Kateri kruhopek?

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
V Hoferju imajo že pripravljene razne moke za "kruhopek",
belo,
polnozrnato pšenično,
polnozrnato temno,
koruzno,
črno,
kruh za dobro jutro--ta je maslen tako dober še boljši ko potica
aplauz.gif

več se ne spomnim, ker jih je cel kup .
Dodaš samo šemleko, vodo, jajce, maslo
vse imaš napisano na vrečki v Hoferju kupljenih mešanic za pečenje v aparatu za peko kruha

jaz imam najraje kruh za zajtrk
beli kruh

ostale mešanice imam doma
jih še nisem preizkusila, ker imam aparat komaj 10.dan.
 

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mi smo dom apekli kruh dokler se ni pokvaril strojček, sedaj ga kako leto ne pečemo več ampak gremo sedaj spet kupit kruhopek, hotel pa sem povedat da je en kolega kruhopek v eni pekarni in mi je svetoval naj dodam 30% več vode, ko sem mu pojamral da je krug percej "luknjast" in eko problem rešen. Tako da če ima kdo podoben primer naj poizkusi z več vode.
 

ilafa

Zelenc'
19. sep 2007
22
0
1
Kranj
ilafa.blogspot.com
Tudi mi smo izredno zadovoljni z našim Clatronicom z dvema gnetilkama. Uporabljamo ga večinoma za pripravo testa za pico, domače hiper štručke, sirovke. Še par receptov:

bel kruh/testo (na hitrem programu vedno fantastično uspe)
375ml vode
žlica olja
2 mali merici soli (teaspoon)
2 mali merici sladkorja (teaspoon)
4 3/4 merice bele moke (tistih 3/4 lahko zamenjamo s kakim drugim tipom moke)
skoraj cela vrečka suhega kvasa (če je kvasa preveč, se v kruhu naredi luknja - pade dol)

testo za focaccio
v merilno posodo zlijem malo konzervo sesekljanih pelatov, dolijem toliko vode, da pride do 400ml, zlijem v kruhomat, dodam še velikodušno žlico (ali dve ali tri
wink-1.gif
) olivnega olja, zamešam zraven vsaj dve mali merici soli (ne pride zelo slano, marsikomu se zdi premalo), 3 male merice sladkorja, 10 strtih strokov česna, baziliko, slabih 5 meric (cupsov, ves čas kontroliram in po potrebi dodajam vodo/moko) bele moke ter celo vrečko suhega kvasa (pri nižjih zadevah ni tako pomembno, da lepo vzhaja). Testo vedno delam na hitrem programu, ki ga po vzhajanju prekinem. Pri samem programu za testo je na začetku 20 minut razmeroma brezveznega čakanja.

Po vzhajanju ga razvaljam čez velik pekač, posujem s sesekljanim svežim paradižnikom, mozzarello, baziliko... in spečem na 200 stopinj z ventilatorjem.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Evo lih gruntam al čm nabavt al ne pa vidm da velik folka tole uporablja
grin1.gif

BTW sej najbrš majo čist vsi timerje?? Da bo zjutri ob 5-6 lepo dišal po kuhni
grin1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Evo lih gruntam al čm nabavt al ne pa vidm da velik folka tole uporablja
grin1.gif

BTW sej najbrš majo čist vsi timerje?? Da bo zjutri ob 5-6 lepo dišal po kuhni
grin1.gif
V Merkurju so Clatronici v akciji! Jaz ga imam! Sicer pa me nekaj zanima: Včeraj sem hotel speči kruh na programu za sendvič(tako je pisalo v receptu), pa mi je samo ena mešalka delala, tako da se pol kruha ni zmešalo, sem ga moral stran vržt!? Kaj bi to bilo? Po tistem še nisem poskusil...
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pri nas je bil problem v tem, da ena mešalka ni bila dobr gor nataknjena in potem se je čist zapletla v testo.
 

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

Živjo,

no, mene ste tudi navdušili s kruhopekom... pa me zanima sledeče:

- ima zadeva tajmer? Daš zvečer pečt, oziroma nastaviš, da imaš lepo zjutraj spečen kruhek?
- koliko časa "zdrži" tak kruh, dan, dva tri...? Ker verjetno ne pečete vsi vsak dan kruha
smile-1.gif


Hvala

Lp
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
1.) Ja, ima timer. Ne le zato, da je zjutraj lepo pečen, temveč, da uporabiš poceni elektriko.
cheer.gif

2.) Meni drži brez problema tudi 4 dni. Pazit moraš edino to, da ga shladiš preden ga daš v vrečko.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
do 13 ur zamika



kruh načeloam ne zdrži dolgo z vidika svežosti (Je pač brez dodatkov)....če pa daš notri eno veliko žlico putra pa je zadeva dokaj užitna tja do treh dni.



Meni se osebno najbolj dopade, da namesto vode uporabiš mleko, dodaš nekaj putra, ter izbereš da manj zapeče.



na ta račun sem poksiral že kako kilo gor
jezen.gif




ga pa jaz, koje pečen pustim kakih 20 minut na 'prostem', potem pa čezen poveznem vrečko (Kot bi naredil balon..torej da se čim manj dotika kruha) da ne izbubi vse vlage v fazi ohlajanja.





včeraj sem ga naredil v kombinacij mleka in jogurta.....ma so mi sline kar same dol tekle.
 
Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi jaz sem ga danes nabavil..
Tudi tajmerima, samo v navodilih pise da ga ni priporocljivo puscati samega ko deluje, da se ne bi kaj vzgalo
confused-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri nas mamo tud Bohmana, kupuje se pa tudi že pripravljene zmesi iz Hoferja in Lidla...

Od Hoferja so preslane od lindla pa zlo ql, pa še velikokrat v akciji.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Zakon so tele zadevce (mam clatronica), sprobal narjene moke od hoferja, od Špara je bolj k... Od Lidla še morm..
Sm opazu da je kruh najdle svež če ga ga daš na eno mrežco z nogcami in pokrijem z servetom (spodaj ni pokrit) da se lepo shladi pol pa obvezno v vrečko.. Žal je previsok za posodo kamor ponavad kruh dajem..
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jaz zdaj dajem vvsak kruh po (od oka) za 'veliko žlico' surovega masla.

tako se kruh ne drobi toliko...sploh se to pozna ko je že star kak dan (pa seveda je malček boljši za jest).
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Res zanimiva debata! Ima še kdo kakšen recept ali vsi pečete(pečemo) le že pripravljene mešanice? Jaz pečem skoraj vsak dan že pripravljene Hoferjeve mešanice in sem zelo zadovoljen!
Nekaj postov nazaj sem spraševal glede tega, zakaj mi je delala samo ena mešalka! Ugotovil sem, da je potrebno zelo paziti, da zelo dobro opereš posodo in okrog mešalk, da se sprostijo, saj drugače lahko postane problem. Če pa se vseeno zataknejo, pa se odpre in ročno malo porine, pa gre! Pa veliko dobrega kruha vsem želim!!!
 

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ga pa jaz, koje pečen pustim kakih 20 minut na 'prostem', potem pa čezen poveznem vrečko (Kot bi naredil balon..torej da se čim manj dotika kruha) da ne izbubi vse vlage v fazi ohlajanja.

stare mame so dale kruh v pleteno košarico pokrita s servertom, potem so pa kruh prekile z vlažno krpo.

To sedaj jaz prakticiram in v kruhu ostane vsa vlaga tudi ko se ohladi
cheer.gif
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
jaz zdaj dajem vvsak kruh po (od oka) za 'veliko žlico' surovega masla.

tako se kruh ne drobi toliko...sploh se to pozna ko je že star kak dan (pa seveda je malček boljši za jest).

Dobr vedt, bom pojačal količino putra
grin1.gif


Zaenkat od receptov v navodilih, sm sprobal samo italjanski kruh (k je olje notr) in morm rečt da je bil kr dobr
smirk-1.gif