanice v Hofer-ju.
Za moj okus je najboljši oni z bučnimi pečkami
cheer.gif
pa še sama jih malo dodam tik pred pečenjem.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
uf, danes sem testno spekel eno merico iz Hoferjeve pripravljene mešanice (pšenični z dodatki bučnih semen)....dodal sem le mleko in vodo (50:50) ter veliko žlico domačega putra.

Majka!

Nesel v službo probat...so ga zmazali ko mali prašički
smile-1.gif
.

Ta jepa res tak kot kupljen (torej tudi že z dodatki..samo za 3 x manjšo ceno).
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Kater je najboljsi kruhomat,kaksna cena in kje?

Ali so te mesanice podobne jelenjemu kruhu,al je tak kot goba k ma male luknice notr?
Ali se da kruh iz teh mesanic naresti brez,jogurtov,mleka in sestavin ki jih je treba extra kupovat?
Ali ta avtomat ce imas mesanico res vse sam naredit,vrzes notr mesanico in vodo in to je to,al more testo vshajat in nevem kaj se vse,skratka das notr in cez cas vzames ven?
Ali lahko kdo slika vzorec tega kruha?
Kolk je cena mesanic od-do?
In koliko casa dela kruh in zakaj je nekdo napisal da masine ni priporocljivo same puscat,to mi glih ni vsec.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm če sm tečen mislm da imaš bolj ko ne vse opisano in tudi slikano..

Kruh si predstvaljal da je oblike k en velik toast paket
grin1.gif

Vržeš notr kar ti paše )pač po receptu, mešanico) daš on in čez cca 3ure pobereš kruh vn
grin1.gif

Mešanice od cca 0,5 eur naprej (al kolk je že od Hoferja)
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mesanico je vrjetno 5x hitreje spedenat kot ce sam delas,ne?

Za avtomate se vedno nisem dobil informacije kaj je dobro in kaj ne.
Pa tudi ostalega je dost napisan ampak vsak po svoje pise,vsak svoje prirejene recepte ki mi pa pomagajo nic.
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Za najboljši kruhomat ti ne znam napisat odgovora, pač nabaviš enega iz srrednjega cenovnega razreda ( jaz imam Kenwood)
Iz mešanic za kruh se da speč kruh samo z dodatkom vode za osnovni beli kruh ampak je za moje okus iz Hoferjeve mešanice v tem primeru kruh preslan.
Odvisno je kak kruh imaš najraje, bel, maslen, črn, polnozrnat......................
Ja avtomat naredi vse sam, v posodo daš gnetilnik, vodo, mleko....* mešanico, izbereš program za peko kruha in čez približno 3 ure ( odvisno od vrste kruha)
iz avtomata vzameš sveže pečen kruh, ga položiš na desko, pokriješ s prtičkom, da se ohladi
nato ga lahko ješ, ali shraniš v PVC vrečko.
Cena teh sestavin je v Hoferju natanko 0,84 €, če kruhomat nastaviš na 900g kruha ta mešanica zadošča za 2x speči kruh.
Slikce od kruha nimam še, je pa kvadratne oblike , ko ga narežeš na rezine je izgled kot toast.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kater je najboljsi kruhomat,kaksna cena in kje?

Ali so te mesanice podobne jelenjemu kruhu,al je tak kot goba k ma male luknice notr?
Ali se da kruh iz teh mesanic naresti brez,jogurtov,mleka in sestavin ki jih je treba extra kupovat?
Ali ta avtomat ce imas mesanico res vse sam naredit,vrzes notr mesanico in vodo in to je to,al more testo vshajat in nevem kaj se vse,skratka das notr in cez cas vzames ven?
Ali lahko kdo slika vzorec tega kruha?
Kolk je cena mesanic od-do?
In koliko casa dela kruh in zakaj je nekdo napisal da masine ni priporocljivo same puscat,to mi glih ni vsec.

Najbolši: pojma nimam. Jaz sem kupil najcenejšega (zgoraj nekje omenjenega) pa dela kot je treba.

Mešanice...zelo dobre po okusu, rahel kruh...skratka čisto nekaj drugega kot iz običjanih sestavin (moka + voda + kvas).

Dodatno načeloma ni potrebno kupovati nič! Zgolj stvar tvoje lastne presoje.

Stroj naredi vse...ti zmečeš notri (npr. mešanico + vodo), vklopiš in čez 4 ure potegneš ven pečen kruh (Jaz dodajem še mleko in puter...ampka to je 'dodatna oprema' vsakega posameznika.

Vzorec najdeš na začetku teme...bom pa ob priliki slikal 'vzorec' iz že prirpavljene mešanice.

Mešanice: 85 centov za kilo. Torej iz njenarediš 2 x 750 g štruco (kar te stane z elektriko 0,5 EUR...ali rečeno drugače nekje 3 - 5 x ceneje kot v trgovini...ko je govora o polnozrnatih kruhih).

Koliko časa dela kruh?..ker je potrebno vzhajanje je procedura dolga..nekje 3,5 ure (plus minu nekej minut). Ne smeš puščati same?...ni za pretiravat. Načeloma ne smeš ničesar pustiti 'samega'...tudi prižganega TV-ja...ampak pustimo paranojo! Vklopiš, nastaviš zakasnitev (do 12 ur) in ko prideš te čaka tople kruhek...diši ko pri norcih, ko ga probaš (še toplega) je pa tudi idila.,
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Saj ni takšen problem, da ne bi smel aparata samega pustiti.

Se nam pa je zgodilo, da posoda za kruh ni bila dobro pritrjena v sam aparat in ko je začel mesiti, je začel aparat skakati po mizi. V takšnem primeru ni dobo, da je aparat sam, saj lahko v najslabšem primeru pade na tla in se razbije. Tako pa je bilo dobro, da smo bili zraven, da se je posoda naravnala v aparat in je potem normalno delalo naprej. Torej je pomembno, da se pekač dobro namesti v sam aparat, da potem ni kakšnih problemov. Drugega razloga, da ne bi aparata puščal samega ni.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A si lahko naredim cebilni kruh,samo to je vrjetno potrebno prazit in nakoncu nitr dat,ali razmesa tako cebulo zadosti da ni samo na sredini kruha?

Al pa ce das narezane globase notr,to dobro premesa?

Mene edinole moti gobast vzorec,meni je bolj vsec od temnega hlebca,ampak ce pravte da je dober...

Glede puscanje samega aparata,pac v tem vidim smisel da mi sam naredi kruh glih predno pridem domov in vrjamem da ja vsaka aparatura lahko rizicna,ampak vseeno mislim da je tak canslang kruhopek se vecji problem.

Kako pa recimo mesa aparat mesanico ko stisnes potem se vodo notri,po koncanem mesanju se kam skrijejo mesalke,vrjetno se ne zapecejo v kruh?
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Madonca, rade volje bi ti pomagal in odgovoril na tvoja vprašanja, ampak čeprav se še tako trudim, ne razvozljam prav veliko!
frown-1.gif
Razumel sem samo nakoncu, kam gredo mešalke? Ja, zapečejo se v kruh, zraven dobiš kaveljček, s katerim mešalke potem z lahkoto potegneš iz kruha. Lahko pa ob koncu zadnjega mešanja mešalke odstraniš, če nočeš imeti luknje v kruhu, ampak meni je to brez veze, saj se mi ne da paziti, kdaj bo treba mešalke odstraniti, kruh je pa enako dober, z mešalkami ali brez!
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
uf, danes sem testno spekel eno merico iz Hoferjeve pripravljene mešanice (pšenični z dodatki bučnih semen)....dodal sem le mleko in vodo (50:50) ter veliko žlico domačega putra.

Majka!

Nesel v službo probat...so ga zmazali ko mali prašički
smile-1.gif
.

Ta jepa res tak kot kupljen (torej tudi že z dodatki..samo za 3 x manjšo ceno).
No, tole tudi pri nas dobro uspeva. Problem je le v tem, ker ima tudi kar nekaj kemičnih dodatkov. Sicer niso napisani v obliki E-jev, temveč z imeni
crazy1.gif
.

Drugače pa res dobro tole. Noter daš še semena in si zmagal.
 

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz pa se trudim in trduim in kruhu še vedno neki manjka...
Noter dam (pa zdaj poglejte drugi če imate iste količine pa me magari popravite)

650 g moke tip 500
450 ml vode in mleka (mešam pol/pol)
vrečka Dr. Oetker kvasa (zelene barve)
mala žlica soli in sladkorja
pikič olja

Zgoraj se mi zdi da je preveč svetel ob ostalih straneh pa pride trda škorja, se malce drobi...
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
temu se reče da dobiš 'umetni' kruh iz štacune za 3 x manjši denar (seveda si ga spečeš sam).

brez dodatkov žal kruh ni tako apetitlih...je pa ravno tako užiten.