Kateri kruhopek?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Akasha pravi:

Kakšen je take vrste kruh drug dan? Trd vse od skorje do sredice?????




Sploh ne
smirk-1.gif
je čit ok, zdrži bp 24ur..

Un od Hoferja (moka) je pa sploh uredu (lepo mehak), pa sm zelo tečen glede "starga" kruha
smirk-1.gif


Bistvi je res da ga z servetom pokriješ ko je vroč, pol pa da ni na zraku..
 
Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
trd ni...se pa malček bolj drobi. Kruh otrdi če ga ne daš v vrečko...takod ato nima veze.

je pa tako....če gane poješ v 2 dneh ga pač vrežeš stran. Saj kupljen kruh jeboljši...ampka je zato noter XY dodatkov..eni za barvo, drugi za okus, tretji za trajanje....četrti pa nekaj drugega...
 

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

je pa tako....če gane poješ v 2 dneh ga pač vrežeš stran. Saj kupljen kruh jeboljši...ampka je zato noter XY dodatkov..eni za barvo, drugi za okus, tretji za trajanje....četrti pa nekaj drugega...

Četri pa da odpravi negativne učinke prvih treh
bonk.gif


bles
 

vejca

Pripravnik
Ko tole berem o kruhopekih ste me že navdušili za nakup, pa mi je soseda rekla da ga ima njena tašča in da je že sprobala vse sorte recepte in da kruh sploh ni dober.Menda je kupljeni mnogo boljši, tako da sedaj pa res ne vem če bi ga sploh kupila.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Men je bel tako pečen 100krat bolši kot kupljen. Kupljeno vse neki umetno, pa še preden ga kupiš je že par ur star pa na zraku v štacun..
Drugo je na morju k dobim primosrko štruco
grin1.gif

BTW: kdaj pa tašče kej znajo narest
grin1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kot vsak dan sem tudi včeraj dal peč kruh! Po vaših priporočilih sem dodal tudi malo masla! Zaradi slabih izkušenj, ker se mi je že dvakrat zgodilo, da se vrtalka ni vrtela, sedaj vedno pazim, da ko začne mešati sem v bližini in stvar preverim. No, in včeraj zaslišim zvok, da se je začel proces mešanja. Hitro sem pogledal skozi šipo in....skoraj me je kap!!! Nobena vrtalka se ni vrtela!? Po treznem razmisleku sem prišel do ugotovitve, zakaj se ne meša! Pozabil sem dati vrtalke v strojček!!!
bonk.gif

Hitro sem ugasnil, dal notri vrtalke in spekel se je odličen kruhek!!!
cheer.gif

Refošk press...
nahrung002.gif
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Evo izračunala sem, da me stane kruh doma pečen 8,4€ mesečno + elektrika tistih par kilovatov.
Da ne omenjam koliko boljši je od kupljenega.
Se mi je pa zgodila smola, ko sem šla na njivo sem medtem pustila kruhopek, da mi speče svež kruh za kosilo.
Šment, kruh je vzhajal spekel se pa ni, še predno sem se uspela razjeziti na aparat, sem ugotovila, da ni bilo ekeltrike.
Vse je bilo nared za pojesti, kruha pa ni bilo, moj partner je moral urgentno po kruh.
Prvič ampak res prvič je bil kruh povsem svež. No ampak domače je le domače
cheer.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Pa imamo tudi bi Boomana...Kaj je res najmanjša čas. dolžina peke 3:20 ure???
Ja,tako je! Sicer pa ga jaz res zelo pridno uporabljam! Vsak dan spečem svež kruh. Ravno včeraj je moja draga pritovorila iz Hoferja ene 10 kg moke, pa bo spet za 20x!!! Res dober kruh je to!!!
Sicer pa moram enkrat malo preskusiti še kaj drugega, da se ne bom preveč naveličal tega!
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Edin kr pr hofer moki popizd.. Da morm u štacun 150kg prestavt da dobim par kg bele moke..
grin1.gif


BTW B.. nima kkšnga hitrega načina??

Pr clatronicu vem da en program speče prej k v 2eh urah (hitri način),sam ga še nism sprobal..
 
Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če boš pogledal (mislim da) 2 recept...za peko kruha z orehi in rozinami...no ta program, za to vrsto ti speče v 2.30 ure
smile-1.gif



saj procedura je dolga - vzhajanje predvsem,.. striktno pela kruha se odvija nekje uro do uro deset.

kakorkoli (ročno ali s strojem) se boš lotil 'izdelave' kruha bo trajalo najmanj toliko.

t je tako kot včasih...ko si moral razmisliti kaj boš v nedeljo jedel - da si rpavočasno kupil kruh
smile-1.gif
- tako pa moraš par ur prej ugotoviti da boš ob 7.45 vstal in hotel imeti svež in topel kruh (noja..tega boš verjetno pripravil že zvečer).
 

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Naj mi kdo čimprej napiše recept za obični beli kruh, ker zdaj sem že dvakrat peku, 1. zelo slab, 2. že boljši, je da se je ful drobil in uno mehko noter se je vse "scufalo" pa razpadlo, da ne omenim kako se mi je gladka površina med peko vdirala v sredino...

Torej, kako dobit dokaj dober kruh, v obliki "kvadra". Pa bi prosil da mi ne napišete 1 zavitek kvasa, ker se mi ne sanja koliko je to 1 zavitek..pa če je kaka možnost da dam noter moko tip 500...kaj imajo več tiste moke, ki naj bi bile prav za peko kruha (glede različnih tipov vem zakaj so)?
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm zame najbolj hofer moka+ 2,5dc mleka +1dc vode, pa nekaj putra.. Se ne rabiš j. z kvasom itd...

Nižji k. je tip moke, bolj bela je...
Drugače recepte maš na prvih straneh, so eni pisali..
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
težko reči pravi recept ker ne vemo kakšen pekač imaš oz. za kako količino se gre!

Poglej v navodila od pekača, kjer imaš recepte - drži se teh navodil pa bo kruh ratal.

Piše tudi če se ti kruh vdre kaj so razlogi (mislim da je preveč vode oz tekočine).

Za boljši kruh...poleg osnovnih zadev (npr. za 1200 g kruh:
500 ml mleka (oz. vode)
700 g bele moke tip 500
1,5 male žlice soli
1,5 žlice sladkorja
1 cel kvas (suhi, 7 g)
------------------------------
Jaz izberem manjšo zapečenost (torej boj rahla skorja)

Dodatno: ena velika žlica putra oz. margarine oz. navadnega jedilnega olja.

Ko kruh spečeš ga vržeš iz posode ter zaviješ v kuhinjsko krpo - dokler se pohladi - s tem ne pride do pretirane osušitve kruha.


Ko je hladen ga daš lahko v polivinil oz. kako drugo neprodušno zadevo.

Načeloma pa...če se boš točno (!) držal napisanih količin kruh mora ratat!..torej 500 ml je 500 ml in ne 550 ml..isto z moko.
 

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj kvas je treba razdrobit da pride skoraj kot prah?

Hvala na recept, poročam ko naredim dober kruh:D
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ali pa kupiš moko, mislim da jo prodaja Hofer, ki že ima vmešan kvas (so vidne drobne kuglice kvasa).